mamba30 07.09.12, 21:26 Zapisałam się i popierdzielam od poniedziałku wytapiając z tyłka 7 poty. Tylko mi towarzystwa brakuje... Ma któraś ochotę się przyłączyć? Calypso na Usrynowie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: Zumba he, zumba ha 08.09.12, 08:07 oj polazłabym dupą pokręcić baaardzo chętnie, ale za daleko ode mnie Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Zumba he, zumba ha 08.09.12, 09:01 Nie mogłaś się w 2009 roku zdecydować jak na Ursynowie mieszkałam? Odpowiedz Link
malenkie7 Re: Zumba he, zumba ha 08.09.12, 09:18 na Ursynów mam za daleko, ale jakby ktos chodzil gdzies na Woli/Bemowie to ja chetnie dołączę. I zazdroszczę motywacji Odpowiedz Link
arwena_11 Re: Zumba he, zumba ha 08.09.12, 11:18 A kiedy? Bo Ursynów to ja. Tylko dla mnie najlepiej rano Odpowiedz Link
mamba30 Re: Zumba he, zumba ha 08.09.12, 17:08 Niestety nie rano. Pon. 19.00, śr. 20.00, pt. 20.00 ew. nd. 11.30, ale ja w niedzielę raczej nie będę chodziła. Odpowiedz Link
mamba30 Re: Zumba he, zumba ha 08.09.12, 17:09 wtedy to ja Kochana jeszcze o zumbie nie słyszałam Odpowiedz Link
arwena_11 Re: Zumba he, zumba ha 08.09.12, 21:50 to pomyślę, przyszły tydzień odpada, bo siedzę sama z córką, więc nie zostawię jej wieczorem w domu, ale może w następnym, kto wie Odpowiedz Link
arwena_11 Re: Zumba he, zumba ha 09.09.12, 14:33 Jak masz ochotę to w przyszłym tygodniu w czwartek siedze sama z córką wieczorem w domu. Chcesz wpaśc na kawkę? Odpowiedz Link
mamba30 Re: Zumba he, zumba ha 09.09.12, 15:55 rzuć mi na gazetowego jakiś telefon do siebie, zadzwonie i się wstępnie umówimy Odpowiedz Link
arwena_11 Re: Zumba he, zumba ha 09.09.12, 16:31 Już poszło Teraz lecę bo goście właśnie wchodzą po schodach Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Zumba he, zumba ha 09.09.12, 19:40 mogę sie dołączyć zdalaczynnie. Jutro zaczynam KDK w Kutnie Odpowiedz Link
mamba30 Re: Zumba he, zumba ha 18.09.12, 12:39 już żadna kurka fifka nie chce tyłkiem potrząchać? same laski w morde misia, co to się przemęczać nie zamierzają Odpowiedz Link
arwena_11 Re: Zumba he, zumba ha 18.09.12, 15:36 No przecież ja bedę, tak jak sie umawiałyśmy w środę A tak apropo, jak twój słodziak? Miał guzy? Odpowiedz Link
mamba30 Re: Zumba he, zumba ha 18.09.12, 17:00 do Ciebie Kochana to ja miałam dzwonic wex se flaszke z duuuuza iloscia wody i trzeba byc 15 minut wczesniej, zeby numerek na zumbe dostac. Wpuszczaja tylko do 50 osob. A Zboj nie odniosł wiekszych uszczerbkow Odpowiedz Link
arwena_11 Re: Zumba he, zumba ha 18.09.12, 17:25 Oj tam, jaki zbój. Słodziak straszny jest, tylko motorek z tyłka mu wymontuj, jak kolejny raz na kawkę wpadniesz. Bo nie wiem jak poduszki na rogi stołu się doczepia Odpowiedz Link
mamba30 Re: Zumba he, zumba ha 19.09.12, 14:19 jak dasz radę, to mu wymontuj, będę dozgonnie wdzięczna teraz chyba Ty do mnie wpadniesz, co? Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Zumba he, zumba ha 19.09.12, 08:43 no jak nie chce? jak nie chce? trzeci raz już tyłkiem trzącham, a że nie razem z tobą w sali to już zwykła geografia. Wszystko mnie boli bo i zumba, i Weidera zaczęłam a na dodatek musieliśmy posprzątać po sezonie przy przyczepie kampingowej i wczoraj się troszkę narobiłam. Nogi mnie bolą, ręce mnie bolą, brzuch mnie boli Odpowiedz Link
mamba30 Re: Zumba he, zumba ha 19.09.12, 14:18 Paskud, ja cały tydzień nie ćwiczyłam, bo się przeforsowałam. Zumba nieźle daje w doopę Poproś w domu chuopa o masaż Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Zumba he, zumba ha 20.09.12, 15:45 o nie kochana, najbardziej dokuczają mi nogi ale one tak bolą że sama się nie dotykam zbytnio. jak on się dotknie z masażem to umrę Musze rozchodzić. Odpowiedz Link
arwena_11 Re: Zumba he, zumba ha 20.09.12, 20:22 Mnie po wczorajszej boli wszystko. Ale pierwszy raz w życiu bolą mnie dłonie i nadgarstki. I zastanawiam się od czego. A od poniedziałku zaczynam na poważnie Odpowiedz Link
doral2 Re: Zumba he, zumba ha 20.09.12, 20:40 od zumby wolę pływanie. ale nie mam kiedy się wyrwać, tak mi się teraz poukładały sprawy, że nie mam czasu na gimbastykę, nad czym ubolewam . Odpowiedz Link
mamba30 Re: Zumba he, zumba ha 12.10.12, 09:11 I jak paskud? Jak Ci idzie? Chodzisz regularnie? Ja chodzę, kondycję złapałam i już nie łypię co 5 minut na zegarek z modlitwą aby już był koniec zajęć Odpowiedz Link
rowerzystka_terrorystka Re: Zumba he, zumba ha 21.09.12, 14:42 Próbuję zrozumieć popularność tego czegoś i zawsze jedynym argumentem jaki słyszę ZA zumbą jest pocenie się. Otóż dorogie Panie pocenie się nie jest absolutnie wymiarem dobrego treningu. Jest to sposób organizmu na schłodzenie. Nic więcej. Więc nawet jak wyjdziemy z zajęć całe mokre nie oznacza to, że trening był dobry i że coś spaliłyśmy. Coś na pewno ale zapewne dla nas jest różnica między spaleniem 200 kcl czy 600. Niestety by trening był efektywny każde ćwiczenie, każdy ruch powinnyśmy wykonywać poprawnie i w 100%. Jeśli instruktor nie pokaże wcześniej kroków i z ich wielokrotnych powtórzeń nie zbuduje układu, który dopiero na koniec w całości sie wykonuje to całe ćwiczenia możemy porównać do machania rękami i nogami na kanapie. Tak na prawdę to tylko prowadzący zajęcia odnosi z nich korzyści bo to właśnie instruktor wykonuje każdy ruch poprawnie. Uczestnicy mają za mało czasu by nadążyć poprawnie je wykonywać. Pomijam fakt, że na tych zajęciach nie jesteśmy w stanie zbudować tętna na którym organizm zaczyna spalać tkankę tłuszczową. By tak się stało musimy ćwiczyć ponad 30 minut w zakresie 76-86% (220-nasz wiek=tętno max i tu mówimy o tych 76-86% tętna maksymalnego). Takie spalanie dają dwie dyscypliny bieganie i jazda na rowerze i to pod warunkiem, że trwają minimum godzinę. Poza treningiem cardio powinnyśmy dorzucić trening wytrzymałościowy. Dużo lepszy efekt od zumby dają stepy, fitboxing (jeśli już nie chcemy biegać czy jeździć na rowerze). Do tego zmiksowałabym to z TBC i dopiero wtedy możemy mówić o dobrym i wyszczuplającym terningu. Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Zumba he, zumba ha 21.09.12, 20:08 a nie bierzesz pod uwagę że to jest po prostu i przede wszystkim świetna zabawa??? Lubię tańczyć a nie mam okazji tego robić, mój maż jakoś nie przepada i niezbyt umie. zumba daje ki namiastkę tańca oraz trochę ruchu, którego mamy zazwyczaj za mało. Pewnie ze lepiej jest pójść na siłownię, pilates czy inny step. Ale mnie się zumba podoba. I rozpatrywanie tego z punktu widzenia tętna, procentów itd jest kretyńskie bo nie o procenty wykonanych ćwiczeń tam chodzi. Odpowiedz Link
rowerzystka_terrorystka Re: Zumba he, zumba ha 22.09.12, 00:35 Nie napisałam, że nie można się przy tym świetnie bawić. KAŻDY, KAŻDY wysiłek fizyczny podnosi poziom endorfin i poprawia nasze samopoczucie. Nie mniej pojawia się pytanie czy ćwiczymy żeby TYLKO poprawić sobie humor czy po coś więcej. @ Doral... też mam wrażenie, że znamy się od lat. Jakby trzydziestu, prawie... Odpowiedz Link
doral2 Re: Zumba he, zumba ha 21.09.12, 21:04 rowerzystka-terrorystka... skądś cię znam, chyba.. Odpowiedz Link
arwena_11 Re: Zumba he, zumba ha 24.09.12, 18:41 No i dupa Miałam iść na zumbę i leżę chora. Nawet nie mogę słowa powiedzieć. Wzięło mnie w sobotę. Katar lał mi się z nosa, bolała głowa. A dzisiaj przestałam mówić Pocieszcie, bo plany miałam duże, a wyszło do d.... Odpowiedz Link
mamba30 Re: Zumba he, zumba ha 26.09.12, 13:23 I jak kobieto, ozdrowiałaś? Będziesz dzisiaj? Odpowiedz Link
arwena_11 Re: Zumba he, zumba ha 26.09.12, 16:33 No nie ozdrowiałam. Kaszlę tak jakbym miała gruźlicę. Dojrzewam do wezwania lekarza do domu, bo chyba nie chce mi się tyłka ruszyć do przychodni. A i od wczoraj Gabi siedzi ze mną w domu, bo dostała gorączki. Odpowiedz Link
mamba30 Re: Zumba he, zumba ha 26.09.12, 16:54 To niedobrze. Kurujcie się zatem i szybkiego powrotu do zdrowai Wam życzę. Coś Ci ta zumba chyba nie jest pisana... Odpowiedz Link
arwena_11 Re: Zumba he, zumba ha 01.10.12, 15:51 A gucio, do końca tygodnia biorę antybiotyk. Mam zapalenie oskrzeli i według lekarza tylko cud sprawił, że nie zapalenie płuc. Bo to jest tak, jak się nie może wyleżeć tylko z gorączką i kaszlem lata po dzieci i z dziećmi Odpowiedz Link
mamba30 Re: Zumba he, zumba ha 01.10.12, 17:58 uuu, to przegwizdane, doprawiłaś się. ja dzisiaj idę na 1,5 godz. zumby, potem o 21 jest jakaś niespodzianka Odpowiedz Link
mamba30 Re: Zumba he, zumba ha 12.10.12, 09:09 Arwena, kobieto, wykurowałaś się czy poddałaś? Kolejny tydzień mija, a Ciebie na zumbie nie widziałam Odpowiedz Link
karolina17w Re: Zumba he, zumba ha 05.12.12, 18:49 No ja tak z głupia franc - czy ta zumba daje efekty? U mnie w mieście am ruszyć od poniedziałku i nie wiem czy wybrać zumbę czy aerobik... Mamba, widać/czuć jakieś efekty? Odpowiedz Link
malgosiek2 Re: Zumba he, zumba ha 05.12.12, 21:02 U mnie w Studiu tańca ma być nowość zumbowa czyli zumba toning czyli z ciężarkami. A na imprezie urodzinowej była zumba na krzesłach. www.youtube.com/watch?v=a53wCli9Q4M Odpowiedz Link