20.10.13, 15:56
Witam. Poczytuję was tylko, ale teraz mam pytanie w prawie życiowej sprawie.
Czy kotka ok. 7-8 miesięczna może być już kotna? Mam w "krzakach ogrodowych" takie 3 koty, które się urodziły w kwietniu. Mama sobie poszła, ale młode kotki zostały. Są karmione, i to obficie, przez 3 domy. Tak sobie wspólnie żyjemy. I jedna z kotek jakaś taka gruba mi się dziś wydała. Może to tylko zimowe futro i dobre odżywianie? Planowałyśmy z sąsiadką sterylki dla nich w lutym 2014...., bo tak nam powiedział weterynarz. wizja kolejnych kotków i to na zimę.... Powiedzcie, proszę że to nie jest możliwe....
Obserwuj wątek
    • 3-mamuska Re: Do Kociar 20.10.13, 16:15
      Nasza kotka jak do nas trafiła to miała około 8 miesięcy , okazało sie ze jest konta, tylko ze jak trafiła do nas to nie było widać.
      • 3-mamuska Re: Do Kociar 20.10.13, 16:17
        Duga siostra miała sterylke aborcyjną około 7 dniowa ciaza była.
        Moze i u was mozna tylko nie wiem do jakiego etapu to sie robi.
    • stara-a-naiwna Re: Do Kociar 20.10.13, 22:23
      tak
      kot od około 7 miesiąca może się rozmnażać

niestety wasza raczej jest kotna
      na sterylizację aborcyjną może być już za późno

a z sąsiadami
      podzielić się kotami (akuratnie każdy dostanie po jednym i swojego wykastrować albo wysterylizować) i do domu alb do piwnicy - szkoda na zimę zwierząt żeby marzły na dworze sad
    • thegimel Re: Do Kociar 20.10.13, 22:28
      Możliwe niestety. Kotkę pod pachę i do weterynarza.
      • brysia0 Re: Do Kociar 22.10.13, 13:47
        To wzięłam kotkę pod pachę, razem z jej siostrą i na sterylizację. Są już po. Okazało się że się panna chyba czyms obżarła, bo jednak w ciąży nie była. smile. Ale mam już przynajmniej z głowy. Kotki mają ciepłą budkę na zimę, więc nie zmarzną. Dziękuję za pomoc.
        • olinka20 Re: Do Kociar 22.10.13, 14:04
          Ufff to chociaz tyle.
    • 3-mamuska Re: Do Kociar 23.10.13, 23:06
      Fajnie ze juz po , i ze to zrobiliście.
      Wystrczy juz kocich nieszczęść.
      Im mniej młodych tym większa szansa na dom, dla tych juz istniejących.
      • brysia0 Re: Do Kociar 24.10.13, 18:59
        Wiesz, ja to z czystego egoizmu zrobiłam smile. Jak oczyma wyobraźni zobaczyłam przyrost kotów w tempie geometrycznym, to mi się słabo zrobiło.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka