pina_colada88 29.06.09, 20:50 Pamiętacie jak narzekałam na samopoczucie? Otóż w połowie wyjaśniło się. Złapał mnie dziś taki ból pleców- ale tylko w jednym miejscu- że aż płakałam z bólu. Podobno to z nerkami... A ja znów ledwo żyję A pogotowie tylko zastrzyk dało. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bswm Re: Ech... 29.06.09, 20:52 pina_colada88 napisała: > A ja znów ledwo żyję > A pogotowie tylko zastrzyk dało. Bidulka nooo Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło. Odpowiedz Link
doral2 Re: Ech... 29.06.09, 21:01 ygląda na kamicę nerkową... wyrazy współczucia. dużo płynów, piwo dobre jest w ilościach hurtowych (chodzi o dobre płukanie nerek), no-spa rozkurczowo, witamina B, na stałe. w razie podobnego ataku nie czekaj tylko wal na pogotowie, niech dają przeciwbólowe i rozkurczowe (z reguły dają pyralginę, która uczula i hydrokortizon), bowiem ruchy kamieni nerkowych mogą zablokować moczowody i dojdzie do zatrucia organizmu i niewydolności nerek. poza tym wybierz się do jakiego urologa, im szybciej tym lepiej i zrób usg nerek, żeby wiedzieć jak duże te kamienie są. małe się "rodzi", duże rozbija ultradźwiękami i potem "rodzi". najgorszy ból to jak kamienie się w nerce wiercą, potem jak wejdą w moczowód to już pół biedy. Odpowiedz Link
polinkaz Re: Ech... 29.06.09, 22:53 Pina idź koniecznie do nefrologa! Z tym nie ma żartów... (Urolog to raczej od siuśków i układu moczowego ogólnie - głównie dla chłopów, a od nerek stricte i od kamieni w owych to nefrolog ) ) Trzymam kciuki, żeby to nie to! Odpowiedz Link
bernimy Re: Ech... 29.06.09, 22:38 Pina weź Ty się za siebie, przebadaj, wylecz i już nie smęć bo Ty młoda dziewuszka jesteś!!! A jeśli to nerki, to nie lekceważ! Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Ech... 30.06.09, 08:02 No toż idę dziś do lekarza. Ale do rodzinnego, bo nefrologa raczej u mnie nie ma. Wiem, właśnie się biorę za siebie. Odpowiedz Link
aga9001 Re: Ech... 30.06.09, 08:56 Kamienie są wynikiem (czasami nie zawsze) niezbyt dobrych nawyków żywieniowych. Moja młoda miała piasek w nerkach i musiałam jej dietę wprowadzić. A w Twoim porzypadku trzeba by sie udać do diabetyka, bo chyba juz wczesniej mówilaś , ze pójdziesz.... Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Ech... 30.06.09, 19:11 Diabetyka? Od cukrzycy? Cukier akurat mam w normie, bo sprawdzałam tydzień temu. Odpowiedz Link