Dodaj do ulubionych

odbarwic sie da

11.06.12, 22:56
jedwab?
wsadzilam na jedwabny program kilka ciuchow i niestety jedna szmata puscila kolor- mimo serwetki lapiacej-spodnie co byly obok tej szmaty zlapaly kilka plam.
vanish pisze by nie uzywac na jedwab. pranie w 20 stopniach nie da rady (wypralam ponownie. plamy nadal)
niby jak nie zlazi to bym zaryzykowala wanisza- bo w sumie i tak do wywalenie i tak.
a moze w chemicznej mi odbarwia?
Obserwuj wątek
    • tetika Re: odbarwic sie da 12.06.12, 07:00
      . Plamy na jedwabiu usuwa denaturat. Gdy plama jest sucha, posmarować masłem, potem przetrzeć szmatką zwilżoną denaturatem i uprać.

takie znalazlam w nizej podanym linku
      babuni-blog49.blog.onet.pl/Plamy-ogolnie,2,ID344001682,n
      z innych porad
      Próby usuwania plam zafarbowania jest często niemożliwe, ale czasami się sprawdza wypranie w ACE lub CLOROX, w bardzo słabym roztworze!
    • starobrno Re: odbarwic sie da 12.06.12, 07:53
      Jest taka seria odplamiaczy dr.beckmann, maja osobne preparaty niemal na wszystko - na dlugopis, trawe, gume do zucia i takze na omylkowo zafarbowane ubrania. Tego konkretnego nie uzywalam, ale mialam inne i bylam bardzo zadowolona.
      • exotique Re: odbarwic sie da 12.06.12, 10:44
        w akcie desperacji sprobowalam vanisha-ale plamy nadal sa.
        denaturatu tutaj nie kupie- nie widzialam nigdzie w sprzedazy.
        zostanie chyba tylko sprobowac w pralni albo zafarbowac portki na inny kolor. bo bluzka chyba na chustke do wlosow moze byc tylko przerobiona.
        ahhh, blondynka i juz

te chusteczki odbarwiajace mam- nie zadzialalo sad
        • fajnyrobal Re: odbarwic sie da 12.06.12, 11:06
          wypierz bluzkę z portkami jeszcze raz. Będą miały jednolity kolor suspicious
        • starobrno Re: odbarwic sie da 12.06.12, 11:53
          Nie, nie - chusteczki sa do tego, ze wrzucasz do pralki zanim sie zafarbuje (zeby uniknac zabarwienia). Ja myslalam o tym proszku - jest w saszetkach ZOBACZ
          • pysiaczek1234 Re: odbarwic sie da 12.06.12, 13:39
            Wszystkie możliwe plamy i ze wszystkiego odplamiał mi do tej pory odplamiacz z Amway, nie jestem rozprowadzaczem tego, czasami kupuje :p też z polecenia, daje radę każdej plamie.
            • asiaiwona_1 Kokokoko 12.06.12, 14:26
              eurospoko big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka