Dodaj do ulubionych

temat jak....

08.08.13, 10:35
bumerang powracatongue_out
bo nie wiem co zakupić,
stary plecak poszedł weg,nosił go młody przez 2 lata.
teraz będzie w 3 klasie i mam zagwozdkę.
Młody to kawał chłopa i taki skrzynkowy plecak to chyba nie,a całkiem miękki to na wycieczki a nie do targania książek.
Na alledrogo ceny powalają HEMA I HERLITZ koszmarnie drogo nawet 500-600 zł suspicious
Macie jakieś typy?
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: temat jak.... 08.08.13, 11:16
      Myśmy kupili zwykły plecak w Kauflandzie z 54 zł. suspicious Ja sie rozwali, znudzi, trza będzie zmienić, nie będzie aż tak żal wink
      • mme_marsupilami Re: temat jak.... 08.08.13, 17:35
        Dolaczam do klubu. Szukalam plecaka/tornistra dla 6 latka i zdecydowalam sie na Herlitz'a Rookie w kolorze niebieskim. Wymagania byly: usztywnione plecy i wygodne szelki, bez postaci z kreskowek (wiekszosc zionie tandetnym wykonaniem) i w dobrym rozmiarze ( cos co zmiesci a4, ale nie torbiszcze do dzwigania podrecznikow. Udalo sie, zamowienie zloze wieczorem, dokupie brelok z Angry Birds i witaj szkolo !
        • mme_marsupilami Re: temat jak.... 08.08.13, 17:38
          No i nie dopisalam: przejrzyj ebay
    • jowita771 Re: temat jak.... 08.08.13, 11:19
      Moja miała tornister z biedronki, ale chciała już plecak, bo wszyscy już noszą plecaki. Też w biedrze kupiłam, za 29zł. Plecak wytrzymał, jeszcze jest sprawny, nosiłaby dalej, gdyby nie fanaberia, więc myślę, ze plecak też się nie rozleci tak od razu.
    • kolibeer2 Re: temat jak.... 08.08.13, 12:04
      plecak kup - marki przez nas sprawdzone : jack wolfskin , jansport , the north face ,
      albo sportowy jakiś - wybór takich z lekko usztywninymi plecami ogromny
      • opium74 Re: temat jak.... 08.08.13, 17:03
        Wpisz w Allegro "plecak szturmowy" my mamy jako wycieczkowy. Super jest. Chociaż chyba bardziej dla gimnazjalusty.
    • jk3377 Re: temat jak.... 08.08.13, 17:14
      tez uwazam,ze nie warto kupic zbyt drogiego i skupiac sie na marce (choc bywaja takie, ktore wytrzymaja wszystko). moj tez idzie do 3 klasy. najpierw mial w 1kl super plecak ben10 i tak dalej, na kolkach...byl 2 razy..sprzedalismy. kupilismy wypasiony spidermana z piornikiem i workiem dosyc kosztowny w sumie-rozwalil sie po 3 miesiacach-urwal sie uchwyt na jedno ramie, nie dalo sie przyszyc-wyrzucilam. maz syna wzial kupil mu za 50zł w tesco zwykły, średnio usztywniony,ale nie miekki, taki w sam raz, tez z jakas postacia z bajki=chodzil reszte 1kl. , całą 2kl, teraz go w pralce normalnie wypralam, odwirowalam, wyglada jak nowka, nic mu sie nie urywa, nie przeciera i mam nadzieje,ze cala 3 kl tez na nim pociągniesmile nie warto czasem sie wysilacsmile))
      w 4kl. pewnie juz inna moda bedzie, starsi, bedzie im sie zdawac, nie beda juz maluchami,wiec na pewno bedzie cos zupelnie nowego.
    • zuzanka79 Re: temat jak.... 08.08.13, 23:26
      Zalesiowa , ja Filowi ( ok 140-145 cm wzrostu i jakieś 36-40 kg wagi smile ) do 4 klasy kupiłam ten www.topgal-plecaki.pl/plecaki/mlodziezowe/efi-134/?d---blue Już go mamy. Jest super. Poszukaj na stronie Topgala , tam znajdziesz fajne i porządne tornistry i plecaki za rozsądną kasę.
      W klasie 1-3 Fil też miał Topgala ( tornister). To byś świetny wybór.
      • kama_msz Re: temat jak.... 09.08.13, 07:20
        ja tam kupuję taki z lekko usztywnionymi plecami. w zeszłym roku miała taki cały sztywny - kurewsko ciężki. jak się tam książki włożyło, to można było zdechnąć.
        oczywiście w tę i z powrotem ja go targałam, bo moje wysokie acz drobne dziecko chyba by się pod nim złamało.
        po pewnym czasie wymieniłam na taki zwykły z biedry, z lekko usztywnionymi plecami, bo miałam już dosyć dźwigania.
        w tym roku dostanie taki, tylko że z MH.
      • jk3377 Re: temat jak.... 09.08.13, 07:20
        fajne. i niektore niedrogie nawet.
        • zuzanka79 Re: temat jak.... 11.08.13, 00:31
          jk3377 napisała:

> fajne. i niektore niedrogie nawet.

Filowi kupiłam w I klasie tego typu forum.gazeta.pl/forum/w,583,112497991,114536433,Re_Czy_kupujecie_juz_wyprawke_dla_1_szoklasisty_.html ( nawet stary wątek znalazłam) . kosztował koło 200 zł. Do dziś jest w bardzo dobrym stanie. Gdyby nie był taki 'dziecinny' jeszcze w 4 klasie spokojnie mógłby go mieć . Wyszłoby właśnie po 50 zł na rok wink
    • motylka34 Re: temat jak.... 09.08.13, 22:14
      Ja kupiłam w zeszłym roku plecak jansport. Po roku użytkowania wygląda jak nowy. Jak się dziecku znudzi to jak będę z niego korzystała smile
    • guderianka Re: temat jak.... 10.08.13, 08:44
      https://www.sarafis.pl/img/produkty/plecaki_reebok_6923_34073_570.jpg
      https://mmo.pl/10656-19446-thickbox/plecak-sportowy-nike-ba4149-541.jpg
    • lolinka2 Re: temat jak.... 11.08.13, 10:18
      allegro.pl/plecak-starter-firmowy-mlodziezowy-szkolny-meski-i3432116305.html te są porządne

wrzuć jeszcze nazwę coolpack - też fajne

generalnie ja bym szła tropem wygodnych szelek i usztywnionych sporą warstwą gąbki pleców - kręgosłup dziecka ma być chroniony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka