doral2 08.03.13, 21:02 zrobiłam dzisiaj. ale żeby nie były takie nudne, to dowaliłam do farszu trzy papryczki jalapeno Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guderianka Re: ruskie pierogi 08.03.13, 21:22 a ja uwielbiam!! ale z papryczkami nie jadłam Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: ruskie pierogi 09.03.13, 10:37 Ja wielbie ruskie pierogi. Zwykle robię ich dla pułku wojska a potem mrożę żeby mieć na dlużej. Pycha! Odpowiedz Link
aqua48 Re: ruskie pierogi 09.03.13, 17:27 doral2 napisała: > to spróbuj, są odlotowe Taa, latasz po nich dookoła domu przez dwie i pół godziny z otwartą paszczą? Odpowiedz Link
guderianka Re: ruskie pierogi 10.03.13, 10:38 mam taki feler-mogę/lubie zrobić wszystko ale nie pierogi - nie wychodzą mi, ciasto twarde lub miękkie, rozklejają się boki, i pierdzielę się z nimi pół dnia Odpowiedz Link
tetika Re: ruskie pierogi 10.03.13, 11:37 a taka make do pierogow juz probowalycie? ja nabylam ta na pierogi, ale jeszcze nie robilam www.lubella.pl/pl/Nasza_Lubella/Aktualnosci/Maka_Lubella_Puszysta_w_innowacyjnym_opakowaniu_i_nowej_szacie_graficznej Odpowiedz Link
doral2 Re: ruskie pierogi 10.03.13, 16:40 guderianka napisała: > mam taki feler-mogę/lubie zrobić wszystko ale nie pierogi - nie wychodzą mi, ciasto twarde lub miękkie, rozklejają się boki, i pierdzielę się z nimi pół dnia .." miałam tak samo. ba, więcej, bo nawet naleśniki mi nie wychodziły. do czasu. teraz i pierogi i naleśniki tłukę aż miło Odpowiedz Link
mandziola Re: ruskie pierogi 09.03.13, 22:32 U mnie są rzeczy świete - należa do nich pierogi ruskie, ziemniaczane i leniwe. I jak ktokolwiek spróbuje eksperymentów ma wpierdol. Odpowiedz Link
elske Re: ruskie pierogi 09.03.13, 22:54 U nie tez ruskie na obiad. Ostatnio , jako dodatek do pierogow ruskich, zrobilam smazona cebule z pieczarkami drobno siekanymi . Pycha. Odpowiedz Link