Dodaj do ulubionych

koktajle owocowe i warzywne

21.06.12, 20:03
takie wspomaganie diety sobie wymyslilam wink
do poludnia piję owocowe, bo slodkie i dają energię, potem juz tylko warzywne i zero pieczywa.

czy macie jakies sprawdzone przepisy,zeby te warzywne byly w miare smaczne? co z czym mieszac by sie dalo w miare przyjemnie przelknąć?
Obserwuj wątek
    • beverly1985 Re: koktajle owocowe i warzywne 21.06.12, 20:11
      -> Żeby były smaczne warto dac jabłko i marchewkę. Do tego dowolnie: burak, seler, seler naciowy, pietruszka (korzen lub natka)

-> pomidorowy z sola i pieprzem
      • jk3377 Re: koktajle owocowe i warzywne 21.06.12, 20:20
        dzieki, ale prosze jeszcze i jeszczesmile

dzis zmiksowalam wlasnie 2 pomidory, ogorek, lodyga selera naciowego, natkei ciutke miodu..i bylo pysznebig_grin
    • olinka20 Re: koktajle owocowe i warzywne 22.06.12, 09:13
      Jak masz jeszcze mozliwosc kupienia czerwcowego numeru shape, z taką ładną blondynką na okładce to kup.
      Bo jest cała strona z koktajlami warzywnymi i owocowymi.
      Jak nie masz to przypomnij mi sie po poludniu to moze czesc ci przepiszewink
      • jk3377 przypominam się:-) 22.06.12, 14:25

• jk3377 olinka-pisz, pisz. 22.06.12, 17:15

• olinka20 Owocowe 22.06.12, 19:18
            Daj mi sie ogarnąctongue_out
            Ok
            OWOCOWE:
            -gruszka, 1/2 szkl malin, 2 łyzki mąki migdałowej, łyzka otrab owsianych
            -szkl borówek, 1,/2 szkl czeresni, sok z 1/2 cytryny, lyzka maki orzechowej i cynamonem
            - zmiksuj po 1/2 grejfruta, mango i pomaranczy, sok z 1/2 cytryny i łyzka orzechow nerkowych
            - po 1/2 szkl jagód, malin, polowek sliwek z łyzka siemienia lnianego
            - szkl czeresni, banan, lyzka maki migdalowej i cynamon
            -po 1/2 ananasa i melona z gruszką, sok z 1/2 cytryny, lyzka maki orzechwoej
            -1 i 1/2 kostek arbuza, 2 brzoskwinie, 1/4 szkl wody kokosowej lub sok jablkowy rozcienczony wodą i lyzka pasty z sezamem- szkl kostek z ananasa, po 1/2 szkl kostek arbuza i melona, 1/2 lodygi selera naciowego i lyzka maki migdalowej

Napiali tez ze dodatki typu orzechy itp nalezy podprazyc na suchej patelni lub w piekarniku.
            • olinka20 Warzywne 22.06.12, 19:27
              - 3 pomifdory, szkl szpianku, czerw cebula, sok z 1/2 cytryny, lyzka pestek z dyni i chili
              -3 pomiodry, czerwona i zielona papryka, szkl rukoli, 1/2 czerw cebuli, lyzeczka oleju rzepakowego
              -seredni ogorek, 1/2 szkl kostek ananasa, male awokado, lodyga selera naciowego, lyzeczka siemienia lnianego
              -3 pomidory, 1/2 pora, 5 lyzek natki, 2 lyzki czarnego sezamu
              -glowka salaty masłowej, sredni ogorek, 2 kiwi, 5 lyzek bazylii, 2 lyzki czarnego sezamu
              sredni ogorek, zeilnoa papryka, 1/2 awokado, lyzka zarodkow pszennych, 5 lyzek koperku i chili
              -po 1/2 glowki salaty lodowej, jablka, gruszki i lodygi selera nac, lyzka zarodkow pszennych i lyzka otrebow owsianych
              -4 pomidor, szkl kostek fenkułu, zabek czosnku, plus po 3 lyzki natki i tymianku, pieprz i lyzeczka oleju rzepakowego
              -zmiksuj ugotowanego na parze buraka z jablkiem i 1/2 szkl malin, lyzka octu balsamicznego, lyzka sezamu i pieprz
              -1/2 awokado z ogorkiem, 1/2 malego pora, sok z 1/2 cytryny, 5 lyzek tymianku, lyzka siemienia lnianego i lyzka spiruliny
              -1/2 zielonych winogron, grejfrut, 1/2 ogorka, 1/2 awokado, lyzka zarodkow pszennych i lyzeczka otrab owsianych
              -4 pomidory, czerw papryka, 3 lodygi selera naciowego, 5 lyzek bazylii, zabek czosnku i 2 lyzeczkami oleju rzep plus pieprz

UFFFFFFF!
    • jk3377 Olinka-dzieki wielkie:D niech Ci........... 22.06.12, 19:34
      Bog wynagrodzi w ......... a w czym tam chcesz big_grin
      doceniam poswiecenie czasu na pisanie tego dla mnie,mam nadzieje,ze jeszcze inni skorzystają.

odetchnij sobie, przy alkoholowym koktajlu:
      https://www.dekorenia.info/images/Drink%20bar.jpg

jeszcze raz dziekismile
      • olinka20 Re: Olinka-dzieki wielkie:D niech Ci........... 22.06.12, 19:37
        O! Toskyczny niebieski! Moj ulubiony smile
    • rose.rouge Re: koktajle owocowe i warzywne 23.06.12, 23:15
      a ja chodzę na łatwiznę i kupuję gotowce. Soki typowo warzywne lub warzywno-owocowe. Nie wychodzi taniej, ale za to pielęgnuję moje boskie lenistwo wink
      • jk3377 Re: koktajle owocowe i warzywne 24.06.12, 09:29
        hheh, tylko,ze my mamy frajde w ich robieniu, bo nowy blender/mikser stojacy kupilismy i mamy nowa zabawke przy okazjibig_grin

tak sie zastanawiam,czy jak w przepisie jest burak-to go surowego sie wrzuca czy gotowanego?confused
        • olinka20 Re: koktajle owocowe i warzywne 24.06.12, 17:15
          W tym co ja pisalam to bylo ze ugotowany na parze.
    • jk3377 po 2,5 tyg. ........ 10.07.12, 19:41
      musze powiedziec,ze dzialająbig_grin nie jest to jakas radykalna zmiana,ale....
      waga 1,5-2 kg mniej
      ciuchy troszke luzniejsze
      jem dosłownie 1/3 tego co wczesniej, reszta to koktajle i woda. nie przeginam pały z głodowaniem-wrecz przeciwnie, caly czas czuje sie najedzona.

moj plan to przez wakacje z wagi 57,5 (teraz 55,5) dotrzec do wagi 51-52kg- czyli sprzed obu ciążsmile sama jestem ciekawa swojej silnej woli.

o ile owocowe są pyszniutkie, to warzywne cwiczą moj upórwink

ogólnie polecamsmile
      • cudko1 Re: po 2,5 tyg. ........ 11.07.12, 10:07
        a ja już jakieś 6-7 w dół juuuuupiiiiii - jeszcze 5 !!!!! i będę jak przed ciążą - oby mi zapał nie przeszedł
        • jk3377 Re: po 2,5 tyg. ........ 11.07.12, 11:57
          gratulacje hahahsmile

oby, oby ...i oby nam skora za mocno nie zwisła hehehwink
    • jk3377 po 6,5 tyg:-)))) 08.08.12, 16:59
      dzis rano waga ma pokazala mi: 53,4kg big_grin
      czyli 4kg zrzucone, efekt jest. mam nadzieje ze do wrzesnia jeszcze z 2-3kg dam rade smile trzymajcie kciuki!
    • margotka28 Re: koktajle owocowe i warzywne 08.08.12, 18:23
      w sensie, że tylko na tych sokach jedziesz?
      • jk3377 Re: koktajle owocowe i warzywne 08.08.12, 19:43
        nie, nie tylkosmile czasem nawet nie pije zadnego w ciagu dnia. jem wszystkiego 1/3 tego co wczesniej. dzis zamiast obiadu i kolacji koktajl warzywny-pomidor, ogorek, natka maslankawink
        bardzo skurczyl mi sie zoladek, sama to czuje i dlatego daje rade.
        a wypicie takiego koktajlu trzyma na dlugo.
        • red-truskawa Re: koktajle owocowe i warzywne 08.08.12, 19:52
          No ja tam na razie nie chudne, ale tez nie przybieram w moim stanie z czego niezmiernie sie ciesze smile
        • margotka28 Re: koktajle owocowe i warzywne 10.08.12, 15:19
          no to powiem koleżanko - szacun pełen. Też się muszę za siebie wziąć!
    • milva_barring Re: koktajle owocowe i warzywne 11.08.12, 08:31
      zazdroszczę spadku wagi big_grin

ja muszę się wziąć za siebie (ileż razy to powtarzałam) ale muszę też kupić porządny kubek miksujący, bo ten mój ma 11 lat (kupiłam go po zdaniu egzaminu na nauczyciela kontraktowego big_grin) i strasznie wyje jak cokolwiek miksuję - zwykłym ogórkom nie daje rady...
      • jk3377 milva 11.08.12, 11:10
        ja mam taki i jest super:
        picasaweb.google.com/106410723921144944757/Mikser?authkey=Gv1sRgCNH3if_frsqoeg#
        czyzby n-lki w wakacje sie odchudzały heheheh ja juz 6 lat po dyplomowaniu i w koncu sie wzielam za siebie, w wieku gdzie raczej juz ciezko zrzucic wage hahahah ale jakos idziebig_grin
        • milva_barring Re: milva 11.08.12, 11:17
          Ja od marca chodzę na siłownię, ale jakoś słabo mi waga spada. Może jakbym dietę trzymała, to by było łatwiej. Co prawda lepiej się czuję, ale wolałabym widzieć, ze waga w dól leci. Ale ja już bliżej 40 niż 30, więc nie będzie łatwo.

No własnie sprzęt chcę kupić, ale nie sam kubek, tylko jakiś malakser czy coś w tym stylu.
          • jk3377 Re: milva 11.08.12, 13:42
            ja od grudnia do kwietnia cwizylam jak glupia i waga=nic. teraz jak dieta to juz 4kg. moze jakbym polaczyla te dwawink

moj to z opisu blender stojący, kupiony na allegro za 170zł z przesyłka 190zł. w sklepie taki sam widzialam za 299zl i tez nówka. oplaca sie bo jest swietny. ma opcje kruszenia lodu dodatkowo,a chodzi u mnie co dziensmile
      • sabakac23 Re: koktajle owocowe i warzywne 16.09.12, 19:27
        Polecam koktajle owocowe:

m.youtube.com/watch?feature=plcp&v=faAuzTYHu2A
        • jk3377 Re: koktajle owocowe i warzywne 16.09.12, 21:09
          dzieki, zerknęsmile
    • jk3377 po 2,5 miesiąca 30.08.12, 10:47
      waga caly czas w dół, choć wolno bardzo. dziś rano 53,0kgsmile))
      na koniec wrzesnia cel: 51kg.
      ciekawe czy mi się uda i co tu napisze?smile
      • jk3377 bunt! 16.09.12, 21:08
        organizm sie zbuntował! waga stoi i koniec! 52,8-53,2-tak sie waha.
        ciezko bedzie do konca wrzesnia do 51 dotrzec. fakt,ze powrot do pracy sprawil,ze nie mam tak czasu na robienie jak w wakacje tych koktajli,ale juz calkowicie odstawilam biale pieczywo i bialy cukier-jedynie 1 lyzeczka dziennie brązowego do kawki.
        no i wcale kolacji nie jadam-ostatni posilek ok 17 i koniec.
        chyba zblizylam sie do granicy, ktorej organizm boi sie przekroczyc i sie cholera zapiera heheh
    • jk3377 powrót do koktajli 01.01.13, 19:21
      po 2 tyg swietowania znow przybyło 2kg, zatem od jutra wracam do koktajli, bo zgodnie z postanowieniem noworocznym mam utrzymac,a raczej zrzucic co niecosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka