22.02.13, 11:03
Poszłam do dermatologa, pooglądał i dawaj sterydy wypisywać. Oburzył się że nie chcę i zaraz pytania dlaczego nie.. Wyciągnęłam od niego co to za zmiana i zapytałam czy konkretna maść, którą mam w domu, pomoże. Okazało się że jak najbardziej "ale nie tak szybko jak steryd". Najlepsze jest to, że steryd tej przypadłości nie wyleczy tylko zamaskuje a moja maść (bez recepty) wyleczy. Ja pierdzielę, czy wszystkich dermatologów na studiach uczą tylko wypisywać sterydy na wszystko.. Z młoda było to samo zanim trafiłam do Lekarza przez duże "L". Mało dociekliwy i mniej świadomy pacjent wziąłby tę receptę i męczył się z nawrotami choroby, no nóż się otwiera..
Obserwuj wątek
    • kwintesencja_patologii Re: kurde.. 22.02.13, 12:09
      Pewnie doktorek ma układ z firmą, która te sterydy produkuje...
      • grave_digger Re: kurde.. 22.02.13, 12:12
        dwa
        steryd pomaga natychmiastowo. zmiana by ustąpiła szybko a ty byś pomyślała, ale dobry lekarz
        trzy
        firmy farmaceutyczne nie są po to, by pomóc nam zdrowieć, tylko by ich prezesi mieli wypchane kieszenie
        • dziewczyna_bosmana Re: kurde.. 22.02.13, 13:04
          Niech mnie pocałują w sam środek odwłoka, bandyty niegolone !!! tongue_out
          • doral2 Re: kurde.. 22.02.13, 16:04
            mi tam dwóch dermatologów zdiagnozowało łojotokowe zapalenie skóry, na leki wydałam dwie stówy, leki oczywiście gówno pomogły, a ja mam zwykłe uczulenie na farbę do włosów.

z dermatologami to prawie jak z psychiatrami uncertain
            • dziewczyna_bosmana Re: kurde.. 22.02.13, 16:10
              Młoda miała właśnie łojotokowe zapalenie, już sobie poszło.
              • tetika Re: kurde.. 22.02.13, 16:18
                bosmanka a czym leczylas u mlodej to zapalenie?
                bo znam kogos kto ma i tez lekarz przepisal jakas potwornie droga masc i on nie bierze wcale a stan zapalny sobie ciagle jest.
                Wolalabym zeby mu sie to wyleczylo.
                • dziewczyna_bosmana Re: kurde.. 22.02.13, 16:34
                  Kochana, miałam 3 maści robione na receptę. Jedna na zgięcia od wewnątrz (łokcie, kolana, szyja itd) taka jak pyłek kredowy z wodą, druga to eucerynowa (jak wazelina) na resztę ciała a na makabryczną ciemieniuchę żółta z rivanolem. Po 2 tygodniach stosowania młoda wyglądała jak nowa, zero sterydów i innego syfu. Nie wiem czy mogę podać na forum skład i proporcje tych maści bo to i tak musi przepisać lekarz..
                  • tetika Re: kurde.. 22.02.13, 16:50
                    dawaj taka co bedzie na twarz pasowala na gazetowego. ja sluzba zdrowia to poradze sobie z recepta , tylko sklad jakis porzadny mi jest potrzebny,
                    • dziewczyna_bosmana Re: kurde.. 22.02.13, 16:52
                      Jak obiecasz że nie pójdę siedzieć..
                      • tetika Re: kurde.. 22.02.13, 16:56
                        obiecuje big_grin
                        • dziewczyna_bosmana Re: kurde.. 22.02.13, 17:03
                          Poszło.
                  • cura_domestica Re: kurde.. 22.02.13, 21:40
                    bosmanowa , nie bądź żyła podziel się wink może być na gazetową smile
                    • dziewczyna_bosmana Re: kurde.. 22.02.13, 21:54
                      Teraz to już na bank pójdę siedzieć..
                    • dziewczyna_bosmana Re: kurde.. 22.02.13, 21:58
                      poszło
                      • cura_domestica Re: kurde.. 22.02.13, 22:02
                        dzięki kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka