magiczna_marta 30.03.09, 19:01 Zdjeli dzis Mlodemu szew z czola, masci na blizny potrzebuje. Znacie cos godne polecenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnataka Re: Baby- pomocy mi trza 30.03.09, 19:20 Tak! To jest dobre, dzięki temu moje nogi jakoś w miare wyglądają Odpowiedz Link
doral2 Re: Baby- pomocy mi trza 30.03.09, 19:33 z cepanem czy bez tak samo dobrze się zagoi wiem, bo moja córka miała szew na czole, niczym nie smarowałam, nic nie widać. Odpowiedz Link
esofik Re: Baby- pomocy mi trza 30.03.09, 19:44 potwierdzam cepan. Skóra młoda więc powinno się ładnie zagoić i bez Odpowiedz Link
guderianka Re: Baby- pomocy mi trza 30.03.09, 19:49 Cepan Niektórzy lekarze polecają Contractubex ale ma on taką sam substancję czynną (wyciąg z cebuli)jak Cepan ale..nie jest polski a przez to 4razy droższy Dobrym sposobem na bliznę jest też smarowanie na przemian :Liotionem1000 i Cepanem (jeden wieczór "L" , drugi wieczór "C"). Liotion to heparyna, która "rozrzedza"tkankę a Cepan koncentrat który ją ściąga. Ale to zależy do wielkości i grubości blizny Odpowiedz Link
doral2 Re: Baby- pomocy mi trza 30.03.09, 20:05 "..Niektórzy lekarze polecają Contractubex ale ma on taką sam > substancję czynną (wyciąg z cebuli)..' kilogram cebuli za dwa zety w warzywniaku za rogiem cebula ma właściwości ściągające. Odpowiedz Link
amoreska Re: Baby- pomocy mi trza 30.03.09, 19:46 Ja wypróbowałam i Cepan, i Contractubex. Ten drugi jest droższy, ale IMHO o niebo lepszy. Odpowiedz Link
agik82 Re: Baby- pomocy mi trza 30.03.09, 20:06 najlepszy jest Dermatix ale jest cholernie drogi ok 180zł za 150g. Jednak jest wart tej kasy, dzięki niemu nogi mojej małej po oparzeniach 2 stopnia a miejscami nawet 3 powoli zaczynają wyglądać jak nowe. Odpowiedz Link
karra-mia Re: Baby- pomocy mi trza 30.03.09, 20:15 ja mam bliznę na czolę z dzieciństwa, której w ogóle nie widać, niczym nie smarowana aha i przez całe plecy tez i tez niczym nie smarowana, a praktycznie jej nie widać Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Baby- pomocy mi trza 30.03.09, 21:02 1 szew byl zalozony, dokladnie pomiedzy brwiami (Mlody mial bliskie spotkanie z regalem) no nic, zobaczymy tym Cepanem jak strup zlezie Odpowiedz Link
alicja.sunshine Re: Baby- pomocy mi trza 30.03.09, 21:09 jeszcze jest coś z masy perłowej no scar chyba ale nie jestem pewna Odpowiedz Link