Dodaj do ulubionych

Problem z logowaniem

02.05.12, 12:49
Nie mogę się zalogować na pocztę, na allegro, na FB. Tutaj się mogłam zalogować.
Wyświetla mi się komunikat
"Próba nawiązania połączenia między przeglądarką Google Chrome a serwerem ssl.allegro.pl nie powiodła się. Witryna może być wyłączona lub sieć może być niepoprawnie skonfigurowana.
Oto kilka propozycji:
Ponownie załaduj tę stronę internetową później.
Sprawdź połączenie internetowe. Ponownie uruchom wszelkie używane routery, modemy i inne urządzenia sieciowe.
Dodaj przeglądarkę Google Chrome jako dozwolony program w ustawieniach zapory sieciowej lub oprogramowania antywirusowego. Jeśli przeglądarka jest już takim programem, usuń ją z listy dozwolonych programów, a następnie dodaj ponownie.
Jeśli korzystasz z serwera proxy, sprawdź jego ustawienia lub skontaktuj się z administratorem sieci, aby upewnić się, że serwer proxy działa. Jeśli uważasz, że nie musisz używać takiego serwera, dostosuj ustawienia serwerów proxy: Wybierz kolejno menu klucza > Ustawienia > Dla zaawansowanych > Zmień ustawienia serwera proxy > Ustawienia sieci LAN i usuń zaznaczenie pola wyboru „Użyj serwera proxy dla sieci LAN”.

Wczoraj wszystko było ok, kurde pomóżcie. Wyłączyłam i włączyłam ponownie modem, nie pomogło...
O co chodzi z proxy? Nie kumam tego.
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: Problem z logowaniem 02.05.12, 13:11
      Kiedy ja miałam mniej więcej miesiąc temu problemy z logowaniem, wtedy pomogło wyczyszczenie "ciasteczek".
      • rudamarta4 Re: Problem z logowaniem 02.05.12, 13:16
        Jaśniej proszę smile Wiem, że ciasteczka, to cookie, ale gdzie tego szukać? Z innej przeglądarki normalnie się loguję, ale nie lubię tamtej.
        • karolina17w Re: Problem z logowaniem 02.05.12, 13:44
          Ja używam FF ale w chromie to jest tak:
          po prawej kliknij w klucz francuski/Opcje/(po lewo)Dla zaawansowanych/Ustawienia treści/Wszystkie pliki cookie i dane witryny/Usuń wszystko.

Zamknij Chrome i uruchom ponownie, powinno działać. Jak nie to pisz - zrobimy coś jeszcze.
          • rudamarta4 Re: Problem z logowaniem 02.05.12, 14:09
            Nie pomogło sad
            • mearuless Re: Problem z logowaniem 02.05.12, 14:17
              znaczy sie idz na spacer i odpocznij od kompa.
              • rudamarta4 Re: Problem z logowaniem 02.05.12, 14:24
                Wczoraj odpoczywałam, dziś kropi deszcz.
    • karolina17w Re: Problem z logowaniem 02.05.12, 14:28
      rudamarta4 napisała:

> Jeśli uważasz,
      > że nie musisz używać takiego serwera, dostosuj ustawienia serwerów proxy: Wybie
      > rz kolejno menu klucza > Ustawienia > Dla zaawansowanych > Zmień us
      > tawienia serwera proxy > Ustawienia sieci LAN i usuń zaznaczenie pola wybor
      > u „Użyj serwera proxy dla sieci LAN”.

Zrobiłaś to? jesli nie, zrób. Zamknij i otwórz przeglądarkę.

Jeśli nadal nie pomoże to:
      Kliknij w klucz francuski/Opcje/dla zaawansowanych/ustawienia treści/ zaznacz kratkę o nazwie "Usuń pliki cookie oraz inne dane witryn i wtyczek w momencie zamknięcia przeglądarki"
      Zamknij przeglądarkę i ponownie uruchom.

Jeśli to nie działa to:
      Kliknij w klucz francuski/Opcje/dla zaawansowanych/ kliknij w Wyczyść dane przeglądarki i tu maja być odznaczone Wyczyść zapisane hasła oraz Wyczyść zapisane dane autouzupełniania formularzy. Reszta ma być zaznaczona. Wybierz za jaki okres czasu ma Ci wyczyścić - proponuje tydzień. Kliknij wyczyść dane przeglądarki. Zamknij i ponownie uruchom przeglądarkę. UWAGA! O ile dobrze pamiętam, to min. na forum wszystkie tematy będą jako nieprzeczytane czyli na niebiesko. Czyli to wyczyści Ci te strony, które ostatnio odwiedzałaś, będzie tak jakby nigdy nie odwiedzane - przeglądarka "zapomni" że już czytałaś dany temat itp smile
      • rudamarta4 Re: Problem z logowaniem 02.05.12, 15:00
        Wszystko zrobiłam, nic nie pomogło sad
        • rudamarta4 Re: Problem z logowaniem 02.05.12, 19:37
          Zainstalowałam od nowa chrome i nic. Zainstalowałam mozillę i to samo. Mogę się tylko zalogować z explorera, ale wkurza mnie ta przeglądarka i jest powolna jak flaki z olejem.
          Kurde, pomóżcie, wymyślcie coś, bo trafi mnie dziś szlag przed kompem.
          • amoreska Re: Problem z logowaniem 02.05.12, 19:51
            Może zapytaj na forum komputerowym?
    • karolina17w Re: Problem z logowaniem 02.05.12, 20:57
      Pytałam się jeszcze chłopa co to może być (on się zna na kompach).
      I tak:
      w Chromie wejdź w klucz francuski/opcje/dla zaawansowanych/ustawienia treści/ i zaznacz: Zezwalaj na przechowywanie danych lokalnie (zalecane). Zamknij i uruchom ponownie przeglądarkę.

Jak nie pomoże to:
      w Chromie wejdź w klucz francuski/opcje/dla zaawansowanych/ustawienia treści/wyczysc dane przeglądarki i zaznacz wszystkie pozycje za okres: od samego początku.
      Zamknij i uruchom ponownie przeglądarkę.

I jak to nie pomoże to ja nie wiem co jest.

Chłop podejrzewa, że to Twój antywirus blokuje.

Powiedz mi jeszcze - kiedy to się zaczęło? Ściągnęłaś coś? Jakiś program i go zainstalowałaś? Jakiś film co nie okazał się filmem? Jakiś odkurzacz do czyszczenie rejestrów (są to małe programy dom czyszczenia pewnych zbędnych danych w komuterze coby miejsca nie zajmowały i nie spowalniały pracy komputera)?
      I korzystasz z laptopa czy stacjonarki?
    • karolina17w Re: Przeczytaj najpierw TO!! 02.05.12, 21:02
      Kobieto! Przeczytałam Twój post na forum Komputer!

Jak Ty możesz mieć 2 antywiry??? To tak jakbyś miała 2 wrogów! Nigdy, przenigdy nie instaluje się 2 antywirów!!! Jeden uważa drugiego za szkodnika (czytaj za wirusa). To może być przyczyną Twoich kłopotów. Jeżeli masz oryginalnego Nortona to odinstaluj Avasta. Jeśli nie, zostaw Avasta a Nortona odinstaluj.
      • rudamarta4 Re: Przeczytaj najpierw TO!! 02.05.12, 21:25
        Pomogło odinstalowanie Nortona, który mnie wkurzał już od dawna. Avast jest ok. Ale miałam je razem dość długo.
        Nortona kiedyś próbowałam odinstalować, ale się nie dało. A dziś poszło w miarę szybko.
        Dzięki za pomoc smile
        • karolina17w Re: Przeczytaj najpierw TO!! 03.05.12, 16:21
          rudamarta4 napisała:

> Pomogło odinstalowanie Nortona, który mnie wkurzał już od dawna. Avast jest ok.
          > Ale miałam je razem dość długo.
          > Nortona kiedyś próbowałam odinstalować, ale się nie dało. A dziś poszło w miarę
          > szybko.
          > Dzięki za pomoc smile

Ciesze się, że się udało smile Na przyszłość nie i staluj 2 antywirusów. smile I innym, którzy by chcieli zainstalować też odradzaj wink
          • rudamarta4 Re: Przeczytaj najpierw TO!! 03.05.12, 17:52
            Dzisiaj dla odmiany komp nie widzi aparatu ani pendriva. Wrrr, oszaleję. Co robić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka