madame_zuzu 24.07.09, 17:09 Nalało mi się wody w uszy...ledwo słyszę. Skakanie nie pomaga. Macie jakies inne sposoby skuteczne na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela Re: Woda w uszach- jak odetkać? 24.07.09, 21:15 1. energicznie potrzasac glowa na NIE (jak otrzepujacy sie pies) 2. ziewnac MOCNO 3. wlozyc palca do ust i mocno w niego "dmuchac" Odpowiedz Link
alleo1 Re: Woda w uszach- jak odetkać? 24.07.09, 22:02 Pewnie już za późno i sama wyleciała, ale jakby co, to na przyszłość radzę nabrać haust powietrza do ust (jak przy czkawce), zatkać nos i usta i mocno dmuchać (nie otwierając ust). Możesz to wypróbować nawet bez wody w uszach- poczujesz jakie powstaje ciśnienie Odpowiedz Link
fiolka_o Re: Woda w uszach- jak odetkać? 24.07.09, 22:13 Acerumen czy jakoś tak. Do kupienia w aptece. Zakraplasz ucho- woskowina się rozpuszcza i odsysasz- w zestawie mała pompka lub laryngolog- ależ tego nie cierpię Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Woda w uszach- jak odetkać? 24.07.09, 22:17 dzięki za rady, już mi się odetkało- za pomocą deelowych sposobów Fiolka mnie się nalało wody w uszy, podczas nurkowania...więc specyfik od woskowiny nie dla mnie, ale dzięki na przyszłośc sprawdzę czy tutaj w aptekach jest coś takiego. Odpowiedz Link
fiolka_o Re: Woda w uszach- jak odetkać? 24.07.09, 22:20 Mnie też zatkało po nurkowaniu i za cholerę nie chciało puścić chociaż zawsze skakanie i dmuchanie w z zatkanym nosem pomagało- nie posądzam cię o posiadanie kilograma woskowiny w uszach Odpowiedz Link
niesiah Re: Woda w uszach- jak odetkać? 24.07.09, 23:50 A propos kropli nie jest to głupi pomysł. Z tym, że ja do zatkanego wodą ucha dolewam więcej wody. Dodatkowy płyn "wyciągnie" tą kropelkę wody, która powoduje nieprzyjemne zatkanie. Odpowiedz Link
ololla Re: Woda w uszach- jak odetkać? 25.07.09, 18:31 Zuza podbijam Ci wątek bo wyczytałam że chcesz mieć najdłuższego wącisza na maglu. Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Woda w uszach- jak odetkać? 25.07.09, 18:32 Połozyc sie na zalanym uchu i poczekac. Powinno szybko spłynac. Odpowiedz Link
mathiola Re: Woda w uszach- jak odetkać? 25.07.09, 19:59 jest jeden skuteczny sposób: jeśli masz zatkane lewe ucho, przechylasz się na lewo w dół i walisz otwartą dłonią w ucho prawe, będące na górze. I na odwrót. Odpowiedz Link