Dodaj do ulubionych

Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej;)

12.03.12, 18:55
Plisss kobitki podpowiedzcie coś ewentualnie skierujcie na wątek, w którym znajde odpowiedz. Musze szybko kupić kabinę. Miejsca mam 90x90, wysokości az 2,5mwink chciałabym kabinę z otwieranymi do zewnątrz drzwiami cobym nie musiała myć tych prowadnic, na których "chodzą" drzwi. Polećcie coś fajnego, sprawdzonego, łatwego w utrzymaniu czystości. Gdzieś, kiedyś czytałam o Dolphi ale do końca nie jestem pewna. Moge wydac max 1800zł. Aha i chcę samą kabinę, tzn z głębokim brodzikiem bez hydromasazy itp. bo chciałabym samą deszczownicę mieć. Za wszystkie sugestie dziękuję.
Moja żabka: Hania (21.05.2009.)

https://suwaczki.maluchy.pl/li-39610.png
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 12.03.12, 21:32
      nie kupuj żadnych gównianych kabin.
      kup glazurę, parę luksferów, preparat uszczelniający, zagoń chłopa by wymurował kabinę płytkami na ścianie i podłodze, boczna ściana z luksferów. zamiast gównianych drzwi które trzeba ciągle myć, zawieszasz zasłonę prysznicową i cześć.
      jak się nie da podłogi wymurować, to kupujesz zwykły brodzik, stawiasz na cegłach, normalny odpływ się robi, na to ścianka z luksferów i po robocie.
      znaczy się, może robota dłuższa niż wstawienie gównianej kabiny, ale efekt zdecydowanie trwalszy, prostszy w obsłudze i utrzymaniu czystości.
      wiem co mówię, bo jedna taką kabinę miałam w bloku, a teraz w domostwie mam dwie takie i na nic innego nie zamienię za hiny.
      howgh!
      • ib_k Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 13.03.12, 12:19
        zasłonki, fuj, zawsze doprowadzają mnie do szału, na szczęście coraz rzadziej widywane nawet w tanich pensjonatach

za 2000 tys możesz kupić dobrą kabinę, raczej produkowaną (nie tylko montowaną) w PL, np koło- sanitec, cersanit, sanplast
        nie kupuj chińskich, mimo że całkiem dobrze wyglądają są bardzo złej jakości,
    • agaioliwka Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 13.03.12, 10:32
      Zgadzam się z doral2,najlepiej płytki na ściany i zestaw z deszczownicą(może być panel albo zwykła słuchawka + deszczownica )Tylko zamiast płytek na podłogę to jednak brodzik.
      • opium74 Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 13.03.12, 12:09
        to ja tam wolę myć kabine niż te ohydne zasłonki....
        Mam kabine z Koła - już ponad 2 lata i jest super. Ładnie się spłukuje, nie "zarasta" jakoś specjalnie.
        Polecam preparat z Lidla do kabin.
        • stillgrey Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 13.03.12, 13:38
          jesli nie zaslonka, to przeciez mozna zamontowac szklane drzwi smile
          a jesli juz kabina to poszlabym w takim kierunku:
          allegro.pl/huppe-kabina-prysznicowa-kwadratowa-aura-90x90-i2194492794.html
          • nini6 Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 13.03.12, 13:42
            Boska jest!
        • aniuta75 Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 13.03.12, 15:05
          Zasłonkę wrzucasz do pralki i pierzesz smile.
    • wzosia Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 13.03.12, 13:48
      Polecam firmę KERMI. Ładnie się czyści. Jeśli się da to może obudować ściany i zamontować tylko drzwi prysznicowe?
      • bei Easy Clean 13.03.12, 14:53

to podstawa-szukaj takiego szkla, ktore jest juz wytapiane z tym systeme, powloki nakladane na wierzch są malowarte.
        Z tym systemem nawet jesli osadzi się kamien, to zdejmeisz go szorstką stroną gąbki, niepotrzebna wowczas chemia gospodarcza odkamieniajaca. No i smugi sie nie robią na takim szkle.
        Easy step- taki brodzik polecam. Nikt z nas nie jest coraz mlodszy, nie wiem, ile ma posluzyc ta kabina, czasami drobna kontuzja kolana czy biodra powoduje, ze wyzszy brodzik jest barierąsad
        Z tego co pamietam to Hope ma dobry system cleanu (wytrawiony w szkle a nie nakladany...i jespolecam tą firmę, "stara" niemeicka, w sklepach często są ich promocje (np w max fliz)

-
    • guderianka Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 13.03.12, 15:29
      czuję obrzydzenie na myśl o zasłonce
      Poza tym-żeby zrobić kabinę taką jak mówi doral trzeba jeszcze zrobic spadek, żeby woda mogła do odpływu ściekać.
      Mam kabinę z Koła, celowo taką wybrałam (znam sie na branży) bo i cenowo korzystna i wykonanie solidne, ze względu na umeblowanie i małą łazienkę nie mogłam mieć drzwi rozwieranych. Kabinę myję raz w tygodniu-octem. Przejrzysta aż lśni, nie wiem co to syf
      https://www.domilux.pl/811-1130-large/kolo-akord-polokragla-90-szklo-ze-wzorem-crepi-profil-bialy-rkpg90202000.jpg
      • doral2 Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 13.03.12, 20:22
        można zrobić spadek, albo zamontować brodzik jak pisałam wyżej. brodzik ma już swój naturalny spadek.
        zasłonki mam dwie na jednym pałąku - jedna plastikowa, by nie kapało, druga materiałowa, żeby było estetycznie.
        nie mam problemu z myciem zasłonki - opryskuje wybielaczem, spłukuję wodą i cześć. materiałowa piorę w pralce.
        • guderianka Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 13.03.12, 21:47
          Doral no ja Cię rozumiem-ale dla mnie zasłonka jest nie do przyjęcia wink
    • solejrolia Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 13.03.12, 21:24
      a oglądałaś już w sklepach co jest dostępne?

ja kupiłam w promocji w markecie budowlanym polską kabinę, chyba Sanplast (chyba),
      kupiłam bo była bardzo tania i półokrągła ze szklanymi drzwiami- na tym mi zależało.
      to, że producent jest z Polski (nie wyrób chiński) okazało się ważne, bo napisaliśmy do producenta i dosłał nam brakującą uszczelkę.
    • mme_marsupilami Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 13.03.12, 21:53
      Jako posiadaczka kabiny powiem: nie rob tego !
      Kabina tzw. komplet (brodzik ze sciankami i szybka - jedno wielkie guuucio, bo i tak przeciekac bedzie.
      Kabina z gladka szyba/chropowata - pierwsza wyglada fajnie przez jakis tydzien, druga jest brzydsza, ale nie widac kamienia.
      Nienawidze mycia prowadnic, a robie to stara szczoteczka do zebow.
      Nigdy wiecej kabiny prysznicowej ! Tylko WANNA !
      • guderianka Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 14.03.12, 10:08
        a co Ty pitolisz wink
        ja mam gladka szybe i jest..gladka po roku uzytkowania-raz w tygodniu ocet i heja, zmywa i mydliny i kamien wink
        • mme_marsupilami Re: Porady mi trzeba odnośnie kabiny prysznicowej 14.03.12, 10:11
          Mam tar twarda wode, ze po kazdym prysznicu musze myc cala kabine, bo inaczej nadawalaby sie do wymiany raz w tygodniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka