agik82 18.06.09, 13:57 mam wątróbkę kurzą ale nie mam pomysłu, jak ją przyrządzić( tzn. inaczej niż z cebulką) wspomóżcie dobre kobity pomysłem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellious Re: kulinarnie- pomysła mi trzeba 18.06.09, 13:58 A z jablkiem? I do tego jablka sporo majeranku./ Odpowiedz Link
agik82 hell 18.06.09, 14:00 hellious napisała: > A z jablkiem? I do tego jablka sporo majeranku./ brzmi ciekawie pojaśnij pliss, co mam robić tylko jak krowie na rowie Odpowiedz Link
hellious Re: hell 18.06.09, 14:03 A normalnie Jablka kroisz na czastki, watrobke smazysz. Jablka dusisz na maselku, tak zeby byly lekko twardawe, przyprawiasz sola i majerankiem, dorzucasz do watrobki, dusisz razem chwilke i smacznego Odpowiedz Link
cura_domestica Re: kulinarnie- pomysła mi trzeba 18.06.09, 14:01 chyba się zaczynam popularna robić i do KWA zacznę należeć , bo to już któryś wątek dzisiaj gdzie o mnie mowa Co do wątróbki ja lubię najbardziej z cebulką Odpowiedz Link
agik82 cura 18.06.09, 14:03 a uniesiesz ciężar tej populreniści? ja też z cebulką lubie ale jakiejś odmiany mi się chce Odpowiedz Link
cura_domestica Re: cura 18.06.09, 14:28 agik , ja rasowa porządna cura jestem i wszystko zniosę jak na porządną kurę przystało Odpowiedz Link
cudko1 już służe 18.06.09, 14:02 kupujesz śliczą czeronawo brunatntą wątróbkę (jaki ona ma właściwie kolor)- jedną albo więcej, wyjmujesz z reklamówki, następnie z foli możesz ppokroić nie solisz nie pieprzyn ino bierzesz w swoje cudne łapki i wywalasz do kosza, a anstęponie kosz wynosiz do zsypu albo kontenera coby do paskudztwo w domu nie śmierdło Odpowiedz Link
hellious Re: już służe 18.06.09, 14:04 hahaha, cudaku, a kurczaka tez tak mozna zrobic? Brzmi interesujaco Mam cala cure w lodowce ( tak, to znowu o tobie) a nie chce mi sie kurde kroic... Mialam rosol zrobic... Kopnijcie mnie w dupe bym sie w kuchni znalazla, co? Odpowiedz Link
agik82 Re: hell 18.06.09, 14:07 ile mam tych jabłek dać na ok pól kg wątróbki? no i z czym to się później żre? Odpowiedz Link
hellious Re: hell 18.06.09, 14:09 Z ziemniakami sie zre i z czym tam chcesz. Ile jablek to nie wiem, ja daje duzo bo one pyszne sa Odpowiedz Link
agik82 Re: hell 18.06.09, 14:11 no dobra to idę tworzyć, ale jak chłop nie zeżre, to go do cię wyśle na obiad Odpowiedz Link
beata7305 Re: kulinarnie- pomysła mi trzeba 18.06.09, 14:09 Wątróbkę kroimy na kawałki, smażymy. Pieczarki kroimy, smażymy. Wątróbka + pieczarki + bulioon (może być z kostki) + pokrojony pomidor dajemy do garnka i gotujemy przez chwilę. Na koniec śmietana do smaku. Zjadamy z pieczywem. Duzo roboty, ale smaczne. Odpowiedz Link
olinka20 Agik:) WĄTROBKA NA SŁODKO :) 18.06.09, 15:43 Ja ostatnio przysmażylam watrrobke na miodzie potem odstawiłam w cieple do pozostalego miodu dodalam ocet balsamiczny i zagotowala. Potem do miski dodac oliwy z oliwek rozmieszac. Na to rzucic saąłte ogorla pomidory dymke i owa watrówke a na wierz posypac szczypiorem z dymki. Odpowiedz Link
agik82 olinka 18.06.09, 15:48 dzięki, ale już zrobiłam po hellowemu następnym razem spróbuje po twojemu Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: olinka 18.06.09, 22:20 nie pomoge CI wątróbkowo, bo NIENAWIDZE wątróbki... Odpowiedz Link