olinka20 12.11.13, 19:32 Pani, ktora spisuje liczniki zapytała czy nam sie stan rodzinny zwiększył I teraz sie zastanawiam, czy to my sie myjemy/pierzemy za duzo, czy sasiedzi to brudasy ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubgogo Re: Rachunek za wode 12.11.13, 20:53 Podawaj liczbę, to się okaże. Liczbę członków i stan zw i cw. Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: Rachunek za wode 12.11.13, 20:54 gdy wy wychodzicie z domu to koty pundla kąpią. Ot, i tajemnica zużycia wody wyjaśniona. Ewentualnie mam drugą teorię. Olinka dużo prasuje i zużywa mnóstwo wody do prania i do żelazka Odpowiedz Link
olinka20 Re: Rachunek za wode 12.11.13, 21:11 Dorcia to czemu on ma przydomek- wońburek??? Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: Rachunek za wode 12.11.13, 21:19 dla zmyłki a ja pamiętam zdjęcie szczęśliwego psiska w basenie. Troche mu ludzie przeszkadzali... Odpowiedz Link
moonshana Re: Rachunek za wode 12.11.13, 21:22 nosz musze bo sie udusze mój burek ma mniej wykwintny przydomek : Syf. gada się do niego : spadaj, syfie! nie chuchaj, syfie. spadaj, śmierdzielu bo utłukę! śmierdziel jest stary i ma MOC. jak chuchnie to kwiaty więdną. a jak puści bąka to jednostki ludzkie uciekają gdzie pieprz rośnie. a w temacie: a może wy się po prostu myjecie??? bo doskonały procent rodaków nie ma zwczaju codziennego mycia/ też mam duże rachunki za wodę , cholera ciężka Odpowiedz Link
olinka20 Re: Rachunek za wode 12.11.13, 21:29 Nooo myjemy sie, myjemy. 2 razy dziennie I zmywamy tez duzo ( bo zmywarki niet). Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: Rachunek za wode 13.11.13, 08:19 To koty się pluskają jak nie widzicie, i pundel ondulację moczy. Mówię Ci Odpowiedz Link
stara-a-naiwna Re: Rachunek za wode 13.11.13, 10:14 moja spółdzielnia mieszkaniowa zakłada zużycie wody 5,5 m3 / osoba / miesiąc nie wiem czy to dużo czy mało, my mieliśmy zawsze coś powyżej (zużycia) porównaj ile masz + ile miałaś np. rok temu Odpowiedz Link
doral2 Re: Rachunek za wode 13.11.13, 18:12 5,5 m3 na osobę na miesiąc? to bardzo dużo. o wiele za dużo. u nas wychodzi jakieś 2,5 m3 na 4 tygodnie. akurat mam dokładne wyliczenia, bo nie mam kanalizacji, ino szambo, więc wiem ile średnio zużywamy. Odpowiedz Link
capa_negra Re: Rachunek za wode 13.11.13, 21:42 U mnie 2 osoby i 20-25 m w skali 2 miesięcy. Przyznaje się bez bicia, ze u mnie woda się leje, ale mam przydomową oczyszczalnię wiec ścieki NIC mnie nie kosztują. Do tego jest to ekologiczne i unijne, wiec nawet jak na mojej wsi wybudują kanalizację to nie muszę i nie chce się podłączać. Raz na dwa lata( zgodnie z zaleceniami producenta ) wybieram zbiornik ( koszt 150 zł) i wydaję jakieś 50 zl na środek do ponownego biologicznego uruchomienia oczyszczalni. I tyle kosztów. Rachunek za wodę 60zł/2 miesiące Odpowiedz Link
olinka20 Capa negra 13.11.13, 21:50 A mogłabys mi na gazetową wysłac jaka masz przydomową oczyszczalnie za ile i w ogole jakies info?\ Bo tego nie mam weny ogarnac A musze. Odpowiedz Link
nie_wiem_nie Re: Rachunek za wode 14.11.13, 09:21 ostatni rachunek - 10 m3 - 3 osoby za 1 miesiąc, rachunek duży - u nas dużo kosztują ścieki (prawie dwa razy więcej niż woda), do tego opłata stała - prawie 10 zł Odpowiedz Link
beata985 Re: Rachunek za wode 14.11.13, 16:07 A może pani odniosła sie po prostu do Waszego poprzedniego rachunku a nie sąsiedzkiego...... Odpowiedz Link
ceres9 Re: Rachunek za wode 14.11.13, 22:32 daj spokoj jaki my rachunek za wode dostalismy0_o Odpowiedz Link