lelieb 29.05.09, 10:22 Koleżanki drogie Mam ambitny plan upiec samodzielnie tort na urodziny córki(w lipcu,roczek).Oczywiście nigdy wcześniej tego nie robiłamW związku z czym mam do Was prośbę;podrzućcie jakiś prosty przepis na efektowny torcik.Ładnie proszę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bernimy Re: TORT -pomóżcie! 29.05.09, 10:25 Zwróć się do Bei, ale to chyba nie będzie prosty torcik Ja sie właśnie dowiedziłam, jaką jest mistrzynią, zobacz wątek o robieniu kosmetyków Polecam. Odpowiedz Link
pati.kowalska1 Re: TORT -pomóżcie! 29.05.09, 10:27 linemed.pl/nhealth_guide/details/cId,10,id,526 na końcu masz przepis - mój - ja robiłam czekoladowy - jest mega pyszny Odpowiedz Link
lelieb Re: TORT -pomóżcie! 29.05.09, 10:31 Bardzo Wam dziękuję!Jakby któraś miała jeszcze coś to ja chętnie Odpowiedz Link
mantha Re: TORT -pomóżcie! 29.05.09, 11:12 Jestem w temacie, bo w niedziele obchodzilismy spoznione odrobine urodziny pierwsze córki i zrobilam ten oto tort: www.kwestiasmaku.com/desery/torty/tort_rubinowy/przepis.html jest przepyszny, efektowny i wychodzi idealnie. strasznie balam sie tej masy czekoladowej, ze sie rozplynie, ze zgestnieje za bardzo, ze nie starczy i w rezultacie bede musiala leciec po tort z cukierni czyli pseudobiszkopt z pseudobitą smietaną, ale nic z tych rzeczy... polecam z czystym sumieniem, o smaku nie pisze, bo dostane slinotoku... Odpowiedz Link
lelieb Re: TORT -pomóżcie! 29.05.09, 11:24 wygląda świetnie! Spróbuję go upiec wcześniej na próbę (bo jak pisałam wcześniej,jestem w tym temacie zielona i będę musiała upiec najpierw próbny ) A macie jakiś przepis na tort owocowy,jasny jakiś? Odpowiedz Link
bei Re: TORT -pomóżcie! 29.05.09, 13:48 Lelieb- jesteś? Napiszę do Ciebie albo poźnym wieczorkiem, albo jutro Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: TORT -pomóżcie! 29.05.09, 15:14 najprostszy tort jest na zwykłym biszkopcie. przełożyć można konfiturą zagęszczoną żelatyną, na wierzch bita śmietana, albo owoce zalane galaretką. u mnie na roczku będzie taki biszkoptowy właśnie z masą owoców Odpowiedz Link
esofik Re: TORT -pomóżcie! 29.05.09, 15:57 dla młodej na pierwszy roczek zrobiłam tort a'la sernik na zimno w kształcie motyla. przepis od forumki anettchen2306. Zamiast kremu, masa serowa,więc nie był przesłodzony i z czystym sumieniem mogłam dać młodej kawałek jej pierwszego tortu Odpowiedz Link