pszczolaasia 14.07.09, 11:08 szukam cie szukam..wolam cie wolam... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczolaasia Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 11:12 o azs...dostaje kurwicy. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 11:17 czy jest gdzies miejsce dzie mozemy pogadac... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 11:18 moze napisz mi cos na @ bo ja nie moge namierzyc z pracy twojego adresu.... bo telefon mam rozpieprzony., mlode go dopadly i wysiadl glosnik...albo gg..sama nie wiem. Odpowiedz Link
zebra51 Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 11:20 Pisz co chcesz wiedzieć, ostatnio jesteśmy znów za pan brat z problemem ze wzgledu na zgniliznę w powietrzu. U młodych efekty wizualne, czy również drapią się pazurami do krwi? Odpowiedz Link
zebra51 Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 11:22 Teraz to tylko mail na zebra51@gazeta.pl bo w robocie nie mam gg. Albo wieczorkiem na gg, tylko czy ja mam Twój nr? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 11:27 3493238. poznym wieczorem po 21-wszej zasiadam an dupie dopiero Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 11:30 i @ ci puscilam...tnx Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 11:26 mloda. drapie sie do krwi. stosuje emolienty do kapieli, na skore, locoid crelo czy jalos tak, ale gowno pomaga. triderm byl dosc dobry ale na krotko. ale ja nie hcce caly czas na sterydach. mamy remont w domu od dwoch miechow. to nie pomaga. bo kurz jest wszedzie!!! ewry_faking_łer!! nie mam w domu cieplej wody bo robimy instalke gazowa wiec myje ja w misce, ale wiesz jak jest... teraz dostalam takie cos na posmarowania protopic ale normalnie nigdy wiecej jej tym nie posmaruje. dostala po tym SZALU!!! drapala, rzucla sie...nigdy wiecej nie chce tego przezyc. potem przeczytalam ulotke ze moze to spowodowac uczucie swiadu i palenia na skorze pieknie...a ja jej chcialam pomoc kurwa. jestem bezsilna troche. w tej chwili KAZDE zalamanie skory, kazde zgiecie jest zaognione. alergolog/dermatolog mnei czeka. ale to wiesz..ja chcialabym jej pomoc jakos teraz i jesli by;aby mozliwosc bez sterdyow. ale nie wiem czy jest...co stosujesz? Odpowiedz Link
zebra51 Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 11:40 1. Locoid mielismy - potwierdzam goowno daje, a jak cos schodzilo za dwa dni wracało ze zdwojoną siłą. 2. Protopicmielismy - jak przeczytałam ulotkę, wrzuciłam na najwyższą półkę i juz tam nie zaglądam. 3. Z podobnych wynalazków miałam Elidel poprawa również krótkotrwała. W zasadzie Triderm nas kiedyś uratował, bo wyleczył nadkażoną skórę, w którą dermatolog uparcie chciał smarować ów Protopic. Więc jeśli u Agaciorka pomaga, to moze też jest skóra zakażona. Na noc daję Zyrtec, pomaga na drapanie. Co do kąpieli, no to u Tymixa pomagał jej brak O ile ofkors dzieć nie był spocony jak małpa. A tak to tylko "strategiczne " rejony przecierałam mokrymi chusteczkami. I jeszcze odnośnie smarowideł. Tymix nie lubi tłustych. Tylko nawilzajace. Np. seria Emolium (polecam, w czase zaostrzeń ta ze zwiekszoną ilością mocznika) Topialise z SVR (kosztuje majątek, ale bardzo wydajne i świetnie działa, śmierdzi kiszonymi ogorkami). Zadzwoniłam kiedyś do SVR w Polsce (tel wygooglałam) to przysłali mi próbki. Biorac pod uwagę zaporowe ceny takich kosmetyków warto tak podzwonić. I tak teraz smarujemy, on sie zaczyna skrobac pod kolanami, znowy smarujemy, i tak dalej... Co jeszcze?? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 11:48 ona nei polknie mi chyba zyrtexu...zreszta musialabymsie spytac czy u 13 miesiecznego dzieciaka moge? musialabym rozkruszyc.. ona przede wsyztski wszedzie wejdzie i nie moge jej nie wymyc bo 2 sekundy po wyjsciu na dwor ona jest czarna jak murzyn. musi wsyztskeigo dotknac o wsyztsko sie potknac..taki typ do ktorego wsio sie przylepi kazdy brud probowals linoeparolu? kolezanka mi poleca. miala ze swoja mala tez taki problem. czy to juz jest kontrakt do konca zycia? Odpowiedz Link
zebra51 Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 12:00 Zyrtec w kroplach, taki dla dzieci Z resztą na receptę Lineoparolu nie próbowałam, ale z opisu widzi mi sie tłusty, wiec odpada. Niestety, podobno tak. Ale zaostrzenia występują baardzo rzadko. Ja już przywykłam do czerwonych plam w zgięciach. I jeśli Tymkowi to nie przeszkadza, to mi też (przynajmniej staram się) Sporo przeszliśmy w tym temacie, był czas, że nie chciałam go rozbierać, przebierać.. nie była w stanie ogladać jego skóry, nie bylo kawałka gładkiego. Wszystko czerwone, suche Zaakceptowałam AZS, no i jest mi lżej. Bo na początku szarpałam się, miotałam. Tymix ma alergię wziewną na pleśń, więc najgorszy jest dla nas marzec i pogoda taka jak teraz (leje od półtorej miesiąca). W pozostałym okresie jest ok. No, prawie ok Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 12:30 mloda na mleko..i jeszcze cos, ale za diabla nie wiem na co. pojde po ten zyrtex. dzieki...ZEbro Kochana. w razie co moge? musze sobie to poukladac. kopsne sie dzis do apteki tyz..mzoe maja jakies probki i szukam wlasnie alergo/dermato w jednym ciekawe czy znajde... no wiec my wlasnie ejstesmy na etapie ze nie ma KAWALECZKA gladkiego. Odpowiedz Link
pszczolaasia emolium 14.07.09, 11:52 to specjalne jest ze zwiekszona iloscia mocznika? Odpowiedz Link
zebra51 Re: emolium 14.07.09, 12:03 www.amaranti.pl/images/svr_topialyse_sensitive_krem_500.jpg" border="0" alt="www.amaranti.pl/images/svr_topialyse_sensitive_krem_500.jpg"> Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: emolium 14.07.09, 12:32 specjalny stosuje do ciala. zakupie chyba jeszcze barierowy chyba...no nic dzieki milion srylion. i ucaluj Tymixa Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 12:24 Dziewczyny. Głupio mi prosić ale jeżeli nie potrzebny wam jest protopic to ja chętnie go przyjmę... Od 8 lat walczę ze sclerodermą i stosuję tą maść codziennie... Odpowiedz Link
zebra51 Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 12:28 Daj adres, prześlę Ci jutro kurierem. Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 12:33 Super Napisałam na gazetowego. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 12:36 mam ten slabszy 0.03 daj mi adres. ale nie obiecyuje ze wysle..jak sie w depresje do konca wpuszcze to moze ja tym posmaruje na probe jeszcze raz. a jak nie to ci wysle. Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: czy pojawila sie tu dzis moze Zebra? 14.07.09, 12:39 Dzięki Napisałam na gazetowego Odpowiedz Link
agik82 dziewczyny 14.07.09, 13:54 mi pediatra dla moich atopków przepisuje maści robione w aptece niestety nie znam dokładnych składników, ale podobno są znane jedna jest z wit.E, a druga z to jakaś maść cholesterolowa z wit. D3, i te smarowidła naprawdę działają zapytajcie swoich lekarzy, może wam przepiszą Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: dziewczyny 14.07.09, 16:16 Robione masci są duzo lepsze. Mam tez jedną z hydrokortisonem i olejem lnianym. Odpowiedz Link