pati.kowalska1 21.05.09, 10:14 z czym Wam się kojarzy miesiąc czerwiec? muszę napisać temat miesiąca, a nie mam pomysłu... dzień dziecka raczej odpada, bo nie będzie artykuł wisiał na stronie głównej przez miesiąc, jeśli dotyczy tylko tego jednego dnia pomocy!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bernimy Re: czerwiec 21.05.09, 10:17 W dzieciństwie i młodszej młodości: koniec szkoły i wakacje Teraz: cieplejsze i dłuższe dni, urlopy Odpowiedz Link
mathiola Re: czerwiec 21.05.09, 10:23 Czerwiec to: góra truskawek, pachnące małosolne, koniec roku szkolnego, słońce, swoboda i radocha. Początek radochy bo każda radocha jest najradośniejsza na początku Odpowiedz Link
dlania Re: czerwiec 21.05.09, 10:26 Mnie sie kojarzy z pracą - obok września najbardziej przejebany pod tym względem miesiąc w roku. A oprócz tego ze słońcem, wycieczkami, że gnaniem sie z przedszkolem, szkoła itd. Odpowiedz Link
pati.kowalska1 Re: czerwiec 21.05.09, 10:28 czyli co, dlańka: tytuł teamtu miesiąca: "przejebany czerwiec" ? mogę to puścić, tylko nie wiem co na to redakcja Odpowiedz Link
dlania Re: czerwiec 21.05.09, 11:09 Jakbyś pisała dla portalu studenckiego to redakcja by sie z toba zgodziła w pełni A tak to nie wiem. No co, o kleszczach napiszesz? Odpowiedz Link
pati.kowalska1 Re: czerwiec 21.05.09, 11:12 a no właśnie...ale niestety nie studencki (a może w sumie stety?) sama myślę o robalach, ale nieco szerzej niż kleszcze...jest tylko jeden problem: w sieci jest takich tematów od zaj...groma Odpowiedz Link
dlania Re: czerwiec 21.05.09, 11:16 To o fajnych miejcach, gdzie mozna pojechac dzieckiem? Na weekend czy urlop? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: czerwiec 21.05.09, 11:05 Z robalami . Tymi takimi wielkimi, brzęczącymi, co się czepiają wszystkiego i latają jakby oczu nie miały . One niby się chrabąszcze majowe nazywają ale w czerwcu latają skubańce . Odpowiedz Link
hellious Re: czerwiec 21.05.09, 11:12 no, a jak sie zozwala na szybie samochodu, wygladaja jak zolty glut. bleeeee Ja w ogole nie lubie owadow latajacych. boje sie ich Odpowiedz Link
moofka Re: czerwiec 21.05.09, 11:12 koniec roku szkolnego, pakowanie planowanie wyjazdy - na wakacje, truskawki, porzeczki, wycieczki poczatek lata, sezon plazowy Odpowiedz Link
pati.kowalska1 Re: czerwiec 21.05.09, 11:15 o wyjazdach chciałam w lipcu chyba...sama już nie wiem myślałam też, żeby napisać coś o tym, ze koniec szkoły, wolne dla dzieci ale niekoniecznie dla rodziców i co wtedy? jak zorganizować czas dzieciakom, żeby się nie nudziły dopóki rodzice nie dostaną urlopu itp.... jak myślicie? Odpowiedz Link
moofka Re: czerwiec 21.05.09, 11:18 tak tak a potem zalinkuj, tez skorzystam z pomyslow plenerowe zabawy, pomysly na piknik pod chmurka, krotkie a pouczajace wypady Odpowiedz Link
liwilla1 Re: moje i synka urodziny! :) 21.05.09, 11:13 a oprocz tego dzien ojca, noc swietojanska, poczatek wakacji i truskawki!!!! Odpowiedz Link
margotka28 Re: czerwiec 21.05.09, 11:18 czereśnie, truskawki, młode ziemniaki, szpinak, chłodnik i botwinka. Mniam, to z kulinariów. Początek sezonu letniego, pierwsze wypady nad jezioro (z kąpaniem) i nad morze. Wycieczki rowerowe, weekendy pod namiotem. Pierwsze grzyby (nie halucynogenne) i ich zbieranie. A co się z tym wiąże to kleszcze. Pierwsze poparzenia słoneczne mojego nosa Kiedyś z wakacjami i jedną wielką labą. Odpowiedz Link
lysa.spiewaczka Re: czerwiec 21.05.09, 11:21 O tym co zrobic z dziećmi, gdy urlopu brak, a w szkołach już wakacje. O ofercie klubów, klubików, półkoloniach, ciekawych wypadów do fajnych miejscówek w mieście i poza...Wpleść w to zapach truskawek i małosolnych, plus ostrzezenie o kleszczach i może wisiec cały miesiac. Ja własnie sie biedzę nad artykułem o tym, że to nie prawda ze w centrum miasta nic sie nie dzieje i ze niby duzo zmian sie szykuje. Odpowiedz Link
pati.kowalska1 Re: czerwiec 21.05.09, 11:22 dziewczyny, jesteście przeboskie jak zwykle można na Was polegać już mam ki8lka pomysłów, ale piszcie dalej, nic się nie zmarnuje jak nie pójdzie na temat m-ca to się wrzuci do innych działów ogromne dzięki, w ramach wdzięczności dla wszystkich wódzia z sokiem malinowym i cytrynką i lodem Odpowiedz Link
pati.kowalska1 Re: czerwiec 21.05.09, 11:25 łysa, to współczuję...nie cierpię pisać na tematy, nad którymi muszę się "biedzić" sama szukasz czy dostajesz zlecenie na konkretny temat? Odpowiedz Link
lysa.spiewaczka Re: czerwiec 21.05.09, 11:29 Ja to lubię. Moj osobisty, wlaśnie wymyślony temat. Tylko.....założyłam wątek na temat problemów z dokopaniem się do oświadczenia.... czasem chciałabym dostać zleconie...a tu ni huhuhu Help.... Odpowiedz Link
medussa7 Re: czerwiec 21.05.09, 11:27 Ja bym chciała przeczytać tez o pomysłach na wycieczki z Młodym, wszystkich mozliwościach zjedzenia truskawki na milion przeróbek, kalendarium wydarzeń w całej Polsce np. Góraszka 6 czerwca, bo chętnie pojechalibyśmy z Małym , a w babskich gazetach takich rzeczy nie ma. I nikt nie myśli o takich dziwnych kobietach jak ja, które chodzą na pokazy samolotów, wyscigi samochodów czy drifting... Latam zawsze po necie , a i tak dowiaduje się o imprezach po fakcie i szlag mnie trafia... Odpowiedz Link
pati.kowalska1 Re: czerwiec 21.05.09, 11:39 medusa, o kalendarium to i ja myślę prowadziłam już kalendarium dla poprzedniego portalu, i nieźle się to sprawdzało przekażę naczelnej, moze się uda? Odpowiedz Link
semida Re: czerwiec 21.05.09, 11:52 Napisz że semida ma wtedy urodziny Temat miesiąca jak nic Odpowiedz Link
deela Re: czerwiec 21.05.09, 12:27 koniec roku szkolnego? wakacje? kalendarzowy poczatek lata? desperackie proby odchudzenia sie? zalamka przy przegladzie zawartosci szafy? Odpowiedz Link
arachnela Re: czerwiec 21.05.09, 17:04 Mi się kojarzy z: - końcem roku szkolnego i początkiem wakacji (mimo, że wiele lat już nie chodzę do szkoły to jakoś zostało w pamięci) - moimi urodzinami i imieninami - dniem dziecka - truskawkami a w szczególności z tortem/ciastem z galaretką, koktajlami, pierogami... - nowymi ziemniakami z nowymi jarzynkami - bobem - a teraz, przede wszystkim z tym, że mam termin na czerwiec Odpowiedz Link
moninia2000 Re: czerwiec 21.05.09, 17:54 Czerwiec kojarzy mi sie z noca swietojanska, deszczem gwiazd, poczatkiem...lata, wakacji, oddechu. Ze sloncem i cieplem, z radoscia. Chcialabym pewnie poczytac o pomyslach dla dzieci, ktore szkoly juz nie maja, a rodzice prace i owszem wciaz Poczytac o pomyslach na spedzenie czasu wspolnie i...oddzielnie (pogrzeb moze i znajdz jakis centra, gdzie dzieciaki za drobna czy wieksza oplata moga spedzic czas), jakies info na temat spotkan, festynow, koncertow itp organizowanych wlasnie w czerwcu. Pomysl na bank wymiany uslug? Buzka Odpowiedz Link
demonii.larua Re: czerwiec 21.05.09, 18:17 Truskawy i początek wakacji Niezmiennie, najpierw moich - teraz mojego potomstwa, no i urodziny mojej mamy co to je ma w dzień dziecka Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: czerwiec 21.05.09, 21:10 slimakpokazrogi ma urodziny synek slimaka tez ma urodziny i synek moofki i jeszcze liwilla i jeszcze z setka dzieciów z rówieśniczego mojego no i nie wiem , kto jeszcze pięęęękny urodzinowy miesiąc Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: czerwiec 21.05.09, 22:42 no, w sumie jedna dwunasta ludzi ma urodziny w tym miesiącu. Albo trzydzieści trzystasześćdziesiątychpiatych. Odpowiedz Link
karra-mia Re: czerwiec 21.05.09, 22:56 wakacje, gdzie najlepiej, gdzie lepiej nie - może coś w ten deseń Odpowiedz Link