Dodaj do ulubionych

tablet juhuuuuuu

19.11.12, 09:37
będę miałasmile mam nadzieje i może nawet już dziś
jakiś bezfirmowy tani i w ogóle, ale mam nadzieje ze książki będzie czytał? i w jakim formacie, czy tam programie te knigi mają być?
one jakoś się mocno różnią funkcjami w zależności od marki, typu czy co tam?

piszcie co wiecie o tym cudzie, bo jak wiecie ja zielona w technice na maksa
Obserwuj wątek
    • ez-aw Re: tablet juhuuuuuu 19.11.12, 11:21
      Mój czyta książki (najlepiej mu idzie w formacie PDF, daje radę doc.) Oglądamy filmy (np młody bajki w długiej podróży), są gry (np angry birds). Ja mogę sobie wgrać na tablet (ale nie za dużo, bo pamięć jest ograniczona), ale spokojnie czyta z Pendrive.
      Ja jestem zadowolona.
      Jaką będziesz miała przekątną matrycy? Mój ma 7 cali.
      • cudko1 Re: tablet juhuuuuuu 19.11.12, 11:27
        pojęcia nie mam, ma do mnie dziś przyjechać, prezent od rodzinki, która też dostała a nie bardzo używa smile mam nadzieję tylko że mały gad się nie rozmyśli hehe

bo już doczekać się nie mogę
        • karra-mia Re: tablet juhuuuuuu 19.11.12, 12:25
          o i kartę pamięci zanabyj i tam możesz wgrywać muzykę, bajki zdjęcia czy co tam chcesz i młodą zajmiesz też
    • karra-mia Re: tablet juhuuuuuu 19.11.12, 12:24
      jaki system? bo jak ma androida to ściągnij sobie program moon reader on czyta epuby, one mniej miejsca zajmują
      albo aldiko on czyta pdfy
      ja mam najtanszy z manty, czytam az miło, mam kilka książek w nim i się przydadzą na jutro bo ide z młodszym na zabieg
    • doral2 Re: tablet juhuuuuuu 19.11.12, 19:23
      do czego, oprócz książek, gier i filmów, tableta wykorzystać?
      bo nie wiem, czy jest sens kupowania...
      mówię o sobie ofkors, nie o innych.
      bo na moje pierwsze oko, tablet to taki trochę większy iphon..
      • maja-02 Re: tablet juhuuuuuu 19.11.12, 21:33
        tablet nie jest do czytania książek... tzn można na nim oczywiście czytać, podobnie jak na komputerze ale jeżeli ktoś czyta dużo to dużo lepszy jest czytnik z e-papierem (czy podobną technologią z nieświecącym ekranem)...
        za to przeglądanie neta na czytniku to masakra wink da się ale strasznie niewygodne wink
        • karra-mia Re: tablet juhuuuuuu 19.11.12, 21:39
          oj nie jest ale się da, i to całkiem dobrze\
          tablet doral ma też wifi, więc możesz skorzystać z internetu, a jest mniejszy niż mój laptop więc na podróż jest w sam raz
          • cudko1 Re: tablet juhuuuuuu 20.11.12, 08:12
            a czy tableta da się podłączyć do neta takiego stacjonarnego?

i duuuuupa tableta raczej nie będzie, za wcześnie się ucieszyłam sad
            • karra-mia Re: tablet juhuuuuuu 20.11.12, 10:50
              moj nie ma takiego wejscia musialabym kupic jakas przedluzke, ale teraz ppisze z tableta na wifi, mlody juz po zabiegu, spi a ja sie czyms musze zajac
              • grave_digger Re: tablet juhuuuuuu 20.11.12, 11:01
                karra, zdrowia dla syna!
                • karra-mia Re: tablet juhuuuuuu 20.11.12, 11:06
                  wiesz grejwowa mysle ze jak mu juz w koncu wycieli ten migdalek to bedzie zdrowy i skoncza sie te cholerne anginysmile jest ok
                  • cudko1 Re: tablet juhuuuuuu 20.11.12, 11:10
                    oby się nie dało z tym netem, oby się nie dało, tongue_out to wtedy będzie mój suspicioussuspicious
                    • karra-mia Re: tablet juhuuuuuu 20.11.12, 11:29
                      no to bedzie chyba twojsmile
                      • cudko1 Re: tablet juhuuuuuu 20.11.12, 11:58
                        no tak mi się go chce ze masakra, a niestety sama kupić nie mogę, z powodów oczywistych sad

oby oby oby (hehe wredna jestem no suspicioussuspicious)
                        • ez-aw Re: tablet juhuuuuuu 20.11.12, 12:47
                          z tego co wiem, to na tablecie internet ma się albo przez WiFi, albo możesz dokupić kartę SIM z abonamentem internetowym.
                          • cudko1 Re: tablet juhuuuuuu 20.11.12, 13:00
                            obyś się myliła i ten żeby nie miał takich bajerów hehe
                          • doral2 Re: tablet juhuuuuuu 20.11.12, 19:40
                            czyli że to taki mniejszy iphon, tylko bez opcji dzwonienia, a nieco mniejszy klaptok.
                            czyli dla mnie bezzęzu, bo małego klaptoka już mam, iphona też.
                            kupowanie czegoś pomiędzy jest bezzęzu.
                            • karra-mia Re: tablet juhuuuuuu 21.11.12, 09:03
                              bracja doral, jak masz malego laptopa i czytnik to bez\ sensu ten tabletsmile ja mam wielkiego kompa do tego z niedzialajaca bateria wiec caly czas na kablu no i nie mam czytnika|smile tablet pokochalam przede wszystkim ze wzgledu na ksiazki, moon reader tez zapamietuje ostatnia strone,. dodaje sobie ksiazki na polke a internet przez wifi teraz mi tu w szpitalu ratuje dupe, moge czytac i przeglada neta a sprzet mi sie w torebce zmiesciwink jeszcze do tego mam etui z klawiatura komp mala ktora podlaczam do tableta wiec juz w ogole super bo nie musze pisac na ekranie dotykowymwink
    • slimakpokazrogi Re: tablet juhuuuuuu 20.11.12, 23:14
      do tableta da się podłączyć stacjonarny internet - przez wifi. Ale nie musisz uświadamiać potencjalnych darczyńcówsmile)
      Do książek to ja e-readera polecam (mam kindla od roku i kocham go miłością całkowitąsmile)

Trzymam kciuki za Twoją zdobycz!!
    • hamerykanka Re: tablet juhuuuuuu 21.11.12, 01:39
      Ja mam Samsunga od roku. Najlepiej czyta sie pdfy-kartke i druk mozna dowolnie powiekszyc jak w smartfonach, dwoma palcami, dobra rzecza jest to, ze zapamietuje na ktorej stronie sie ostatnio czytalo i otwiera na niej. Bardzo wygodne jest w kolejce gdziestam, czy czekajac na wizyte u lekarza czy na zmiane opon smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka