Dodaj do ulubionych

Jaki wierszyk

22.09.13, 11:31
Kobiety, pomóżcie.
Sprawa jest taka: od kilku lat nauczyciele w mojej szkole wykonują dla uczniów krótkie przedstawienie. Są kostiumy, próby, ostatecznie zabawa jest i dla nas, i dla uczniów. Nie wiem kto lepiej się bawi...
Była wystawiana Rzepka, Lokomotywa i Na straganie. No i mamy na razie mały problem z kolejnym wierszem. Był pomysł Ptasiego radia, ale tam występują same ptaki, więc byłoby troszkę nudne przygotowywać kostiumy tylu ptaków. Tydzień ma z kolei tylko 8 bohaterów + narrator, to troszkę za mało.
Pomyślcie i podrzućcie jakiś pomysł, co moglibyśmy w tym roku wystawić. Ja jestem już wypruta z pomysłów. Głównym kryterium jest duża liczba występujących osób i to, żeby były jakieś ciekawe kostiumy. No i żeby to było rymowane. wink "Aktorzy" nie muszą nic mówić.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: Jaki wierszyk 22.09.13, 12:24
      "O panu Tralalińskim" ?
      • aqua48 Re: Jaki wierszyk 22.09.13, 13:29
        Zosia Samosia.
    • beata985 Re: Jaki wierszyk 22.09.13, 17:25
      słoń trąbalski
    • freyete Re: Jaki wierszyk 22.09.13, 19:56
      A może wierszyki Brzechwy o zwierzętach? Nie jeden długi, ale kilka małych. Nie jeden strój, ale jakiś element rozpoznawczy danego zwierzątka, więc jeden nauczyciel mógłby ogarnąć 2-3 stworkiwink
      • milva_barring Re: Jaki wierszyk 22.09.13, 22:02
        Dzięki za podpowiedzi. Pan Tralaliński byłby ok. Ewentualnie Zoo Brzechwy.
        Słoń Trąbalski to cała rodzina słoni, więc kostiumowo nie bardzo.
        No ale już jest kilka pomysłów, więc można powoli dyskutować co wystawić.

U nas mamy tak wyluzowane grono, że potrzebujemy wielu postaci, bo mamy tylu chętnych do grania.
        • grejdi Re: Jaki wierszyk 22.09.13, 22:16
          Polecam zbiory:
          "Kabaret na jednej nodze" Wandy Chotomskiej
          "Instrukcja obsługi kota".

Sprawdzone wink

• grejdi Re: Jaki wierszyk 22.09.13, 22:16
            Kot Mariusz Niemycki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka