Dodaj do ulubionych

ni i sie wkurwilam :/

20.03.09, 15:52
Jakies 4 miechy temu kupilam sobie patelnie "nieprzywieralna". nie zaden tefon, ani firma zadna, ale chyba to troche przesadza, zeby po tak krotkim czasie sie zajechala? Porobily sie takie malutkie odpryski tej nieprzywieralnej powloki. nie podrapane, tylko takie jakies mikro dziurki..uncertain W dupie z tym sad
Obserwuj wątek
    • liwilla1 Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 16:00
      hellious, rada na przyszlosc - takie rzeczy kupuj markowe. bo to inwestycja. ja
      mam dwie patelnie tefala z termo spotem (jedna wygrana w konkursie literackim
      oleju kujawskiego - mala - 4 lata temu, druga kupiona na promocji w realu za 54
      zl - duza - w pazdzierniku ubieglego roku) i nie widze różnicy w jakości między
      nimi. ta stara, wygrana wciaz swietnie smazy, nie przywiera nic, zarysowan nie
      ma, ale tez dbam o nia i nawet jajowke majtam drewienkiem albo paćkałką ze
      specjalnego tworzywa tongue_out
      • hellious Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 16:04
        Eh, ja niestety nie mam tu zadnych hipermarketow w ktorych taniej zawsze, a takie oryginalne kosztuja majatek... Ta jest z lidla, goowno jedneuncertain
      • aniazm Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 16:42
        ja mam chyba pecha do patelni, mam Tefalu i z IKEI i w każdej po dość krótkim
        czasie, odprysnął teflonsad używam specjalnych "narzędzi" do teflonu i dupa blada.
        a najgorsza rzecz, to, że każda patelnia się uwypukla i np. kupiłam patelnię
        tefalu do naleśników i po pierwszym użyciu się buja. mam kuchenkę elektryczna i
        jak na takiej bujającej się patelni coś smażyć? wrrr...
        • amoreska Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 16:47
          Cytatkupiłam patelnię
          > tefalu do naleśników i po pierwszym użyciu się buja.

Z moją było dokładnie tak samo. Byłam wściekła. Muszę kupić nową, bo ta pali naleśniki pośrodku sad
      • madame_zuzu Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 17:40
        liwilla big_grin moja ex agencja reklamowa organizowała ten konkurs dla kujawskiego :d
        pracowałam tam jeszcze i całkiem mozliwe, ze ja ją pakowałam dla Ciebie do
        wysłania smile
    • ally Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 16:09
      kiedyś kupiłam tani czajnik made in china, ładnie wyglądał przez jakieś 3 dni
      • hellious Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 16:11
        heh, z tanimi czajnikami mam sporo przejsc tongue_out Moja babcia taka oszczedna, ze zawsze kaze mi tani kupic dla wczasowiczow. Nie wychodzi jej to tanio, bo one zaraz albo sie pala, albo nie idzie sie napic wody z takiego, bo wali plastikiem ...
        • alesio23 Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 16:26
          najlepsza patelnia jaką miałam to taka za 10 zł z ikei
          • hellious Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 16:32
            a u mnie wydlada na to, ze najlepsza jest stara po babci tongue_out
    • e.logan Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 16:43
      Podpisuje sie pod poprzedniczak.Nie wazne w jakim garnku gouje ale
      patelnia musi byc dobra i markowa. Mam 2 tefala i omimo ze drogie
      byly okropicznie to warte azdej zlotowki.A na dodatek tesciowka w
      tym czasie kuila zwykla i juz od tamtego czasu to nie jednai nie
      dwie zuzyla.

A ja mam ciagle te same i nic sie z nimi nie dzieje. A uzywane bardz
      czesto.
    • madame_zuzu Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 17:46
      mam dwie tefala i chyba nie da sie ich zajechać. Poza tym mam jedną żeliwą
      cygańską.. super jest
      • wilma1970 Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 19:32
        Jakiś czas temu mój syn postanowił zrobić jajecznicę na patelni tefala za
        ciężkie pieniądze, nowej. To była jajecznica z teflonem, potem nawet sama
        próbowałam tak trzeć łychą, żeby sprawdzić jakiej siły potrzeba, żeby tak
        zedrzeć ten teflon - ale nie dałam rady.
        Ale, kurwa, dzisiaj zjeździłam media markt i inne sklepy poszukując jakiegoś
        transformatora do laptopa - znalazłam go w sklepiku na Twardej (piątek po
        południu w Warszawie) zmarnowałam dwie godziny i po powrocie do domu okazało
        się, że nie ładuje~! Zawsze, kurwa, coś!
        Jutro znowu tam pojadę, bo nie ma takiego transformatora nigdzie! Jakiś nietypowy!
    • emigrantka34 Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 19:44
      ja tez...
      dwa miesiace temu kupilam monzowi dwie pary dzinsow w prezencie
      noworocznym, bo sam sobie nie kupi...no i obie pary pekly na dupce i
      obie w tym samym miejscu - dodam, ze maz jest bardzo szczuply i ma
      mala dupke.
      pojde do sklepu i rzuce im te badziewie w twarz.

• patrice7 Re: ni i sie wkurwilam :/ 20.03.09, 20:46
        ha!! ja tez polecam patelnie z ikei kosztuje 7,99 i po prostu jest cudowna! mam
        juz 3 lata nic nie przypala,nicxnie przywiera,nic nie odłazi.
      • patrice7 emigrantka 20.03.09, 20:47
        idz z pismem zglaszajacym niezgodnosc towaru z umowa,koniecznie na pismie.
        • emigrantka34 Re: emigrantka 21.03.09, 00:19
          tu w FR ta dyrektywa Unijna nie dziala moja droga.
    • fajka7 Re: ni i sie wkurwilam :/ 21.03.09, 00:00
      tefale sa dobre, ale tez sie zuzywaja - ale polecam; mam kilka z
      termospotem, 2 udalo mi sie zajechac, ale po kilku latach
      intensywnego uzytkowania
      teraz juz mam inne w tym 1 zeliwna i strasznie jestem ciekawa jak
      sie ta zeliwna zachowa oprocz tego, ze trzeba uzywac dzwigu, zeby
      ruszyc ja z miejsca smile
      • wilma1970 Re: ni i sie wkurwilam :/ 21.03.09, 00:04
        O tuż to! Moja normalna patelnia ma metr średnicy - lubię wszystkie kotlety
        smażyć na raz. Jest metalowa, kupiona w macro na dziale z wyposażeniem do
        restauracji. Żeliwnej bym nie podniosła.
        Mam taką średnią żeliwną i tylko mnie wkurza to jej wieczne rdzewienie, oliwię
        ją i oliwię, ale zawsze, kurwa, coś skapnie i rdzewieje, suka.
    • deela Re: ni i sie wkurwilam :/ 21.03.09, 23:04
      ja teraz kupie tefala i to tego najlepszego i uj ze to kosztuje prawie 200 zl
      przynamniej posluzy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka