czuk1 03.01.07, 07:37 Ciekawostki dnia. przekazywane dla rozrywki. Nie można żyć tylko troskami dnia codziennego. Ta informacja mnie dziś rozbawiała: wiadomosci.wp.pl/kat,8171,statp,d2lhZG9tb3NjaURuaWE%3D,wid,8666759,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 I wpis do artykułu o doktoracie... cytuję 03.01.07, 07:47 tak trzymac inteligiencik 2007.01.03 05:14 elektryk dostawal to chlopu tez sie nalezy Odpowiedz Link
czuk1 Są i tacy zdolni ludzie: 03.01.07, 08:42 Są i tacy zdolni ludzie: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3825320.html?skad=rss Odpowiedz Link
czuk1 Są i tacy zdolni ludzie: 05.01.07, 08:22 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3830554.html Odpowiedz Link
czuk1 Kim jest kandydat na Prezesa NBP...na szczęście. 06.01.07, 15:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=54950250 ----------liczne opinie na ten temat. Odpowiedz Link
czuk1 Kim był kandydat na Prezesa NBP 06.01.07, 17:52 Były i takie posty - pod poniższym postem. Ten Pan jak dotąd wszędzie tam gdzie go wsadzono wsławił się tylko lustracjami zwalniając i zastraszając ludzi metodami gorszymi niż ubeckie - wystarczy zapytać pracowników urzędu miasta Warszawy, którzy przetrwali lub w PKO BP, gdzie jego intrygom zawdzięczamy odejścia najlepszej kadry kierowniczej i największy dotąd kryzys w zarządzie banku, Odpowiedz Link
zdziwiony12 Re: Kim był kandydat na Prezesa NBP 07.01.07, 13:55 Fajne linki i fajny temat. Anomalii coraz więcej.Pozdrawiam Odpowiedz Link
czuk1 Marcinkiewicz wciąż asystentem w PKO BP ????!!!!! 10.01.07, 20:24 To tytuł wieczornego artykułu prasowego, pod adresem: gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,29577,3840975.html Odpowiedz Link
islander12 Re: Anomalie.... 19.01.07, 22:35 I tak oto Pan Czuk1 emerytowany bankowiec zakłada wątek a potem go przepieknie prowadzi. A może całe to forum jest właśnie takie? Czytam Was moim mili czasami i nie ukrywam, że jestem zażenowany. mobbing, dyrektor popatrzył krzywo, likwidują coś tam, tną koszty gdzieś tam. A jak chcecie pracować w tej firmie? Widzieliscie struktury innych podobnych firm? Niestety musimy sie pogodzić z faktem że aby sprawnie funkcjonować musimy się szybko igwałtownie zmienić. Inaczej plan zwolnień na rok przyszły wzrośnie 20X. PZDR Islander12 Odpowiedz Link
acoto Re: Anomalie.... 19.01.07, 23:34 nie, nie widzieliśmy podobnych struktur... a gdzie ty widziałeś coś takiego jak nasz bank ? bez systemu centralnego, z ogromną liczbą produktów - znajdź mi dwa identyczne oddziały - i wiem o czym mówię. A do tej pory to nie funkcjonujemy sprawnie??? obrażasz nas i chyba siebie myśląc inaczej. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Anomalie.... 19.01.07, 23:51 Popatrz na problem (i na treść wątków na forum) obiektywnie i całościowo. Ten wątek - Anomalie - ma charakter polityczny i mało ma do banku. Jest przerywnikiem w tematyce forum. Pokazuje nienormalności w Polsce. A wątki merytoryczne na tym forum? Nie masz argumentów by ---------------------------------------------------------------------- Nieopatrznie wniosłeś swój wkład krytyczny do stanu zarzadzania bankiem. Napisałeś postulowaną strategię banku. Piszesz :..."musimy szybko i gwałtownie zmieniać funkcjonowanie banku". Dodał bym - "mądrze, racjonalnie, nowocześnie i skutecznie oraz bez łamania prawa pracy". Wcale nikt tu nie twierdzi, że przy reformowaniu banku nie może być szybkiego zmniejszania zatrudnienia tam gdzie to jest konieczne. Uwagi na forum koncentrują się na nietrafnych i bezprawnych metodach dokonywania zmian w banku także na krytyce struktury banku. Uwagi są po to aby bank rozwijał swoje usługi by nie był spychany z rynku bankowego. ----------------------------------------------------------- A to zdanie - "I tak oto Czuk1 emerytowany bankowiec zakłada wątek a potem go przepieknie prowadzi " - to jest krytykujące tylko emeryta czy także nas wszystkich? Jako byśmy ...niewiele wiedzieli. Przecież Ty swoją wypowiedzią Ameryki też nie odkryłeś. Krytykujesz dla zasady. Odpowiedz Link
islander12 Re: Anomalie.... 20.01.07, 09:16 i nareszczcie madre słowa, a o takie mi chodziło. Tylko teraz o słów do czynów. Nikogo nie chciałem obrazić (jeżeli tak wyszło to przepraszam), ale naprawę czasami przestańcie narzekać PZDR Odpowiedz Link
czuk1 Opinia lewicowej gazety włoskiej o Polsce 22.01.07, 05:59 Istniejąca wycinkowo, ale nie skali całego państwa i narodu - jak pisze La Stampa - w naszym banku dotknęła tylko kilkudziesięciu pracowników-kierowników. A w ogóle niech Włosi nie wtrącają się do naszych narodowych waśni a zajmą swoimi problemami. Nie mniej warto znać opinie innych. ------------------------------------------------------- 'La Stampa': Polska nieszczęśliwa i sterroryzowana wys, PAP2007-01-21, ostatnia aktualizacja 2007-01-21 14:16 Polska jest nieszczęśliwym krajem, w którym trwa wojna na donosy i archiwa komunistycznych służb i gdzie "wszechwładzę" sprawują bracia Kaczyńscy, Radio Maryja i IPN - pisze w niedzielę "La Stampa". Instytut Pamięci Narodowej włoska gazeta nazywa "Fabryką Pamięci i Zemsty Narodowej". Pełny tekst - pod adresem: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74655,3864746.html Odpowiedz Link
czuk1 Optymistyczna porada dla młodych.. 22.01.07, 08:23 Jak zostać w Polsce milionerem ? Radzi: www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=97&ShowArticleId=28357 Odpowiedz Link
czuk1 Po ciężkiej pracy ..... zwiedź Pałac Prezydencki 22.01.07, 08:36 ODWIEDŹ PREZYDENTA Tylko dzięki Twoim Wirtualnym Podróżom możesz poznać tajniki najważniejszego miejsca w Polsce. Wybierz się na niepowtarzalny spacer po komnatach Pałacu Prezydenckiego. Wystarczy jedno kliknięcie i możesz wejść do Sali, w której Lech Kaczyński rozmawiał w cztery oczy z papieżem Benedyktem XVI. Przez zaznaczone na zdjęciu Pałacu wejścia trafisz do wnętrz, w których z bliska przyjrzysz się bezcennym obrazom, zabytkowym rzeźbom i innym ozdobom siedziby głowy naszego państwa. Staniesz w tym samym miejscu, w którym prezydent wręcza ministrom rządowe teki, siądziesz przy Okrągłym Stole, będziesz podziwiał widoki z pałacowego tarasu i odwiedzisz skłaniającą do zadumy prezydencką kaplicę. Nie czekaj. Sprawdź, jak to jest być prezydentem Polski. ------------------------------------------------------------------- Adres internetowy:wirtualnepodroze.dziennik.pl/palac_prezydencki/index.html ------------------------------------------------------------------- (dobrze być bankowym emerytem - stać mnie na takie podróze) Odpowiedz Link
czuk1 80 do 20, zasada Pareto rządzi naszym żtciem 23.01.07, 17:38 www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3868102.html Odpowiedz Link
