Dodaj do ulubionych

Wiosenne zakupy

14.03.12, 09:28
Słabo mi się robi jak pomyślę ile kasiory będę musiała wydać.
Starszemu kurtkę, buty, spodnie jakieś i parę bluzek, sobie buty, dobrze że chociaż Młodszy zaopatrzony po Starszym.
Jakbym po wtorku się nie odzywała to znaczy że zawału przy kasie dostałam (bo we wtorek kasiora przyjdzie i popołudnie zakupowe mam).
Obserwuj wątek
    • magiczna_marta Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 09:28
      Przyszły wtorek ofkors 20go.
      • cudko1 Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 09:49
        ja nawet nie mam nad czym zawału dostawać, bo nie ma z czym do sklepu iść, więc nie masz tak źle suspicious
        • cudko1 Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 09:53
          a muszę sobie jakies buty na wiosne kupić, bo nie mam żadnych psia mać, i moze jakiś płaszcz/kurtkę i tez nie mam za co,

jasna cholera a żadne zleconko nie chce wpaść, jak w tamtym roku nie wyrabiałam z terminami (ale dodatkowe 7 tysiaków jednak było) to teraz nic, będę wiosną w zimówkach popierdalać jak nic

a w ogóle to złam jak osa dziś i mam bad day
    • mme_marsupilami Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 09:59
      Wlasnie dlatego zaczelam kupowac z duzym wyprzedzeniem. Na jesiennych wyprzedazach nabylam juz kurtke na 6 lat (Starszak skonczyl 4), spodnie na 5 i komplet t -shirtow na nastepny rok. Z butami nie przewidzisz, ale reszta spoko bez ruiny dla portfela. Moim dzieciom lata kalafiorem czy ciuchy sa z obecnej czy zeszlej kolekcji.
      • ez-aw Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 11:03
        Nie na temat: Magiczna wpuść gołębia smile
        • magiczna_marta Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 12:02
          Wpuściłam, pogłaskałam, nakarmiłam, z kotem się zaprzyjaźnił i poleciał z powrotem do Ciebie.
          • kaja2002 Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 13:26
            A ja już zaszalałam wiosennie. Poszłam po buty, a że nie było żadnych ładnych, zakupiłam płaszczyk taki jak niżej, tylko ciemny turkus. Ładny, nie?
            www.we-dwoje.pl/czerwony;plaszczyk;promod;-;wiosna;lato;2012,13,foto,63837.html
            • tysia77 Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 13:29
              Płaszczyk ładnysmile
              Mnie też przearazają wiosenno-letnie zakupy,młody powyrastał z wszystkiego.
              • kaja2002 Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 13:34
                Resztę zakupów robię na bieżąco w ciucholandzie. Oprócz butów i bielizny.
                • buzka25 Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 14:08
                  ja duzo ciuchów dostaje po synku koleznaki, dla mojego młodego, okrycia wierzchnie ma jeszcze z zeszłego roku a jeszcze na jesien dostał letnia kurtke wiec ma 3, połbuty tez od jesieni zostały ale gorzej z sandałami bo musze kupic, a obecne sprzedac, uzywane tylko od maja do sierpnia, i koszule mu ze 2 musze kupic, narazie jest ok, ale w miedzyczasie cos wyskoczy do zakupienia, a i duzo ciuchow (nowek) ma co w ramach prezentow dostał o wiele za duze, wiec bedzie az do przyszlego rokuwink a jeszcze cos dostanie, w koncu zajac bedzie kicał;D
            • olinka20 Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 15:33
              Płaszczyk super!
            • mme_marsupilami Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 16:25
              Fajny plaszczyk !
              • doral2 Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 19:31
                magiczna, w second-handzie może te zakupy zrób?
                taniej wyjdzie, a młody i tak do jesieni z ciuchów wyrośnie...
                ale mniemam, że jako inteligentna osoba już na ten pomysł wpadłaś smile
                • magiczna_marta Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 19:40
                  Doralowa- bluzki i spodnie takie na co dzień to poszukam w szmateksie ale kurtkę, buty kupuję nowe, ze względu na to że będzie w nich za czas jakiś chodził też Młodszy.
                  • hamerykanka Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 22:12
                    Ale w ciuchlandach sa ciuchy tez dobrej jakosci a czasem jeszcze z metka. Ja tak ubieram corke, mala brudzi sie na potege wiec dwa razy w tygodniu piore same jej ciuchy. Tym niemniej po mojej sa dalej w bardzo dobrym stanie i oddaje znajomej meza z mlodszym dzieckiem. Gdybym kupowala w sklepach to kurcze czlowiek by nie wyrobil! Jedyne co kupujemy nowe to skarpety, bielizna i buty.
                    Wczoraj znowu zrobilam wypad do mojego ulubionego szmateksu dla dzieci-za 7 markowych letnich sukienek i koszule nocna z Ariel , w bdb stanie, zaplacilam 35$. W sklepie tyle dalabym za dwie.
    • bruni76 Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 14:24
      No.....
      Bo takie "zakupy" to się robi na wyprzedażach suspicious

Dzieci są jak pierdy - znieść można tylko własne tongue_out
    • esofik Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 20:06
      podobnie jak większośc dziewczyn. Kupuję na przecenach, wyprzedażach. JUż mam kurtkę dla Młodej na jesień. KOszulki i sukienki letnie z zeszłorocznej wyprzedaży. Babcia trochę wspomaga wink więc jest lżej. Tylko buty na bieżąco, na miarę i niestety buty są największym wydatkiem, a nawet na cały sezon nie starczą
      • dlania Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 22:16
        O, dobrze że mi przypomniałyscie, musze dzieciom buty zimowe na przyszly sezon kupić!
        • olinka20 Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 22:24
          Teraz to juz chyba wiosna w sklepach, nawet wyprze sie skonczyły ?
          • dlania Re: Wiosenne zakupy 16.03.12, 18:29
            ale na allegro niewink
    • otojestemtu Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 22:02
      Mi to dobrze, nie muszę biegać po sklepach, ludziska mi sami do komisu przynoszą, a ja wybieram to co mi się najbardziej podoba, dzieciaki już na wiosnę wyszykowane big_grinbig_grinbig_grin Ze mną gorzej, wszystko z szafy wyrzuciłam, bo się wkurzyłam, połowa była stara i niemodna, a druga zajechana, zostało kilka rzeczy, muszę polować na jakiś fajny zestaw na allegro smile

Płaszczyk jest zarąbisty!
    • jkk74 Re: Wiosenne zakupy 14.03.12, 22:55
      rozumiem ból... mam to samo razy trzy...
      najmłodszy póki co za mały na donaszanie po bracie więc kupować trzeba sad

co do wyprzedaży... tak niestety się u mnie składa że jak akurat sa to ja mam pusto w portfelu sad a pustki mam po takich okresach że kiedy to o odłożeniu nie ma mowy...
      • magiczna_marta Re: Wiosenne zakupy 15.03.12, 12:39
        O to to, żeby sie obkupić na wyprzedażach to trza mieć z czym na nie iść.
        Ja nie mam jak odłożyć, żyję od 20go do 20go.
        Kupuję to co potrzebne na bieżąco i później kombinuję żeby przeżyć do końca m-ca uncertain
    • beverly1985 Re: Wiosenne zakupy 16.03.12, 20:26
      Płaszczyk-bombka marks&spencer widziałam cudnej urody, w kolorze limonki. Kosztował 430 zł i na razie na przecenę nie ma co liczyć. Jakość raczej licha, wiatrem podszyty, ale ten koloooorrrr, ja chcę.... sad

Powiedzcie mi, że to za dużo jak za jednosezonowy płaszczyk. Albo że gdzieś są inne równie ładne...
      • olinka20 Re: Wiosenne zakupy 18.03.12, 19:09
        Masz gdzies blisko tk maxx? Bo tam mozna fajne, kolorowe plaszczyki dorwac, i na pewno taniej niz 430 zł!
      • one-smutasek Re: Wiosenne zakupy 18.03.12, 19:58
        Ja należę do tych nienormalnych jeśli chodzi o zakupy dla dzieci wink chociaż teraz śmiem twierdzić że nie jest ze mną aż tak źle bo ja wolałabym kupić 3 po 150 zł w różnych kolorach żeby pasowały do reszty garderobysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka