bernimy 13.07.09, 13:37 Poradźcie, co trzeba mieć, jak się przygotować, jakie najlepiej wybrać lampy itd. i na ile czasu za pierwszym arzem, i kiedy drugi raz i na ile czasu? Tak jak Tabaka pisała, będę pustakiem, ale nie mogę być białasem i razić na plaży Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karra-mia Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 13:40 ja idę zawsze na zywioł, ale tego nie będe ci polecać idź na 3 do 5 minut, na takie średnie lampy a co masz mieć ze sobą? hmmm jak mówię, ja idę na zywioł, nie mam nic Odpowiedz Link
ceres9 BERN! 13.07.09, 13:40 wyjelas mi spod klawiatury ten watek no!wlasnie mialam taki sam zakladac byndziem pustaki yeeeah bylam coprawda raz czy 2 ale daaawno to bylo i sie stresuje ze nie bede wiedziec jak to wlaczyc,czy isc tam w makijazu i zmyc w srodku czy lepiej bez isc i po drodze straszyc;/nie wiem ale sie denerwuje no;p Odpowiedz Link
karra-mia Re: BERN! 13.07.09, 13:45 żadnego makijażu u mnie się to samo włącza ale o to zawsze możesz zapytac obsługi solarium Odpowiedz Link
bernimy Ceres 13.07.09, 13:48 Ceres kochana, następnym razem pisz maila, że zamierzasz dziś założyć następujace wątki: ... ... ... Wtedy ja Ci się już nie wetnę ze swoim Mam ten sam problem z makijażem Jeszcze Ci nie podziękowałam za przemiłą odpowiedź do dzwońca, ale czytałam, widziałam, serduszko mi urosło, że Ty tak w moim wąteczku, Odwdzięczę się P.S. oczywiście liczę na dzwońca wypowiedź w temacie solarium Odpowiedz Link
karra-mia Re: Ceres 13.07.09, 13:51 ooo znów dzwon napisał coś fajnego, a ja nie wiem kuźwa dajcie mi linka Odpowiedz Link
bernimy Re: Ceres 13.07.09, 13:56 Sorki, ale ja już nie znajde, bo to byłw w czw. czy pt, ale dzwoniec uaktywnia się wieczorkiem Odpowiedz Link
ceres9 Re: Ceres 13.07.09, 13:55 no,niech sie dzwoniec wypowie,toc to pustak nad pustakami nawet nas bije na glowe to pewnie bedzie wiedzial co i jak,jak to pustaki. czekamy z niecierpliwoscia,przynajmniej ja;] Odpowiedz Link
aniuta75 Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 13:41 Przygotować to chyba nijak się nie trzeba . A minut to 5 max. Zależy jak ogólnie Cię chwyta słońce i na jaki kolor się opalasz . Drugi raz to zależy jakie będą skutki po pierwszym razie. Jeżeli się spieczesz to odczekaj aż przestanie piec Aaaaaaaaaa i nie idź pod nowe lampy!!! Odpowiedz Link
bernimy Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 13:50 Czyli solarium z zachęcającym napisem "MAMY NOWE LAMPY!!!!!" odpada? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 14:15 No wiesz... Jeżeli chcesz wygladać jak rak to idź . Odpowiedz Link
igooska Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 13:46 Tez idę ale od razu na 15 min a co mi tam!Tylko trochę sie lękam zapytać ja toto się zamyka by na gupia nie wyjść.Jak chodziłam przeszło 10 lat temu to były łóżka takie proste a teraz to technika do przodu poszła Odpowiedz Link
karra-mia Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 13:48 igooska idź na 10, to jak na żywioł w zupełności wystarczy, mówi ci to ta, co nie lubi czekać na opaleniznę Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 13:55 ja byłam 4 dni temu pierwszy raz po 2 latach (ciąża itp.) byłam na 10 minut,ale idź na 8 za drugim też idź na 8 min. przed wejściem, robię kitkę, smaruje się ziajki masłem czekoladowym rozbieram się i wchodzę jedynie, że sobie spieke plecy czy cuś to biorę ręcznik i zakrywam plecy czy to miejsce gdzie jestem spieczona. Odpowiedz Link
igooska Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 14:01 A jaka karnacje macie?Bo ja ciemna raczej ,na brąz się opalam to może na dłużej nic mi sie nie stanie. Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 14:17 ja się poparzyłam po tych pierwszych 10 mintach,ale twardo na drugi dzień poszłan znów(musze być mega opalona do 23 lipca) w efekcie dziś nie spałam całą noc a teraz nie siedze na krzesle tylko kucam pod stolikiem Odpowiedz Link
bernimy Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 14:32 No nie, poparzyć to się nie mam zamiaru!!! Odpowiedz Link
setia Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 14:07 ja byłam w tym roku 2 razy na solarium typu turbo, nowym. pierwszy raz na 5 min, drugi na 7 min. za drugim razem tak się spiekłam, że schodziła mi skóra. na szczęście zdążyła mi zejść do wakacji i nie porobiły mi się plamy. także chyba nie ma reguły, musisz wyczuć sama, ale zaczynaj ostrożnie. Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 14:13 ja zaczęłabym od mniejszej ilości minut- na pierwszy raz mi wystaraczało 7 minut. Odpowiedz Link
igooska Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 14:18 No dobra ale ja mam 6 dni co by się opalić tzn nie straszyć nad jeziorem jak będę. Odpowiedz Link
cosa_nostra_77 Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 13.07.09, 21:49 proponuje spytac obsluge solarium,dobiora lozkod do twojej karnacji i ilosc minut takze,tu gdzie mieszkam chodzi sie na 20minut nie wazne na jakim lozku, powiedz obsludze czy latwo czy ciezko sie opalasz ja zaczynam od lozka sredniego i po trzech razach ide na mocn,ciezko sie opalam,makijaz jest niewskazany,jesli chcesz miec ladny kolorek to solaria maja specjalne kremy do kupienia. Odpowiedz Link
majmajka Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 14.07.09, 08:00 Nie ma pytania na ile my chodzimy. Sa rozne lozka, rozne typy karnacji. Pytasz pracownika solarium i on Cie instruuje. I nie wstydem jest pytanie sie. Pytasz na ile minut, jesli pierwszy raz, jak sie wlacza itp. Makijaz sobie daruj, znaczy sie nikt Ci nie zabroni brwi i rzesy podkreslic, ale wszelakie podklady na bok. No i krem z SPF do twarzy, tez raczej sobie darowac przed solarium. A poza tym z umiarem radze. Stopniowo opalenizna trwalsza i ladniejsza, niz czerwony raczek, zreszta na krocej. Odpowiedz Link
bernimy Byłam i jestem zadowolona :-) 17.07.09, 11:05 Dopisuję się, bo nie chcę zaśmiecać. Poszłam na 5 minut i ok. Dziś idę drugi raz i bardzo polecam dla niezdecydowanych Odpowiedz Link
ceres9 a ja dalej mam mieszane uczucia;p 17.07.09, 12:01 filtr jakis tam zabrac?z 50 pewnie najlepiej;p? Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: a ja dalej mam mieszane uczucia;p 17.07.09, 13:00 filtr? jak sie posmarujesz filtrem, to się nie opalisz. lampy solariowe mają inny stosunek UVA do UVB, żeby nie powodować poparzeń tak szybko, jak słońce. lepiej zaoszczędzić i pójść na najtańsze lampy - one opalają najwolniej. Odpowiedz Link
bernimy Ceres 17.07.09, 14:12 Żadnych kosmetyków, filtrów, niczym sie nie smarujesz. Na pierwszy raz 5 minutek i będzie ok Idż, polecam, równomierna opalenizna, superancik Odpowiedz Link
ceres9 Re: Ceres 17.07.09, 14:15 ogladalam kiedys taki horror co to babke zatrzasneli na takim solariowym lozku i gdyby nie glowny bohater to usmazylaby sie jak frytka;/ a jak mi sie to lozko zablokuje jakos?fuck.. nawet 15 filtra nie dawac? Odpowiedz Link
bernimy Re: Ceres 17.07.09, 14:17 NICZYM się nie smarujesz, jedziesz po prysznicu, nic na skórze nie masz Odpowiedz Link
w_miare_normalna bern ? 18.07.09, 10:42 i jak tam po solarium ? ja nadal twardo chodzę na 12 minut już,wczoraj byłam więc idę jutro i później jeszcze we wtorek bo w czwartek już jadę nad jezioro i właśnie dlatego CHCIAŁAM być opalona przed solarium i tak ze 3 razy dziennie smaruje sie balsamem ZIAJKA maslo kakaowe i widac roznice jestem generalnie brazowa,a plecy mam czarwone bo tam balsamem nie umiem dojsc ;P Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Ceres 17.07.09, 14:18 nawet 15 - krótko i na słabe łóżko można jakiś naturalny przyspieszacz typu masło kakaowe. Odpowiedz Link
ceres9 Re: Ceres 17.07.09, 14:20 no to pojde chyba,coby jak mlynarz nad jeziorem nie wygladac;/ bosz,jak mi sie lozko zatnie to macie mnie na sumieniu bede was straszyc;p Odpowiedz Link
tojaberni Ceres, jeszcze jedno!!! 17.07.09, 22:45 Ty nie jesteś w tubie zamkniĘta jak w trumnie, nie ma ścianek przy nogach oraz przy głowie, tak więc pozbądź się obsesji i idź spokojnie Odpowiedz Link
alleo1 Re: Ceres, jeszcze jedno!!! 18.07.09, 10:38 Hehehehe, a ja kiedyś nie zamknęłam w ogóle łożka, bo... zapomniałam. Bo poprzednio byłam z rok wcześniej i to ze trzy razy, a to był ten mniej więcej czwarty raz w życiu A poza tym, mimo, żem brunetka, opalająca się na brązowo, to nadal chodzę na sesje 7 minutowe i to co trzy tygodnie najrzadziej. Zaczynałam od 3 minut (a i tak wychodziłam oszołomiona), a gdy kiedyś wzięłam 8- fakt, że na nowych lampach- to się poparzyłam i zamiast pięknej opalenizny miałam najpierw czerwone opuchnięte plamy, a potem złażące płaty naskórka. Czasem i po 7. mnie swędzi to i owo. Nie ma reguły... Odpowiedz Link
alleo1 Re: Ceres, jeszcze jedno!!! 18.07.09, 10:42 Miało być co trzy tygodnie najczęściej Przeważnie jednak chodzę raz na miesiąc lub dwa, czasem "zagęszczam ruchy"- zależy czy mam nastrój i czas, zeby pójść Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 17.07.09, 11:27 jesooo w taki upał na solarium.... brrr, nie gadajcie, bo mi się duszno robi. za to uwielbiam solarium zimą... a teraz na starość to raczej ograniczam. bo ja opalam się mniej więcej regularnie od 16 roku życia (tańczyłam, a scena ma swoje prawa...) Nie mam tragicznej skóry jeszce , ale przy tym ,że naprawdę lubię byc opalona, to mam szansę na starość wyglądać jak bardotka Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: solarium, pierwszy raz :-) plisss 17.07.09, 16:37 nie idź, chcesz żeby lampy pękły??? za pierwszym razem proponuję ci jakies 35 minut na turbo, będziesz pięknie opalona... Odpowiedz Link