orzel1001 Re: Anomalie.... 27.01.07, 01:19 i znowu jesteś sam nie zajmuj prosze cię nam miejsca jedż do kościoła może z ciebie tam jakiś porzytek będzie Odpowiedz Link
czuk1 Re: Anomalie.... 27.01.07, 03:16 Z Twoich wypowiedzi też wynika, że żadna z Ciebie orlica czy sowa (raczej pliszka). Dotychczas nic nie wniosłaś do tego forum. Może tam coś np. zdenerwowanie moje. Ale to nie jest ważne. Ja nie każę Ci odlatywać. Bądż, pisz mądrze a nawet głupio - dopóki będziesz chciała i .... mogła. Wątek - Anomalie - jest do czytania (lub pominięcia). Nie ma tu nad czym dyskutować. Zaś o moje wypowiedzi i opnie o nich nie martw się, co najwyżej napisz swoje zdanie bądź opinię. Moje wypowiedzi są (mogą być) kontrowersyjne, irytujące ale nie pozostają na ogół bez odpowiedzi. Nie masz racji ,że pozostaje z nimi sam. A jeśli nawet, to wiem napewno, że ktoś je przeczytał. W kościele zaś ....? No pomyśl. Nie jestem siłą roboczą bym pożytek komuś przynosił. Wystarczyło pół wieku wyzysku, tyrania i poniżania by liczyć teraz grosze do pierwszego. Teraz mam pożytek zanosić kosciołowi, drugiemu państwu w państwie, na utrzymanie darmozjadów??? Czy nie lepiej modlić się do Boga, być z nim kontakcie bez udziału pośredników, bez przyoszenia pożytków jego etatowym funkcjonariuszom? I na Twoje pliszko polecenie? Nie dorosłaś. Nie uważasz pliszko? Odsyłanie kogokolwiek i gdzie gdziekolwiek przez pliszkę.... jest śmieszne. Odpowiedz Link
miecia14 Re: Anomalie.... 27.01.07, 13:27 Nie rozumiem i chyba przestaje mi się chcieć pojąć o co tu chodzi. Jak ktoś nie lubi lodów to chyba ich nie je.Więc skoro komuś się nie podoba, to może niech założy własne forum i tam będzie robił sito tego co chciałby usłyszeć.Czuk rób swoje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
orzel1001 Re: Anomalie.... 27.01.07, 16:32 przepraszm poniosło mnie ale pzekonałś mnie i zaczynam cię lubieć wybacz Odpowiedz Link
orzel1001 Re: Anomalie.... 27.01.07, 16:54 wręcz mam poczucie winny, mam handrę i się czepiam w domu i wogóle byłam prac o oddziału po zmianach jestem w windykacji i nie mogę sobie z tym poradzić dużo gadać............... Odpowiedz Link
czuk1 Re: Anomalie.... 27.01.07, 19:19 Rośniesz w moich oczach. Tez Cię przepraszam Orlico. Też źle się zachowałem, złośliwie Ci przygadując.Ja z kolei jestem znerwicowany przez długie i stresujące życie zawodowe. Od 21 roku życia kierowałem małymi zespołami pracowników a było to zadanie coraz trudniejsze. Choć jako emeryt nie mam ani jednego (w nich) wroga. Pozbądź się chandry poprzez zajęcie się czymś czy kimś. Ja tak wychodziłem z chandry, po przejściu na emeryturę - podjąłem inną pracę, założyłem 2 fora dyskusyjne w internecie, napisałem blisko 10 tys. wpisów internetowych, zajmuję się turystyką. I jakoś leci. Wiem,że łatwiej radzić , gorzej te rady zastosować. Ale nie daj się. Praca nie jest najważniejsza. Ważniejsze jest zdrowie i życie wśród przyjaznych ludzi. pzdr czuk Odpowiedz Link
orzel1001 Re: Anomalie.... 27.01.07, 20:05 fajnie że tacy śa jeszcze ludzie chciałabym by moja szefowa zrozumiała choć w jednej chwili w każdym dniu iż otaczają ją istoty żywe a nie worki treningowe. wiem że weryfikację ciągle przechodzi kadra dyrektorska i liczę że ten proces będzie dotyczył np.naczelników crw koniecznie z udziałem psychologa.......... Odpowiedz Link