13.03.12, 10:00
Zamówilam legginsy na allegro.
Przyszly w piątek, ale są zle.
Kolor nie ten co wybralam, rozmiar uniwersalny i material dziwny.
Nie chcę wymieniać, chcę calkowicie zrezygnować.
Oddadzą mi pieniądze za spodnie i koszt obu przesylek?
Obserwuj wątek
    • pina_colada88 Re: Allegro 13.03.12, 10:01
      mialo być, mial być rozmiar uniwersalny, a byl xxxl
    • karra-mia Re: Allegro 13.03.12, 10:06
      nie wiem, wątpię
      ale idź najpierw na strone o mnie uzytkownika, od którego kupiłaś i przeczytaj, czy są jakieś punkty odnośnie rezygnacji. Może też zażądać zwrotu i czekać na odzew. Możesz założyć spór, tylko czy warto się szarpać. A jakbyś spróbowała odsprzedać komuś?
      • pina_colada88 Re: Allegro 13.03.12, 10:10
        cóż, wlaściwie to koleżanka zamawiala z mojego konta (znaczy ja jej zamówilam).
        Z odsprzedaniem raczej nie chce się bawić..
        Rozumiem, że jak odeślę to jestem stratna 2 dychy? za tą i poprzednią przesylkę?
        W sumie nie moja wina, że przyslal nie to co trzeba smile
        • karra-mia Re: Allegro 13.03.12, 10:17
          ale ty nie mnie pytaj. Co on ma napisane na stronie o mnie? bo wtedy będziesz miała się do czego odwołać. być może ma tam uregulowanie odnośnie zwrotów, przesyłek itd. Czytałaś?
          • ez-aw Re: Allegro 13.03.12, 11:46
            Najpierw poczytaj na stronie.
            Później możesz zadzwonić do sprzedającego. Mi kiedyś też przysłali nie to, zadzwoniłam, facet przeprosił i na swój koszt przysłał mi prawidłowe. Trzeba próbować.
    • lalinka11 Re: Allegro 13.03.12, 14:11
      Masz prawo zwrócić towar w ciągu 10 dni od daty jego otrzymania bez podania przyczyny. Możesz ubiegać się zwrotu kwoty za towar, zazwyczaj pomniejszone o koszty wysyłki. Towar wysyłasz na własny koszt, najlepiej wcześniej skontaktuj się ze sprzedawcą i poinformuj, że wysyłasz towar i oczekujesz zwrotu pieniędzy.
      Tutaj więcej o tym:
      trendymen.pl/dom/wnetrza/157-zwrot-towaru-zakupionego-przez-internet.html
    • mama_i_igor Re: Allegro 13.03.12, 14:44
      Wszak Allegro to dno już od dłuższego czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka