Dodaj do ulubionych

Porada kolorystyczna potrzebna

05.06.12, 08:37
pamiętacie kolor mojej kiecki na wesele? Taki ni to pomarańczowy ni to malinowy. Paznokcie u rąk planuję pomalować na pomarańczowy. A co z nogami? Buty będę miała odkryte więc muszę jakiś pasujący do całości kolor wybrać. Buty to brązowe "sandałki" na obcasie. Taki raczej ciemny brąz - czekoladowy. Czy paznokcie u nóg pomalować na brązowo, śliwkowo/fioletowo, pomarańczowo czy w ogóle inaczej? Proszę o pilną radę bo niebawem do sklepu jadę to przy okazji odpowiednie lakiery kupię.
Obserwuj wątek
    • bei Re: Porada kolorystyczna potrzebna 05.06.12, 08:53

nie znam się an najnowszych trendach i u stop maluję na kolor jak u rąk...
    • mamakarolla Re: Porada kolorystyczna potrzebna 05.06.12, 08:56
      też zrobiłabym taki sam jak u rąk
      • asiaiwona_1 Re: Porada kolorystyczna potrzebna 05.06.12, 09:04
        no ja bym też tak zrobiła, ale coraz częściej widzę, że kobiety mają różne kolory na rękach i nogach i mnie to zaciekawiło. Niestety nie wiem wg jakiego klucza dobiera się te kolory. Mi co prawda najbardziej podobają się krwistoczerwone paznokcie u nóg ale w tym przypadku czerwień chyba by się gryzła z pomarańczem sukienki...
        • opium74 Re: Porada kolorystyczna potrzebna 05.06.12, 09:07
          Jka jestem u kosmetyczki i ta mi proponuje 1083819 kolorów to mam problem z wyborem. Wybieram wtedy dwa i jednym mi maluje u nóg a drugim u rak - taki to jest tajemny "klucz" big_grin
          Często podobno tez klientki na stopy wybierają coś bardziej odważnego niż na dłonie.
          • tetika Re: Porada kolorystyczna potrzebna 05.06.12, 09:15
            Kolor sukienki masz dosc odwazny , wiec nie przesadzalabym z mieszaniem kolorow bo wyjdzie tandeta a nie szykowna babka.
            Ja faktycznie normalnie maluje paznokcie u nog odwaznie i zwracajaco uwage. Ale na wyjscia daje cos jednakowego co wspolgra zeby nie przedobrzyc.
            Na ta okazje proponuje jednakowy kolor i "lzejszy" niz kolor sukienki
            • asiaiwona_1 Re: Porada kolorystyczna potrzebna 05.06.12, 09:20
              ok, dzięki za pomoc smile
    • annajustyna Re: Porada kolorystyczna potrzebna 05.06.12, 09:40
      Jak na ciemno to na czekoladowo. Jelsi jednak bylabys gotowa na jasny kolor, to jakis frencz. A jak sukienka malinowo-pomaranczowa, to moze chodzi po prostu o kolor koralowca? O taki:
      https://karenmillen.files.wordpress.com/2009/02/coral1.jpg
      • annajustyna Re: Porada kolorystyczna potrzebna 05.06.12, 09:40
        I paznokcie u rak tez bym tak widziala.
        • tetika Re: Porada kolorystyczna potrzebna 05.06.12, 10:01
          a ja wrecz przeciwnie.
          ja bym do ostrego koloru sukienki wybrala delikatny odcien paznokci tak rak jak i nog
          to moje typy gdyby to byl odcien taki jak widze na zdjeciu wyzej

--https://4.bp.blogspot.com/-7m-rHxvoNQg/Tal_Nh71NLI/AAAAAAAAAkQ/RFmXykrfsuM/s1600/DSC_0015.JPG

[img]https://sklep.looksus.pl/img/alessandro-lakier-108-nude-elegance.jpgfotoforum.gazeta.pl/photo/0/id/eh/jxau/AFoec9GsOHTbebtJBA.jpg[/img]

Kącik Przyjaźni
          • tetika Re: Porada kolorystyczna potrzebna 05.06.12, 10:01
            o przepraszam kapke za wielkie mi to wyszlo smile
            • asiaiwona_1 Re: Porada kolorystyczna potrzebna 05.06.12, 14:25
              ooo, to taki kolor jak annajustyna wkleiła. Nawet nie wiedziałam, że to koralowiec big_grin
              Kupiłam już lakier pomarańczowy. Ręce i nogi tak samo pomaluję.
              • annajustyna Re: Porada kolorystyczna potrzebna 05.06.12, 20:32
                A jaka szminke? Koralowy jest bardzo ladny! Zreszta ostatnio ogladam namietnie Mad Menow, a w latach 60. krolowaly takie nasycone kolory...
                • asiaiwona_1 Re: Porada kolorystyczna potrzebna 06.06.12, 07:49
                  nie używam szminek bo 5 minut po pomalowaniu je zjadam big_grin Mam błyszczyk taki prawie bezbarwny ale odrobineczkę różowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka