28.11.12, 13:31
Wy wiecie wszystko z niejednego pieca chleb jadłyścietongue_out
To pomożecie oszacować ile kosztowałby generalny remont mieszkanka 54mkw.
Podłogi , ściany ,drzwi w mieszkaniu, wsio , jest tylko nowy piec gazowy i to tyle.
Oczywiście wszystko z bardzo średniej półkisuspicious
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Generalka 28.11.12, 13:54

Jeśli generalka to przelicz metry kw przez ok 1000- 1200 zł plus 20-25%.
      Około 68 tys.
      Chyba, że jesteś z Wawki i okolic tam koszty materiałów budowlanych i robocizna jest droższa.
      Podobnie Poznań i Wrocław.
      Ja wg tych wytycznych robiłam kosztorys na moje 85 kw.
      Podłogi, tynki, instalacje elektr. instalacja c.o., sanitarka itp. Słowem generalny remont.

• mamakarolla Re: Generalka 28.11.12, 14:13
      Za remont generalny mieszkania 48 mkw (wyburzanie ściany, powiększenie łazienki, hydraulika, drzwi, podłogi, malowanie, szpachlowanie + meble bez szaleństw) wyszło nam 53 000zł, ale było to 4 lata temu.
      Myślę, że 60 tys musisz liczyć najmniej.
    • aagnes Re: Generalka 28.11.12, 14:23
      Wlasnie skonczylismy remont takiego mieszkania (robione bylo wszystko od a do zet) i wyszlo ok 55 tys. tylko ze my sie spieszylismy i kupowalismy jak popadnie a mozna sporo zaoszczedzic na materialach.
      grunt to przyzwoita ekipa, ktora zna sie na robocie i potrafi doradzic.
      • zales239 Re: Generalka 28.11.12, 14:34
        I tu jest pies pogrzebany,z ekipami krucho,wszyscy w Anglitongue_out
        Ale właśnie tak myślałam, że około 50tys.
        • aagnes Re: Generalka 29.11.12, 13:30
          Jak mozecie to poczekajcie z tym remontem przynajmniej do stycznia, koniec roku to jest jakas masakra - na wszystko czeka sie tygodniami, ekipy sa rozrywane, robota rozgrzebana lezy zamiast isc, a od stycznia zaczyna sie przstój i wtedy na spokojnie bez obledu w oczach pozalatwiacie sobie po kolei co trzeba. no i WSZYSTKIEGO trzeba pilnowac z kalkulatorem i lupą. doslownie wszystkiego.
    • beverly1985 Re: Generalka 28.11.12, 14:46
      Gdyby to było mieszkanie nowe to powiedziałabym, że ok. 1000-1200 za metr w średnim standardzie. A jak trzeba najpierw wszystko skuć to może być więcej.

A ostatnio koleżanka wydala 160 tys. za urządzenie mieszkania 54m. kw. (nowego)
      • mandziola Re: Generalka 29.11.12, 22:40
        Hmmm.. takie rzeczy to tylko na emamietongue_out Ogarnij się.
    • red-truskawa Re: Generalka 29.11.12, 22:50
      4,5 roku temu wydałam niecale 50 tys za 63 mkw, bez mebli oczywiscie, no i nie zrywalam parkietu w 2 pokojach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka