Dodaj do ulubionych

A ja się pożalę

02.04.12, 13:51
Oglądałam z córką śnieg przez okno i tak się zakołysała na stołku, że przygrzmociła pałką w kaloryfer i szrama na czole niby nie wielka ale głęboka. Na szycie nie pojechałam, może źle zrobiłam ale wydawało mi się że nie trzeba.

I tak mnie sumienie żre bo to moja wina przecież.

P)ewnie zostanie blizna...
Obserwuj wątek
    • kaja2002 Re: A ja się pożalę 02.04.12, 13:56
      Może jednak pokaż jakiemuś lekarzowi, może jak skleją ściągającymi plastrami, to blizny nie będzie?
      • olinka20 Re: A ja się pożalę 02.04.12, 14:14
        Kaja dobrze pisze.
        Bo szyc to nie ma sensu, jeszcze na patałacha trafisz i zszyje gorzej jak bliznauncertain
        • jowitka345 Re: A ja się pożalę 02.04.12, 14:56
          Mój syn kiedyś tak przywalił, że rozciął czoło na ok 1 cm ale głęboko. Pojechaliśmy do lekarza ale szyć nie kazał tylko właśnie takimi plastrami ściągającymi zakleił i sama potem kupiłam takie w aptece. Bliznę ma ale mało widoczną a na smarowanie blizny są teraz bardzo dobre maści.
          • karolina17w Re: A ja się pożalę 02.04.12, 18:53
            jowitka345 napisała:

> Mój syn kiedyś tak przywalił, że rozciął czoło na ok 1 cm ale głęboko. Pojechal
            > iśmy do lekarza ale szyć nie kazał tylko właśnie takimi plastrami ściągającymi
            > zakleił i sama potem kupiłam takie w aptece. Bliznę ma ale mało widoczną a na s
            > marowanie blizny są teraz bardzo dobre maści.

Jowitka, a co byś poleciła? Mój syn ma bliznę tuż pod brwią - jak miał trochę ponad roczek biegł z kamieniem w ręce i tak się wyrżnął, że tym kamieniem brew rozciął - a chciałabym mu to jakoś wybladzić czy coś.
            • jowitka345 Re: A ja się pożalę 02.04.12, 19:07
              Ja miałam dwie maści na blizny.. jedna contraktubex a druga kelo-cote.
              Wg mnie kelo-cote lepsza ale cena dość wysoka za 15 g ok 150 zł ale starcza na dłuuugo. Contraktubex cena za 50g ok 50 zł, ale mi nie pasowała bo jak wyschła to łuszczyła się tak jak zaschnięte białko kurze ( ale to zależy od preferencji).
              kelo-cote to maść silikonowa, jak zostało to smarowałam swoją bliznę po cesarce i ładnie zbielała smile
              • zuzanka79 Re: A ja się pożalę 02.04.12, 20:14
                A ja polecam zwykły polski Cepan na blizny. Kosztuje ok 20 zł.Tak mi się przypomniało, że jak wyrostek miałam operowany 12 lat temu, to mi chirurg na bliznę właśnie tę maść polecił. Smarowałam wytrwale dwa miesiące i po mojej bliźnie prawie śladu nie ma.
                • olinka20 Re: A ja się pożalę 02.04.12, 20:26
                  Ale cepan smierdzi, okropnie, przeokropnie ( chyba ze mi sie pomerdało, bo to cepan taki cebulowy jest nie?)
                  • lolinka2 Re: A ja się pożalę 02.04.12, 21:22
                    śmierdzi, wszak alium cepa to cebula smile
                    • jowitka345 Re: A ja się pożalę 02.04.12, 21:33
                      contractubex też śmierdzi cebulą.
    • upartamama Re: A ja się pożalę 02.04.12, 14:54
      tak się zastanawiam czy kupić plasterki steri strip i samej zakleić. Od "wypadku" już minęło 24 godziny. Więc pewnie co się miało zabliźnić to się zabliźniło.
      • mme_marsupilami Re: A ja się pożalę 02.04.12, 15:35
        Teraz to juz po ptokach. Klei sie swieza rane. Plastry kup tak czy inaczej, bo sie przydaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka