setia 15.06.09, 15:39 no właśnie; jak chodzą po domu Wasze dzieci: w kapciach, skarpetkach/rajstopkach, boso? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margotka28 Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 15:41 moje odkąd pamiętam w skarpetkach albo boso. Nigdy w papciach, chociaż miliony razy im mówiłam, żeby ubierały Odpowiedz Link
tyssia Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 15:52 Przewaznie boso a w zime w skarpetkach Odpowiedz Link
ada0406 Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 15:55 czasem mysle, ze zajady zrobia mi sie od tego gadania "zaloz kapcie" Odpowiedz Link
madameblanka Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 15:43 moja chodzi z reguły bez kapci, czasem założy jak teściowa wierci dziure w brzuchu "że sie przeziębi ble ble ble" zwłaszcza przy 23 stopniach ciepła,eeech Odpowiedz Link
kasulka79 Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 15:45 W kapciach, ale czasem coś mu przychodzi do głowy i wtedy sobie zdejmuje. Jak zdejmie to nie walczę, chodzi w skarpetach. Odpowiedz Link
wespuczi Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 15:50 boso zima wiosna lato jesien musi byc naprawde hebel nieprzecietny na dworze zeby choc na chwilke mogli zalozyc skarpetki - wedlug "ekspertow" - powinni byc chorzy - ciagle Odpowiedz Link
balbina.x Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 15:56 U mnie tak samo - M i Junior zawsze boso, ja boso od wiosny do jesieni. Zimą nie tylko chodzę po domu ale i śpię w skarpetkach. Bo mi wiecznie zimno jest Odpowiedz Link
ez-aw Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 15:53 Mój w skarpetkach, lub bez - jak zdejmie Jeśli zakładam mu cokolwiek na nogi - dla niego oznacza to, że wychodzimy z domu Odpowiedz Link
in-ca Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 16:07 w skarpetkach/boso Odpowiedz Link
setia Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 16:17 widzicie, bo mój mąż ześwirował na tym punkcie. ciągle wrzeszczy na dzieci, żeby zakładały kapcie, nawet kiedy przechodzą z pokoju do pokoju (przechodzą przez przedpokój, gdzie na podłodze jest terakota). mi zaś wypomina, że przez to, że nie pilnuję, żeby dzieci chodziły w kapciach - chorują. nie wiem juz jak mu tłumaczyc, że jeśli dziecko postoi 30 sek na terakocie w skarpetkach (boso nie chodzą) to nic mu nie będzie. on robi z tego zawsze centralny problem dnia. no ześwirował mi chłop na starość. potrafi mi tez np. urządzić awanturę o to, że otworzyłam okno w pokoju w czasie kiedy on się kąpie (przy temperaturze na dworze ok 20 st), czyli próbuję go przeziębić Odpowiedz Link
mama-tyma Re: setia 15.06.09, 16:30 ja nawet dla własnego komfortu (lubie chodzic boso) terakotę mam tylko w łazience, a tam tyle dywaników, że nie mam potrzeby dotykać jej bosą nogą, dzieć mój, uczący się chodzić, lata boso lub w skarpetach Odpowiedz Link
turzyca Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 16.06.09, 13:13 To go poinformuj, ze z powodow ortopedycznych nienoszenie kapci jest zdrowe, bo stopa sie gimnastykuje. Jesli od noszenia kapci zalezaloby chorowanie, to powinnam byc chora przez cale moje zycie, bo kapcie gubie namietnie, zawsze je zostawie pod krzeslem na ktorym siedzialam, i z tej racji w ogole sobie nie zawracam glowy inwestycja w taki sprzet. A to czy choruje w moim wypadku zalezy od tego czy nosze nakrycie glowy gdy wieje. Niezaleznie od temperatury, przy 30 stopniach tez sie pochoruje. Kazdy ma swoj slaby punkt i trzeba go sobie znalezc, ale od stop raczej sie czlowiek nie przeziebia. A moze zaprowadz zimny wychow i zacznij dzieci hartowac? Lato to najlepszy czas, zeby zaczac hartowanie. Latanie na bosaka wpisze sie w ten system i zaoszczedzisz sobie nerwow. Bo tak ogolnie to problem nienoszenia kapci przeze mnie rozwiazal sie dopiero, jak sie wyprowadzilam z domu, ojciec sie pieklil o brak kapci jeszcze, jak ja juz bylam na studiach. Masz sile sluchac tych uwag przez 20 lat? Odpowiedz Link
aga9001 Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 16:22 Moja młoda chadza w kapciach, bo swego czasu miała problemy z nerkami. Więc mamusia - przezornie ubezpieczona Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 16:28 to zależy jak jej się chce- nie walczę bo ja też lubię chodzić bez. Odpowiedz Link
morepig Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 16:39 boso/skarpetki Odpowiedz Link
agik82 Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 16:48 czasem chodzą w kapciach, częściej boso Odpowiedz Link
pyzunia2007 Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 23:26 zimą w kapciach,wiosna,jesień w skarpetkach a latem boso Odpowiedz Link
deodyma Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 17:07 na ogl biega mi po domu boso, ale gdy zauwaze, ze ma lodowate nogi, nakladam mu skarpetki. jesli je z nog sciaga, zakladam kapcie i juz. Odpowiedz Link
hellious Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 17:24 w skarpetkach z abs'em Odpowiedz Link
ba_warka Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 19:10 boso albo w skarpetkach Odpowiedz Link
doral2 Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 21:10 jęzor sobie wystrzępiłam od nawoływania o kapcie, bo ja nie umiem boso chodzić, więc mam manię kapciową... Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 21:31 Gdybym chciała, żeby moje dziecko po domu w kapciach chodziło musiałabym mu je chyba taśmą do nóg poprzyklejać Przeważnie chodzi w skarpetach lub boso. Odpowiedz Link
frida-marzec08 Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 21:35 w skarpetach Odpowiedz Link
bei Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 21:37 W skarpetkach chodzi pan domu, 14-latek, i najmłodszy . Ja chodzę w klapkach i 19- latek też. Nie chorujemy- prawie Odpowiedz Link
beata7305 Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 22:05 W skarpetkach. Odpowiedz Link
guderianka Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 22:08 duża tak mała nie Odpowiedz Link
madame_edith Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 22:13 Boso a powinien w kapciach, ale bożebroń nie ze względu na temperaturę tylko koślawienie kostek. Odpowiedz Link
jk3377 Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 22:15 łapciach u nas sie mowi i tak wlasnie chodza,ew.w skarpetach antyposlizgowych. Odpowiedz Link
mathiola boso po domu boso po dworzu... 15.06.09, 22:55 po mamusi W domu kapcie mam tylko ja - dostałam od Mikołaja i służą mi do ocieplania stóp w zimie. Kiedy siedzę przy kompie Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: boso po domu boso po dworzu... 15.06.09, 22:58 Mój chodzi w klapkach, co to je targa ze sobą na basen. Odpowiedz Link
mathiola aha, a skarpetki 15.06.09, 23:00 ściągają 3 minuty po założeniu, potem wygrzebuję je spod kanapy, spod szafek, z tarasu, z trawnika... no z różnych miejsc Odpowiedz Link
edycja_kopiuj_wklej Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 15.06.09, 23:07 W skartpetkach Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 16.06.09, 15:46 mój jeszcze nie chodzi w prawdziwym tego słowa rozumieniu - ale i tak ciągle boso. ale mój się nie przeziębia - jak do tej pory Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: czy Wasze dzieci chodzą po domu w kapciach? 16.06.09, 15:48 a ja osobiście jestem chora bez kapci. muszę, no muszę mieć na nogach !! Odpowiedz Link