ba_warka Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 21:17 a nie lepiej dawcą krwi zostać? Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 21:18 przeczytałaś Zmierzch? i jak- podobał się? Odpowiedz Link
cudko1 Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 21:21 przeczytałam jednym tchem, fajowa bajka, nie mogłam się oderwać, zajebiście relaksująca. Moje dzieice było dziś cudowne, wyczuło ze mamusia musi odpoczać i naładować baterie i dała mi poczytać. Już kombinuje jak tu jutro zahaczyc o księgarnie - a mam mocno nie podrodze to było dokładnie to czego potrzebowałam Ja chcę swojego wampira Odpowiedz Link
bellatrix.lestrange Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 21:21 oho,widze ze ksiazka sie spodobala,mi sie tez taki wampir marzyl jak czytalam. Odpowiedz Link
figrut Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 21:33 Ja mam własnego Tylko kły ma schowane fotoforum.gazeta.pl/3,0,1834687,2,3.html Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 21:36 kurde, no może sie skuszę, jak tak wszystkie sie zachwycacie... ja widziałam film i jakoś nie zachwyciłam się i w związku z tym nie chce mi się po książkę sięgać... Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 21:40 obejrzałam film po przeczytaniu książki. Szczerze?gdybym najpierw obejrzała film, to za żadne skarby nie sięgnęłabym po książkę. Film nudny. Przeczytaj książkę. Odpowiedz Link
cosa_nostra_77 Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 21:44 znacie jakas ksiegarnie internetowa, ktora wysyla ksiazki za granice kraju, bo chcialabym tez przeczytac? Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 21:45 ja czytałam na kompie Odpowiedz Link
bernimy Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 21:51 chyba nawet ja wysyłałam, ale 2 część Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 22:10 tak, a pozostałe 3 części ze scribda wzięłam Odpowiedz Link
esofik Aga 11.06.09, 22:38 to ściągałaś? Meyer Stephenie - 1 Swan Bella- Zmierzch, 329stron Odpowiedz Link
bernimy Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 21:44 Ja właśnie tylko przeczytałam i nie zamierzam obejrzeć, aby sobie nie popsuć tego co sobie wyobraziłam Odpowiedz Link
cudko1 ślimaczku 12.06.09, 08:11 jest jedna podstawowa zasada - film w 99 przypadkak jest gorszy od książki, osobiście NIGDY nie oglądałam fiilmu nakręconego na podtstawie, który nie tyle co byłby lepszy od książki ale choc jej dorównał - dlatego NIGDY nie oglądam najpierw filmu a potem czytam. A to Ci szczerze polecam, niby my stare a tam nastolatki ale książka jest ssssssssuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrr. Lecę dzis po pracy (dzieko będzie musiało mi wybaczyć spóźneinie lekkie) do klsięgarni - JAKOŚ NIE UMIEM CZYTAĆ Z KOMPA, znaczty umiem ale to już nie ta sama przyjemność Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: ślimaczku 12.06.09, 20:49 ojoj...a Lot nad kukulczym gniazdem? film genialny!!!! ksiazka- taka sobie. srednia. przecietna wrecz.. Odpowiedz Link
wilma1970 Re: ślimaczku 16.06.09, 23:07 Książka Keseya jest przyzwoita, nawet dobra. Przykładem lepszych filmów od książkowych pierwowzorów są ekranizacje prozy Karen Blixen. Pożegnanie z Afryką i Uczta Babette - nie znoszę jej stylu, a filmy okazały się ciekawe. Hermetyczna powieść Nabokova - Obrona Łużyna i przewspaniała rola Watson i Turturro w filmie - mniam! Na skróty Altmana też dużo lepsze od książkowego pierwowzoru. Może coś mi się jeszcze przypomni... Odpowiedz Link
esofik Re: ślimaczku 16.06.09, 23:45 Milczenie owiec - najpierw zafascynował mnie film (boski Hopkins) a dopiero później przeczytałam (kilka razy) książkę Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: ślimaczku 17.06.09, 20:33 podobala Ci sie ksiazka Keseya? mi nie. serio. byc moze ze przysiadlam do niej z naboznym zachwytem spowodowanym filmem. film mnie rzucil na kolana. tak samo jak zielona mila np. a ksiazka..a w zasadzie opowiadanie- takie se blixen nic nie czytalam. tak samo nabokova. Odpowiedz Link
kichigai_ushi Re: A ja nie moge krwi dac :( 11.06.09, 21:49 a bylas zeby oddac? na mnie raz nakrzyczeli jak wazylam 52 kilo przy 166 ale mialam kiepska morfologie. trzeba isc i sprawdzic i tyle. Odpowiedz Link
olinka20 Kiczi :) 11.06.09, 21:53 No ale ja nie waze 50 kg a wzrost mam 164, byłami m nie wygonili choc mamnaprawde dobra krew- 0RH plus... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 22:12 Heheheh następna . Witaj w klubie . Odpowiedz Link
roksanaa22 Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 11.06.09, 23:20 Film mnie wpienił bo Edward za brzydki a Bella za ładna Odpowiedz Link
alesio23 Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 12.06.09, 05:27 dajcie luzzzzzz błagam Odpowiedz Link
olamaj29 Re: Masz cudaku ;) 12.06.09, 07:43 : Ja chcę swojego własnego wampira prosze www.bitefight.onet.pl/?kid=0-00211-03311-0707-01207180 Odpowiedz Link
cudko1 o bbbbooozzzzszzzzzze 12.06.09, 09:14 weszłam własnie na stronę o filnie, i obejrzałam sobie Edwarda/....... rety okropny jest, wygląda jak obłąkany ze też autorka zgodziła się na taką obsadę nie do pojecia, zaraz obejrzę sobie belle jeszcze Odpowiedz Link
cudko1 Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 12.06.09, 09:33 juz zadzwoniłam do księgarni tak na wszelkio wypadek czy mają mają ło matko jak tu pracowac nie będę dała rady, cvjolera cholera, no ale musże kupić nie dam rady wytrzymac Odpowiedz Link
in-ca Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 12.06.09, 11:33 cholera muszę kupic tą ksiązkę Odpowiedz Link
cudko1 Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 12.06.09, 11:47 in-ca napisała: > cholera muszę kupic tą ksiązkę - bez dwóch zdań Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 12.06.09, 20:31 dobra dobra jak przeczytasz wszystkie czesci to pogadamy. jak dla mnie to wampirek jest troche mientki Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 12.06.09, 21:41 no i kurde przez Was baby wydałam dziś 29,90. zamykam magla i idę czytać Odpowiedz Link
babowa Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 12.06.09, 23:12 cudaku kupiłam i ja i tez wsiakłam normalnie jak nastolatka sie czuje Odpowiedz Link
cudko1 JESTEM W POŁOWIE CZWARTEGO TOMU 15.06.09, 09:24 ale wsiąkłam na cały łikend, teraz jestem w połowie 4 tomu i nie chciało mi się iść do pracy tylko zakończyć czytanie - no nawet jestem ciekawa zakończenia - choć mam swoje typy Wy też przeczytałyście całą serię???? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: JESTEM W POŁOWIE CZWARTEGO TOMU 15.06.09, 10:16 Ja już na wykończeniu 4 tomu . Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: JESTEM W POŁOWIE CZWARTEGO TOMU 15.06.09, 10:28 ja sobie nawet magielodpuściłam na czas czytania Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: JESTEM W POŁOWIE CZWARTEGO TOMU 15.06.09, 10:43 jak bedziesz chciala, jak skonczysz czytac serie, to Ci wysle 12 rozdzialow midniaght sun. to jest zmierzch oczami edwarda. to jest dopiero czad. nie ten cukierkowy zmeirzch. niestety nigdy meyerowa nei skonczyla go bo sie wsciekla. Odpowiedz Link
in-ca Re: JESTEM W POŁOWIE CZWARTEGO TOMU 15.06.09, 14:03 O rany a ja dopiero dziś zaczynam pierwszy poczekajcie troche Odpowiedz Link
cudko1 PSZCZÓŁKO KONIECZNIE:) 15.06.09, 14:05 muszę to przeczytać, nie ma bata. Ogólnie książki momentami są strasznie własnie przesłodozne - no ale jakby nie było pisane są dla nastolatków, ale nie "starych krów" jak my hihi Odpowiedz Link
cudko1 Re: PSZCZÓŁKO KONIECZNIE:) 15.06.09, 14:05 a czemu się wściekła takw ogóle ????????? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: PSZCZÓŁKO KONIECZNIE:) 15.06.09, 14:13 sie wsciekla bo najpierw sama dala te pierwsze 12 rozdzialow aktorom na planie zmierzchu celem wybadania rynku i te sparwy. i jakis idiota zeskanowal to i puscil w swiat. i sie wkurwila rozumiesz i powiedziala ze nie napsize tego dalej. zmierzchomaniacy na jej stronie biblie pisze zeby zaczela pisac dalje ale ona sie zaparla byla przednimi i zadnimi konczynami i nie chce. masz na @. milego czytania. zaluje ze tego ne napsize bo tak czuje ze by bylo o niebo mocniejsze niz zmierzch p.s. ja wole osobiscie zmiennoksztaltnych nie ma to jak cieplokrwisty 2 metrowy wilkolak Odpowiedz Link
demonii.larua Re: JESTEM W POŁOWIE CZWARTEGO TOMU 17.06.09, 08:05 Czy ja mogę uprzejmie poprosić też oraz o przesłanie? Odpowiedz Link
esofik czytam 16.06.09, 21:28 przez was paskudy mam nie umyte gary i stertę ciuchów do prasowania, bo... czytam i czytam całe szczęście, że z lapka,bo gdyby to była tradycyjna książka pewnie do rana (czyt. do skończenia) bym jej nie odłożyła i ściagam film, ale obejrzę sobie po przeczytaniu co by nie popsuć sobie przyjemności ps obejrzałam zwiastun: Edzio jest całkiem, całkiem i Balla też Odpowiedz Link
demonii.larua Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 17.06.09, 08:03 Uwielbiam wampiry Mam swojego nawet :F Odpowiedz Link
boja21 Tutaj jest midnight sun 17.06.09, 22:40 www.stepheniemeyer.com/pdf/midnightsun_partial_draft4.pdf Odpowiedz Link
doniak0 dziewczyny powiedzcie mi proszę.... 17.06.09, 23:03 .... po kolei wszystkie części, bo ja przeczytałam Zmierzch, Zmierzch by Edward ( i tutaj nie ma żadnych wątpliwości ), a później Zaćmienie i mam wrażenie ,że ominęłam jakąść część - czy któraś część mówi o Włoszech lub o tym jak Bell spedziła pół roku u Jacoba ? Esofik- Edward w filmie jest bleeee, ale za to Jacob... hmmmmm Odpowiedz Link
cudko1 Re: dziewczyny powiedzcie mi proszę.... 17.06.09, 23:07 kurde książki u młodej w pokoju nie ma jak sprawdzic, oststani jest przed świtem, przedostatnia chyba księżyc w nowiu, przedprzedostatnia zaćmienia no a pierwsza jest zmierzch. Odpowiedz Link
doniak0 Re: dziewczyny powiedzcie mi proszę.... 17.06.09, 23:10 No to jeśli tak to idę po kolei. Jutro drukuję Księżyc w Nowiu, więc zobaczymy. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: dziewczyny powiedzcie mi proszę.... 17.06.09, 23:35 Zmierzch, ksiezyc w nowiu, zacmienie, przed switem (jesli nie myle tlumaczenia ostatniego tomu...) taka jest kolejnosc. takze ksiezyc w nowiu to czesc druga. Odpowiedz Link
doniak0 Re: dziewczyny powiedzcie mi proszę.... 18.06.09, 08:16 A ha... czyli ja dzisiaj zaczynam czytac 2 część po 3-ciej Odpowiedz Link
mathiola Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 17.06.09, 23:36 zmierzch taki fajny???? NOż kurde to idę jutro do biblioteki Odpowiedz Link
doniak0 Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 18.06.09, 08:15 Fajny???? Zarąbisty !!!! Ja przez ta ksiązkę noc zarwałam !!!! Tez tak macie, że podczasz czytania "wczuwacie" się w role bohatera ? Jestem chyba lekko dziwna, ale po przeczytaniu wydawalo mi sie, że to ja zakochałam się w Edwardzie)))) No walnięta baba !!!! Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 18.06.09, 14:12 ja wybrałabym Jacoba Odpowiedz Link
in-ca Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 20.06.09, 20:03 Cholera, przez Was, właściwie przez cudko siedziałam na odwyku od magla bity tydzień! Ale tak mnie cholera ten zmierzch wciągnął, że musiałam wszystkie przeczytac. Super relaksująca opowieśc, choc ta ciąża trochę naciągana, ale niech jej tam będzie Wcześniej tylko saga Auelowej mnie tak wciągnęła Odpowiedz Link
tysia77 Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 20.06.09, 20:21 U mnie ta książka leży od kilku dni,kupiłam jakiś czas temu,ale najpierw pożyczyłam mamie.Nie zachwycała się nią zbytnio więc narazie odłożyłam.Zaraz się za nią zabiorę po takiej reklamie;. Odpowiedz Link
in-ca Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 20.06.09, 20:36 tysia, nie wiem, czy jestem dobrą reklamą, ja po prostu kocham fantasy, a vampire fantasy to już w ogóle )) Odpowiedz Link
tysia77 Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 20.06.09, 22:25 Ja lubię różne gatunki,książką fajnie napisana i ciekawa oczywiście zawsze mnie wciągnie Odpowiedz Link
cudko1 Re: Ja chcę swojego własnego wampira:> 20.06.09, 23:10 hmmm no wiesz mojej mamie pewnie też by się nie spodobała Odpowiedz Link
tysia77 Re: cudaczku a ty jeszcze nie śpisz? 22.06.09, 09:24 Wczoraj przeczytałam prawie całą,fajnie się czyta.Idę dzisiaj po następną Odpowiedz Link