Dodaj do ulubionych

Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i uspokoić

29.05.13, 13:32
Szaleć zaczynam... Do porodu 4 miesiące zostały a ja już kupiłam wózek... Graco quattro tour deluxe bo zależało mi na przemieszczaniu się z fotelikiem z auta jak gdzieś na moment pojadę żeby nie tachać go pod pachą tylko włożyć w stelaż jakiś i wio... Do młodej miałam tako warrior 3w1 i tam bardzo mi się przydał ten stelaż jak gdzieś załatwić coś musiałam na szybko. Tylko go sprzedałam bo młoda jak podrosła to ani pasów zapiąć w spacerówce ani ni chu-chu.
No i mam ten Graco, tylko kurde tak myślę że mogłam starego nakręcić nie na ten wózek tylko kupić jednak ten 3w1, wykorzystać gondolę, fotelik i spacerówkę póki mały będzie mały, żeby wozić go przodem do siebie, bo w tym graco tylko przodem do kierunku jazdy dzieciaka wozić można... I już kurde mnie ręce świeżbią coby go puścić, ale zaś stary będzie brzęczał że po co kupowałam ten... Baby weźcie mnie opanujcie bo ja na serio za dużo kombinować zaczynam...
Obserwuj wątek
    • mona_mayfair Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 29.05.13, 13:59
      Weź, oszalała baba big_grin daj se spokoj z kombinacjami kobieto;p
      • kfiatuszkowa Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 29.05.13, 14:04
        Jak tak dalej pójdzie to ja rodzić w psychiatryku będę big_grin
        • mona_mayfair Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 29.05.13, 14:10
          Coś w tym jest big_grin
        • mamolka1 Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 29.05.13, 14:26
          Blisko masz to obiady ci z domu będą donosićtongue_out
    • rebelka1986 Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 29.05.13, 14:19
      Ojej... big_grin Wiesz, jak już teraz się wahasz, to do września znienawidzisz ten wózek big_grin Ale zdaje mi się, że leżącego malucha możesz wozić przodem do siebie, bo w tym wózku budka jest jakby obrotowa wink Przydałoby się tylko miękkie nosidło z usztywnionym dnem wink
      • rebelka1986 Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 29.05.13, 14:23
        https://www.onestopbabyshop.org/images/D/graco_travel_system_quattro_tour_deluxe_pram_shadow_l.jpg
        • kfiatuszkowa Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 29.05.13, 15:38
          Ja tam mam w komplecie taką niby gondolkę ale na kij mi to jak to takie maciupeńkie, że może z 2 miesiące dzieciaka powożę w tym? Ja ogólnie planowałam kupić jakiś głęboki niedrogi ale nie wiem, jak się wkurzę to to sprzedam i kupię jakiś 3 w 1 albo 2w1 gondolę z fotelikiem bo do tego fotelika nawet nie ma okrycia na nogi uncertain
          • kfiatuszkowa Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 29.05.13, 15:44
            Najchętniej to ten bym ładnie schowałaaaa, kupiła jakiś 3w1 żeby wykorzystać fotelik i gondolę i na chwilę powozić dzieciora w spacerówie przodem do siebie a potem wyciągnąć graco big_grin Ale stary jakbym mu powiedziała o takich "marzeniach" chyba by mi łeb przetrącił big_grin big_grin big_grin
            • rebelka1986 Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 29.05.13, 16:00
              A powiedz mi czy stary będzie się bujał z tym majdanem czy Ty? Mój z wózkiem to może ze dwa razy szedł, więc moich zakupów wózkowych nie ma prawa komentować wink
              Zrób tak jak mówisz, zabunkruj tego graco na jakiś czas i zapoluj na wygodną gondolę. Tylko od razu Cię przestrzegam przed takimi typowymi polskimi 3w1, a raczej przed ich "fotelikami" bo złamanego grosza nie są warte.
              W relacji cena do bezpieczenstwa dobrze wypadają maxi cosi, tetaz mozna je zamontować na większość popularnych stelaży.
              • kfiatuszkowa Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 29.05.13, 22:40
                No ja właśnie wiem, że te foteliki nie są dobre a znowu fotelika z zestawu graco nie da się włożyć na byle jaki stelaż uncertain A kupować drugi fotelik trochę mija się z celem... W doopie czarnej jestem i tyle, o.
                • kfiatuszkowa Ojć... 30.05.13, 09:57
                  Buhuhuhuuuu ratunku... Powiedziałam staremu że ten wózek bym zabunkrować chciała to mnie opierdolił że komis chcę zrobić big_grin Że nie będę dziesięciu wózków kupować jeden do tego drugi do tamtego... I co zrobić, szanowna redakcjo? big_grin
                  • rebelka1986 Re: Ojć... 30.05.13, 10:56
                    Puść go w obieg. Znaczy wózek, nie starego wink Jak już do niego dojrzejesz, to kupisz sobie jeszcze raz, za ten rok czy półtora, ich jest pełno wink I nie żebym Ci chciała mieszać, ale ostatnio widziałam na all zestaw 3w1 ABC Design Mamba za 500 zł, z gondolą, fotelikiem mc i odwracanym siedziskiem kubełkowym big_grin Na wózkomanii nawet nie pytaj, bo tam nikt nie używa tych wózków big_grin
                    • kfiatuszkowa Re: Ojć... 30.05.13, 13:26
                      Krrrr big_grin No i chyba zrobię tak jak mówisz wink

A oprócz tego 3w1 z abc design polecałabyś jakiś żeby spacerówka na płasko była rozkładana i odwracana przód/tył? Bo szczerze mówiąc gdyby nie ten fotelik nieszczęsny to pewnie bym ponownie tako warrior kupiła tongue_out
                      • rebelka1986 Re: Ojć... 30.05.13, 13:41
                        Jedo Fyn smile
                        Wielka gondola, super amortyzacja, spacerówka może niezbyt urodziwa, ale na pewno wygodna i można wpiąć fotelik maxi cosi wink A czemu nie chcesz kubełka? One są wbrew pozorom bardzo wygodne dla mniejszych dzieci, takich, które już nie chcą na płasko, a w klasycznej spacerówce jeszcze "toną" wink
                        • kfiatuszkowa Re: Ojć... 30.05.13, 13:55
                          No bo w kubełku dziecior musi tylko siedzieć, nie ma regulacji oparcia. A jak chcesz położyć to tylko można pochylić całość do tyłu, nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie. A tak jak sobie przypomniałam, moja miała jakieś 4 miesiące może, jak z nią wyszłam na spacer w gondoli to był ryk jakby prosię zarzynali, przełożyłam ją do spacerówki, podniosłam lekko oparcie, żeby nie leżała całkiem płasko i była zadowolona. Zwrócona w moją stronę i mi też pasowało smile
                          • rebelka1986 Re: Ojć... 30.05.13, 15:03
                            Mój młodszy od 5 miesiąca jeździł w kubełku, właśnie abc design i był zadowolony, także to zależy od dziecka wink
                            No nie wiem, co Ci jeszcze mogę doradzić. A ile chcesz przeznaczyć pieniędzy, zakładając, że sprzedasz tego graco? smile
                            • kfiatuszkowa Re: Ojć... 30.05.13, 18:07
                              No wiesz, oczywiście jak najmniej big_grin Żartuję, no tego bym za ok 400-450 chciała puścić, stary by mi jeszcze może dołożył do 6 stówek, więcej myślę by miał opór dać, zwłaszcza że wymyśliłam sobie taką oto komodę kąpielową
                              https://images.sklepy24.pl/13319168/717/medium/komoda-kapielowa-open-pratic-wysuwana-wanienka-z-przewijakiem-wloskiej-firmy-primi-sogni-6-kolorow-do-wyboru.jpg

i karuzelkę do łóżeczka na pilota bym ciała big_grin Bo pamiętam nakręcanie karuzelki młodej do kurwicy mnie doprowadzało big_grin A ona chciała again and again big_grin
                              • rebelka1986 Re: Ojć... 30.05.13, 19:34
                                Tę komodę to bym Ci odradziła, chyba że masz za dużo wolnego miejsca wink Duże to i nieporęczne. Jeśli będziesz miała klasyczne łóżeczko, to moim zdaniem lepiej się sprawdzi przewijak nakładany na nie, a pod wanienkę zwykły składamy stelaż, który łatwo schować, kiedy się go nie używa wink
                                Hmm, czyli powiedzmy 600 zł na gondolę, spacerówkę i bezpieczny fotelik wink Jak jutro będę u mamy to pogrzebię na all, może Ci coś znajdziemy wink
                                • kfiatuszkowa Re: Ojć... 30.05.13, 23:13
                                  Przy łóżeczku to ja właśnie nie dużo miejsca będę miała, a żeby tą komodę schować to osobny pokoik-graciarenka jest big_grin A przewijak na łóżeczko miałam przy młodej, super sprawa smile Tylko wcześniej mi przy kąpielach mąż pomagał, mieliśmy inny układ mieszkania a teraz bym musiała za daleko latać z calym majdanem, wolę sprawę w łazience załatwić i mieć spokój smile

Byłabym Ci wdzięczna za pomoc smile Ja ciągle szukam i szukam i im więcej siedzę tym mniej znajduję big_grin
                                  • rebelka1986 Re: Ojć... 31.05.13, 16:00
                                    Tak Ci chciałam pomóc, ale powiem Ci, że trudno znaleźć coś, co spełniałoby wszystkie Twoje kryteria wink Wrzucam linki tych, które są w miarę ok, ale w każdym przypadku musisz z czegoś zrezygnować wink
                                    allegro.pl/wozek-3w1-delti-emu-fotelik-x-lander-gratis-krk-i3289045573.html
                                    allegro.pl/mutsy-urban-rider-3w1-dodatki-i3270778299.html
                                    allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-abc-design-i3285053043.html
                                    Ja na Twoim miejscu zostawiłabym sobie tego graco do auta a na spacery dokupiła wygodną gondolę - marity można kupić do 200-250 zł. Już pal sześć możliwość wpinania fotelika - skoro wiesz, że będziesz spacerować, to nie jest to niezbędne, a z drugiej strony jak w aucie będzie graco, to też tą godzinkę na załatwienie spraw da się nim obskoczyć. Takie jest moje zdanie wink
                                    ALE jeśli się uprzesz, żeby sprzedać graco i kupić coś 3w1, to graco owszem sprzedaj, ale z zakupem wstrzymaj się tak do sierpnia, bo znowu Ci się odwidzi big_grin
                                    • kfiatuszkowa Re: Ojć... 31.05.13, 18:43
                                      Po tej mambie patrzyłam, ale potem doszłam że mogłabym nawet kupić tako warrior i do niego fotelik maxi cosi i adaptery bo są smile I chyba tak zrobię smile
                          • mme_marsupilami Re: Ojć... 30.05.13, 15:26
                            Nie tak dawno wybieralam wozek i kryterium kluczowym byla mozliwosc wpiecia foletika w stelaz, przy czym fotelik min 4 gwiazdki w testach ADAC. I popieram glosy, ze wozka idealnego nie ma, ale nic nie przeszkadza idealu szukac.
                            • kfiatuszkowa Re: Ojć... 30.05.13, 18:09
                              mme i co kupiłaś?
                              • mme_marsupilami Re: Ojć... 30.05.13, 19:07
                                Kupilam wozek z fotelikiem Nania, bo jako jedyny spelnial drugie kryterium: waga ponizej 12 kg. Bylam zadowolona z jakosci za te cene ( wczesniej mialam Chicco - przereklamowana i niebezpieczna tandeta, ale kupilam bez doswiadczenia), fotelik moze nie byl baaaardzo wygodny, ale na 15 minut przejazdu dziennie nie widzialam sensu przeplacac. Za to poszalalam ze spacerowkami ( Maclaren Quest i Buggster - kocham ten wozek !!!! I fotelikiem 9-18 i 18-45 - tak to nie pomylka ) Fajne sa wozki z Maxi-Cosi, choc mistrzem jesli chodzi o komfort i bezpieczenstwo jest fotelik do wozka Stokke ( rozklada sie w gondole - dla mnie bomba, tylko ciut drogi).
                                • kfiatuszkowa Re: Ojć... 30.05.13, 23:28
                                  Ale że wózek był firmy Nania? O ich fotelikach słyszałam, ale o wózkach nigdy.
                                  • mme_marsupilami Re: Ojć... 31.05.13, 13:38
                                    Tak, ale chyba nie sa dostepne na polskim rynku uncertain Szkoda, bo niedrogie i funkcjonalne. Skusilam sie na taki z lekka gondola, model Furia (jedyna wada byla skromna amortyzacja, ale nie mam w okolicy dziurawych chodnikow).
    • a-inka Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 30.05.13, 14:16
      Kfiatku,kochanysmile
      ja miałam taki wózek i on wywoził mi dwójkę nieletnich(oboje urodzeni w grudniu w odstepstwie 2 lat),ja bardzo dobrze wspominam ten nabytek i miałabym go do dziś,ale sama go załatwiłam-woziłam w koszyku takie tony zakupów,że koło pękło ...Potem kupiłam Graco City sport i młody jeździ do dziś.
      A tamten wózek naprawdę był bardzo ok,bardzo dużo nim spacerowaliśmy,miałam i gondolkę i fotelik,a kupiłam okazyjnie za parę groszy nowy na e-bayu,bo babeczka dostała jakię inny w prezencie i sprzedała Graco.
      Weź nie kombinuj,no.Fotelik wklikuje się praktycznie jedną ręką,polecam jeszcze bazę do fotelika ,to wtedy włożenie dziecia do auta to 3 sekundy roboty,sam wózek też się łatwo składa,więc naprawdę...daj se luzsmile
      • kfiatuszkowa Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 30.05.13, 18:12
        No właśnie jak z tą bazą, jest to bezpieczne rozwiązanie? Ja bym schizy miała że przy jakimkolwiek wypadku, tfu tfu! by mi to z tego plastiku wyrwało, ten fotelik z bazy znaczy się. A tak fotelik omotasz pasem, znów tak dużo roboty przy tym nie jest a masz pewność, że go atom nie ruszy smile
        • a-inka Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 30.05.13, 20:34
          Nie wiem,Kfiatku kochany.Mnie baza bardzo odpowiadała,a jak maluchy były małe,nie pokonywałam wielkich odległości autem-czasem do znajomych,parku na drugim końcu miasta itd.Ja jestem typ spacerowywink,mieszkam w miejscu gdzie mam wszystko pod nosem,10 minut spacerkiem właśnie,więc mało co autem jeździłam.
          Może gdzieś w sieci znajdziesz info na temat bezpieczeństwa bazy,ale skoro dopuścili toto do sprzedaży,to chyba przeszło jakies testy itd?wink.
          A jak bardzo chcesz wymienić ten model wózka to mnie się bardzo podoba Graco Symbio,on jest na pompowanych kołach,widziałam go na żywo-fajnysmile
          • a-inka Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 30.05.13, 20:38
            allegro.pl/04-graco-symbio-mars-kompletny-zestaw-3w1-bcm-i3274973916.html

I Symbio ma fajną gondolkę..tego tamten Graco nie posiada,ale zależy oczywiście,jak chcesz uzytkować wózek,z twoich wpisów wcześniej zauważyłam,że ty jesteś zmotoryzowana mama,więc...smile
            Powodzeniasmile

"Żeby odpędzić złe sny, pociągnęła solidny łyk z butelki pachnącej jabłkami i radosną śmiercią mózgu"./T.Prachett/

• kfiatuszkowa Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 30.05.13, 23:25
              No ja autem dość dużo podróżuję, albo może w ten sposób to ujmę, od załatwiania wszelakich spraw u nas jestem ja, bo mąż nie ma możliwości się wyrwać z pracy jak trzeba coś załatwić a najczęściej są to sprawy krótkotrwałe, bo wszędzie staram się wcześniej umówić na godzinę. Tak więc potrzebuję przewożenia fotelika w ramie, żeby z całym majdanem się nie rozkładać, nie mam na to czasu wtedy ani siły. Na zakupy wierzysz że nie pamiętam kiedy ostatnio byłam pieszo? Nie pamiętam co to dźwiganie siat z zakupami i na prawdę podziwiam kobiety które mają w sobie tyle siły i animuszu żeby robić zakupy na piechotę. W sumie ja robię zazwyczaj większe zakupy więc bez celu by było chodzenie pieszo z tobołami. Jedynie na spacery muszę mieć gondolkę na początek i awaryjnie spacerówkę rozkładaną na płasko jakby mi dzieć odwalił numer jak młoda wink
              • mamaoskarka18 Re: Czy może mnie ktoś sprowadzić na ziemię i usp 31.05.13, 08:16
                Polecam spacerówkę cybex calisto

allegro.pl/cybex-callisto-24h-2013-kurier-0zl-wyprzedaz-i3269210945.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka