mamakarolla 18.04.12, 13:50 na to, żeby w takich butach nie bolały palce? Ile razy nie założę, to mnie cisną Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-ronka Re: czy macie sposób 18.04.12, 14:26 kup sobie żelowe poduszeczki pod podeszwę lub.........masz za małe buty.Jaki to numer-chętnie odkupię ( 36,37). Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: czy macie sposób 18.04.12, 14:27 oj, też mam takie jedne buty. na razie stosuję metodę "zaciskam zęby i idę dalej z szerokim uśmiechem na ustach, że mam takie zajebiście piękne buty" Kiedyś słyszałam, że ocet zmiękcza buta, ale nigdy nie próbowałam takich sposobów, więc nie gwarantuję sukcesu. a może u szewca albo kaletnika (jak to skórka) da się coś zrobić w tej sprawie? Odpowiedz Link
paciaty Re: czy macie sposób 18.04.12, 14:43 Jak skórzane to spróbować spirytem je potraktować i pochodzić. Albo na kopyto. Ale wspomniana już poduszeczka. Zależy gdzie cisną Odpowiedz Link
doral2 Re: czy macie sposób 18.04.12, 18:03 jak cisną w palcach to albo za wąskie, albo obcas za wysoki i stopa zjeżdża. rozwiązania są dwa: 1. zacisnąć zęby i chodzić, bo może się rozchodzą 2. sprzedać na allegro i kupić inne ps. te na zdjęciu bardzo ładne Odpowiedz Link
marghe_72 Re: czy macie sposób 18.04.12, 14:47 moczę cienkie skarpetki (antygwałtki), wciągam na kopyto, zakładam buty i łażę po domu. czasami to coś daje Odpowiedz Link
mamakarolla Re: czy macie sposób 18.04.12, 19:14 dzięki dziewczyny, zakupiłam właśnie takie jak na zdjęciu na sobotnie wesele, a że nie miałam natchnienia, to zrobiłam to dopiero dzisiaj Są całe ze skórki więc liczę na to, że się rozchodzą. Kupiłam 36, bo 37 spadały mi z nogi. Odpowiedz Link
doral2 Re: czy macie sposób 18.04.12, 19:27 kobieto, nigdy, przenigdy na wesele nie zakłada się nowych butów!! na ślub tak, bo krótko trwa i jakoś da się wytrzymać. ale na wesele PRZENIGDY!! ale skoro już kupiłaś, to chociaż weź na wesele drugie, wygodne buty na zmianę, bo inaczej boso z wesela wrócisz i z obtartymi do krwi nogami. i zamiast się dobrze bawić i wytańcować za wsze czasy, to będziesz siedzieć ze skwaszoną miną i bolącymi stopami. po trzech toastach żaden weselnik nie zauważy zmiany obuwia. zapewniam cię Odpowiedz Link
mamakarolla Re: czy macie sposób 18.04.12, 20:05 o tak, tak wezmę stare wysłużone, ale wygodne na zmianę Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: czy macie sposób 18.04.12, 20:28 doral2 napisała: > kobieto, nigdy, przenigdy na wesele nie zakłada się nowych butów!! > na ślub tak, bo krótko trwa i jakoś da się wytrzymać. > ale na wesele PRZENIGDY!! A dlaczego nie? Ja miałam na weselu brata zupełnie nowe buty, zakładane jedynie by je na nodze zaprezentować i wytrzymałam w nich od 10 rano do 3 w nocy dnia następnego. Pomijam fakt, że w pewnym momencie miałam problem z utrzymaniem równowagi .Obcas całe 10 cm, bez platformy, również odkryte palce. Mało tego następnego dnia również wystąpiłam w wysokich szpilkach z odkrytymi palcami. Da się > po trzech toastach żaden weselnik nie zauważy zmiany obuwia. zapewniam cię ja tam wszytko zauważyłam, nic mi się tak nie rzucało w oczy jak to, że wyższe ode mnie dziewczyny nagle robiły się niższe. Odpowiedz Link
marghe_72 Re: czy macie sposób 18.04.12, 23:36 doral2 napisała: > kobieto, nigdy, przenigdy na wesele nie zakłada się nowych butów!! > na ślub tak, bo krótko trwa i jakoś da się wytrzymać. > ale na wesele PRZENIGDY!! > wszystko zależy od buta. Byłam pewna, że w swoich nowych szpilach nie wytrzymam. Wytrzymałam bez problemu A stopy mam cholernie wrażliwe miszmasz-marghe.blogspot.com/ i malutki-kuchcik.blogspot.com/ Odpowiedz Link
deelandra Re: czy macie sposób 18.04.12, 19:26 obawiam się, że te buty występują w dwóch rozmiarach a) cisną w palce B) spadają ze stopy nie ma innych Odpowiedz Link
doral2 Re: czy macie sposób 18.04.12, 19:56 deelandra napisał(a): > obawiam się, że te buty występują w dwóch rozmiarach > a) cisną w palce > B) spadają ze stopy > nie ma innych.." ty wiesz, że to może być słuszna koncepcja?? Odpowiedz Link
mamakarolla Re: czy macie sposób 18.04.12, 20:07 bo ja już myślałam, że jakieś nietypowe stopy posiadam, bo tak właśnie z butami mam ale widzę, że nie jestem sama Odpowiedz Link
gandzia4 Re: czy macie sposób 18.04.12, 20:19 To jest bardzo słuszna koncepcja, dlatego ja kupuję te w rozmiarze spadającym ze stopy, bo po południu to zazwyczaj stopy ze zmęczenia są lekko obrzmiałe i buty spadać wtedy przestają a nie cisną. Ja tam w dodatku ścierpię buta spadającego, ale w cisnących chodzić nie umim Odpowiedz Link