Dodaj do ulubionych

Marley & Me

15.05.09, 17:56
Polecić chciałam ten film Wam, kobitki drogie.

I z góry uprzedzam, że trailer zupełnie nie oddaje klimatu filmu. Po trailerze
spodziewałam się lekkiej, głupawej komedii, a jest fajny film o życiu, a
macierzyństwie, o małżeństwie.

Jakoś tak mi się na sercu ciepło zrobiło jak go oglądałam i tak mnie trzyma od
wtedy smile A na końcówce ryczeliśmy z M. jak dzieci smile

A więc, bardzo, bardzo polecam! I przy okazji pytam, co Wy mi byście mogły
polecić z nowszych produkcji smile
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: Marley & Me 15.05.09, 18:37
      Gran Torino oglądałaś? Z Clintem Eastwoodem. Może to nie taka najnowsiejsza
      nowość ale warto smile.
      • balbina.x Re: Marley & Me 15.05.09, 20:37
        Obejrzałam trailera i podoba mi się bardzo, ale zapytam na wszelki wypadek - ten
        film to nie jest taka strzelanka w stylu rambo czy terminatora? Bo nie zniosę
        kolejnego filmu ze słabymi dialogami i strzelaniem non stop uncertain Chociaż z drugiej
        strony, jak Clint Eastwood coś firmuje swoim nazwiskiem, to musi to być dobre smile
        • liwilla1 Re: gran torino - zawiodlam sie 16.05.09, 08:08
          poczatek rewelacja, zapowiadalo sie bosko, ale mniej wiecej po pol godzinie film
          osiagnal poziom gleby i do samego konca juz sie niestety nie podciagnal. jesli
          nudzisz sie w 30 minucie, uwierz, to sie nie zmieni az do koncowych napisow.
          bardzo sie zawiodlam, bo clint to dobry aktor i jeszcze lepszy rezyser, ale
          tutaj niestety dal ciala - glownie w tej drugiej roli.
          • aniuta75 Re: gran torino - zawiodlam sie 16.05.09, 08:25
            Eee nie no bez przesady. Mnie tam się podobał smile.
            A film to nie typowa strzelanka rambo-podobna smile.
            • liwilla1 Re: gran torino - zawiodlam sie 16.05.09, 08:31
              no nie, to nie strzelanka, niestety tongue_out ostatni rambo byl superasny - bylam z
              kumplami i mielismy ubaw po pachy big_grin
              • aniuta75 Re: gran torino - zawiodlam sie 16.05.09, 08:33
                Heheheh mąż mnie namawia ale ja jakoś nie mam ochoty smile. Wolę się ze straszydeł
                jakichś pośmiać big_grin.
                • liwilla1 Re: gran torino - zawiodlam sie 16.05.09, 08:40
                  najlepsze jest to, ze sam rambo wypowiada moze lacznie z 10 zdan w calym filmie smile
                  • aniuta75 Re: gran torino - zawiodlam sie 16.05.09, 08:46
                    Oooooo to musi być ciekawe big_grin. Czyli krótko mówiąc chłop ma niewiele do
                    powiedzenia za to wiele do zrobienia suspicious? Czy po prostemu mało go tam big_grin?
                    • liwilla1 Re: rambo statystyki 16.05.09, 08:50
                      zerknij smile

bashbocznica.blox.pl/resource/rambokillchart.jpg
                      tu tłumaczenie:
                      A teraz z angielskiego na nasze. Liczby uwzględnione przy każdej z pozycji
                      odpowiadają kolejno poszczególnym częściom filmu począwszy oczywiście od
                      pierwszej, a skończywszy na ostatniej:

1. Liczba oprychów zabitych przez Rambo ubranego w koszulkę: 1, 12, 33, 83
                      2. Liczba oprychów zabitych przez Rambo bez koszulki na grzbiecie: 0, 46, 45, 0
                      3. Liczba oprychów zabitych przez Rambo: 1, 58, 78, 83
                      4. Liczba oprychów zabitych przez kompanów Rambo: 0, 10, 17, 40
                      5. Liczba porządnych ludzi zabitych przez oprychów: 0, 1, 37, 113
                      6. Całkowita liczba zabitych: 1, 69, 132, 236
                      7. Liczba zabitych na minutę: 0.01, 0.72, 1.30, 2.59
                      8. Czas, w którym ginie pierwsza osoba: 29:31, 33:34, 41:09, 3:22
                      9. Liczba zabitych na minutę, licząc od momentu z punktu numer 8: 0.02, 1.18,
                      2.39, 3.04
                      10. Liczba scen, w których strzelają do Rambo bez znaczącego skutku: 12, 24, 38, 2
                      11. Liczba scen tortur porządnych ludzi przez oprychów: 2, 5, 7, 3
                      12. Sceny erotyczne: 0, 0, 0, 0
                      • aniuta75 Re: rambo statystyki 16.05.09, 09:02
                        Uuuuuu ciekawe statystyki <lol>
    • liwilla1 Re: Marley & Me - totalna klapa 16.05.09, 08:05
      ani to komedia, ani dramat, film plytki i raczej wywolujacy usmiech politowania
      (poza 20 minutami w srodkowej czesci, gdy Jen sie wqrwia). nie spodziewajcie sie
      wiele!
      polecalam juz "revolutionary road" - dzielo traktujace mniej wiecej o tym samym,
      jednak zdecydowanie wyzsza polka pod kazdym wzgledem.
    • liwilla1 Re: jesli chcesz sie posmiac i poplakac 16.05.09, 08:19
      na poziomie, polecam "little miss sunshine" i "i, juno".
      • surita Re: jesli chcesz sie posmiac i poplakac 16.05.09, 08:30
        O, "Juno" zdecydowanie tak smile Ja jeszcze polecam "Australię" smile
        • liwilla1 Re: jesli chcesz sie posmiac i poplakac 16.05.09, 08:43
          "australia" woni jakimś remakiem, cały czas miałam wrazenie, ze gdzieś już
          podobny film widzialam. klimat, zdjecia i efekty swietne, fabula jak bajaderka -
          srednio strwany zlepek innych ciastek. w sam raz na raz, ale glownie ze wzgledu
          na jackamana big_grin
          • m0nalisa Re: jesli chcesz sie posmiac i poplakac 16.05.09, 21:50
            mnie Australia tez rozcarowała, Marley i ja podobał mi sie- spodziewałam sie
            głupawej komedii a ryczalam jak cielak ( wciaz powtarzam ze to przez moje
            dzieci- od kiedy je mam rycze popieciornie)
            ostatnio podobał mi sie Wrestler- Rourke moja milosc 20 lat temu wyglada tam
            koszmarnie- ale film dobry, i Burning Plain z charlize theron.
            Mozg mi sie teraz lasuje bo ja mnóstwo filmow ogladam i teraz nie pamietam tak
            na szybkiego.
    • kuzynkakrzysia Re: Marley & Me 16.05.09, 21:53
      ostatnio oglądanym przeze mnie filmem był horror "The Eye". Polecam, fajny/
    • 18_lipcowa1 tez ryczalam 16.05.09, 22:01
      bardzo smutny na koncu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka