Dodaj do ulubionych

dlaczego ludzie lubią się opalać?

17.04.13, 20:29
ja wiem, że opalone ciało wygląda bardziej atrakcyjnie, i sama leżę plackiem by cudny brąz załapać, ale w sumie to czemu ludzie to (w tym ja) to lubią, skoro takie smażenia na słońcu to pot, przegrzanie, pragnienie, długo trwa, powoduje raka skóry i w ogóle jest upierdliwe?

dlaczego ludzie tak się katują, he?

taki lajcikowy wacik na ciepły, wiosenny wieczór big_grin
Obserwuj wątek
    • mona_mayfair Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 17.04.13, 20:32
      Nie mam pojecia. Ja lubię sie wygrzewać, ale na opalaniu się nie skupiam. Jak mnie opali to ok, jak nie to tez dobrze;p W solarium bylam 2 razy w zyciu, samoopalacze sa fuj i śmierdzą;p
      • olinka20 Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 17.04.13, 20:41
        Nie wiem, nienawidze sie opalac, jestem chora jak mam sie smazyc na słoncu.
        Poza tym nie lubie brazowej skóry. wole swoją bladą tongue_out
    • karra-mia Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 17.04.13, 20:39
      bo uwielbiam, lubię ciepełko, upały i nic mi nie przeszkadza, nawet pot big_grin
    • dziewczyna_bosmana Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 17.04.13, 20:45
      Może ludzie nie lubią wyglądać jak porcelanowe lalki typu Izabela Łęcka big_grin
      • andziulec Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 17.04.13, 21:33
        o mamuniu ja tak wyglądam uncertain dlatego wolę siebie opaloną big_grin
    • margotka28 Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 17.04.13, 21:27
      "ale w sumie to czemu ludzie to (w tym ja) to lubią"

nie wiem dlaczego ty nie wiesz dlaczego lubisz się opalać.

Ja nie lubię.
      • zales239 Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 17.04.13, 21:54
        Ja się lubiłam-czas przeszły opalać,bo opalałam się na cudny kolor i ludziska mnie podziwiali,żem taki murzyn suspicioustongue_out
        wydawało mi się ,że tak zdrowo wyglądam i ładnie przy tymsmile
        Teraz unikam słońca jak ognia
        Na twarz filtr 50 ,okulary,kapelusz-tragedia dla mnie
        muszę pamiętać o wklepywaniu kremu z filtrem tak co 2 godz wkur......jące tosuspicious
        • mona_mayfair Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 17.04.13, 21:57
          Ty i tak jesteś ciemnawa, po co masz sie opalac;p
          • tetika Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 17.04.13, 22:09
            po opalaniu ( nie pamietam gdzie to czytalam) skora sie napina, robi sie jedrniejsza , wyglada na mlodsza, znika przynajmniej troche cellulit
            i zdecydowanie wiecej kolorowych ciuchow mozna na siebie zalozyc do opalonej boskiej skory....
    • mme_marsupilami Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 18.04.13, 02:57
      Nie wiem, jeden lubi cieplo, drugi lezenie godzinami a trzeci liczy na raka skory i dlugo tak wymieniac. Lubie bezpieczne opalanie: filtr 50, absolutnie nie miedzy 11-16 i bez lezenia plackiem na kamieniach. Cieplo mnie relaksuje, na brazowej skorze mi nie zalezy.
      • donerkasia Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 18.04.13, 15:55
        filtr 50 jest wymysłem do trzepania kasy....
        • doral2 Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 18.04.13, 19:06
          ja mam wrażenie, że w ogóle kremy z filtrem to jedna, wielka ściema...

opalać się nie lubię, bo to nudne zajęcie jest, ale uwielbiam być opaloną na heban smile
    • rose.rouge Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 18.04.13, 08:18
      W naszej kulturze opalona skóra uchodzi za ładniejszą i bardziej sexy.
      A kulturze azjatyckiej jest odwrotnie, kobiety dążą do porcelanowej cery.
    • kolibeer2 Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 18.04.13, 08:44
      nie lubię się opalać - w sensie że leżeć ,
      jak się opalę przy okazji ruchu , to ok , ale pożądanego efektu od kilku lat nie osiągam raczej , bo rzadko przebywam na pełnym słońcu - mój organizm się buntuje
    • dziennik-niecodziennik Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 18.04.13, 09:15
      nie wiem. ja nie znoszę. opalam sie "przy okazji" pływania czy spacerow, plackiem na słońcu nie leże nigdy i nigdzie.
      • asiaiwona_1 Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 18.04.13, 12:56
        uwielbiam się grzać na słońcu jak na podorędziu mam jakiś basen czy morze. To zajebiste uczucie chłodzić rozgrzaną skórę w wodzie. No i opalona skóra wygląda lepiej, młodziej, zdrowiej i w ogóle fajniej - przynajmiej dla mnie
        • a-ronka opalanie kontra biała twarz 19.04.13, 13:15
          ja z tych co na słońcu MUSZĄ leżeć. Muszą, chcą ,kochają. Solarium nie dla mnie i jak tylko wyjdzie słońce to ja hop na leżak z baterią opalaczy.
          Koleżanka zaś blada twarz.Lato kapelutek, krem z filtrem itd.
          Ja wyglądam hmm ładnie a ona tak blado i tak biało ale....................
          ja mam zmarchy pod oczami i suchą skórę a ona ładną,gładką cerę w kolorze mleka.
          Czy ja taką chcę mieć- NIE!!! bo kocham słońcesmile
          • dziennik-niecodziennik Re: opalanie kontra biała twarz 23.04.13, 10:03
            > ja mam zmarchy pod oczami i suchą skórę a ona ładną,gładką cerę w kolorze mleka
            > .
            > Czy ja taką chcę mieć- NIE!!! bo kocham słońcesmile

a tego to nie jestem w stanie zrozumiec.
    • zuzanka79 Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 19.04.13, 13:51
      Ja nie lubię się opalać. Strasznie wnerwia mnie leżenie plackiem i nicnierobienie tongue_out
    • moninia2000 Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 20.04.13, 19:53
      Kiedys nie cierpialam lezec plackiem smile Teraz to uwieeelbiam, czuje jak laduje baterie, gdy leze na slonku i potem oczywiscie bardzo sie sobie (i mezowi) podobam. Uwielbiam byc opalona, czuje sie ladniejsza, wygladam mlodziej. Poza tym jakby...zdrowiej. Poza tym, ze slonce to energia, laduje bardzo i potrzebne jest do zycia, daje radosc. Latem zawsze, choc mniej spie, jestem szczesliwa. Juz czekam na wakacje, morze tuz tuzsmile
      Uwielbiam tez zapach kremow na opalonej skorze...
    • klubgogo Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 20.04.13, 21:36
      Bo to jest miłe. To trochę jak u kotów, dobrze jest się wygrzać, przyjemnie.
    • mamalgosia Re: dlaczego ludzie lubią się opalać? 23.04.13, 10:14
      Lubię się opalać wiosną i jesienią - kiedy nie jest gorąco. Opatulam się kocem na leżaczku, wystawiam twarz do słońca i myślę o różnych miłych rzeczach...
      No jak można tego nie lubić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka