Dodaj do ulubionych

gruba baba

30.07.09, 12:54
No muszę się pozalić po prostu,bo mnie trzęsie.Otóż - siedziałam wczoraj do późna w nocy w necie i szukałam na allegro czegoś sensownego do ubrania.Sensownego w tym znaczeniu,że we wrześniu wracam do pracy i trzeba jakoś wyglądać.Niestety kłopot jest taki,że do najszczuplejszych nie należę.To taki mój fajny eufemizmwink a zwyczajnie to jestem gruba i już.Przejrzałam setki,tysiące,miliony bluzek,spodni,tunik,kostiumów itd. I oto do jakich wniosków doszłam:
- bluzki powyżej rozmiaru 42 nie powinny mieć marszczeń,żabotów,falbanek,plisek,rękawów-bufek itp.
- jeśli już coś znalazłam, co by na mnie pasowało to było w babcinym kolorze,uszyte z babcinego materiału i w ogóle dla babci,a nie dla mnie
- jeśli już coż znalazłam, co było w normalnym kolorze, w prawie normalnym fasonie to było to rozmiaru 48-50 .... hmmmm no jestem gruba,ale nie aż tak

jak się ubrać,będąc grubą? gdzie mam szukać odpowiednich dla siebie ubrań?jak nie popaść w depresję,kiedy wszystko,co mi sie podoba jest za małe (ewentualnie za duże).nic tylko w łeb sobie palnąć
Obserwuj wątek
    • tabakierka2 Re: gruba baba 30.07.09, 12:55
      a jaką masz figurę?
      może byc opiswink
      • lisek78 Re: gruba baba 30.07.09, 13:14
        Spróbuję:
        mam 165 cm wzrostu,ważę... nie, żartowałam tego nie powiem,bo się wstydzę:/, mam duży biust (niedawno przestałam karmić),szerokie biodra, duże uda. no w zasadzie to wszystko we mnie jest duże.powoli robię się proporcjonalna,tzn.brzuch wraca do hmmm,powiedzmy normy pociążowej (jeśli coś takiego instnieje)
        • romashka Re: gruba baba 30.07.09, 13:18
          Lisek, a czemu na allego chcesz kupować? Ja wiem, że taniej, ale
          nigdy nie udało mi się kupić wysyłkowo (czy to z Allego czy z
          jakichś katalogów w stylu Quelle) nic, co by pasowało na mnie
          rozmiarem… Tym bardziej, jeśli chcesz wyglądać fajnie, a nie
          starobabowo, to chyba warto przymierzyć?
          • tabakierka2 popieram romashkę 30.07.09, 13:20
            inspirację możesz znaleźć w necie, ale radzę poprzymierzać,
            popatrzeć, żebyś zobaczyła, czy ładnie leży itp.wink
        • tabakierka2 Re: gruba baba 30.07.09, 13:19
          poszukaj wątka l.e.i (l.e.a) tam jej radziłyśmy jakie ciuszki nosićwink
          gdzieś tu byl na maglu.
          • lisek78 Re: gruba baba 30.07.09, 13:26
            no macie rację z tym przymierzaniem,ale póki rozglądam sie tylko i naprawdę niewiele jest wartych uwagi szmatek w moim rozmiarze.czy takie jak ja skazane są z założenia na noszenie jutowych worków czy spodni dresowych??? wkurza mnie to straszliwie.
            • tabakierka2 Re: gruba baba 30.07.09, 13:34
              lisek78 napisała:

> czy takie jak ja skazane są z
              > założenia na noszenie jutowych worków czy spodni dresowych???

niesmile
              moje sugestiewink

https://www.pourelle.pl/images/111.jpg

https://bi.gazeta.pl/im/3/5286/z5286363X.jpg

http://streetgallery.pl/sgallery/public/img/icons/e629534236067e5c447
              183376f0308b6_picture_3723.jpg

spodnie z takim stylu do tych bluzeczek

https://bi.gazeta.pl/im/9/5302/z5302229X.jpg

taka pani ładnie się prezentuje

https://marketeo.com/photoOffer/big/218669_big.jpg

zainspiruj się może Dorotą Wellman

www.plotkara.pl/images/1719/left/normal/dorota-wellman.jpg
              • lisek78 o , tabakiero!! 30.07.09, 13:38
                dzięki,ja właśnie taka wellman jestem!
                twoje propozycje świetne.dawaj jeszczesmilemuszę poszukać więcej fotek wellman.ona mi sie podoba,taka bezproblemowa ze swoim rozmiarem.
                • tabakierka2 Re: o , tabakiero!! 30.07.09, 13:44
                  https://www.zeberka.pl/img/maj/3.jpg

https://www.imp-art.pl/foto_art/6.jpg

nawet dżinsy mogą być

https://e.lansik.pl/la30/c2fe886a00037b4448c10d9c

http://www.dietydiety.pl/files/news/images/medium/c8e3b01b0a4e44498bf
                  fdbcdd300114a.jpg

aaa...i konieczne wysokie butywink
    • aniela_z_gazowni Re: gruba baba 30.07.09, 13:23
      zajrzyj tu: www.biubiu.pl/
      mam nadzieję, że nie naruszam regulaminu forum smile
      informuję, iż ze sklepem nie mam nic wspólnego, nie posiadam w nim udziałów, sklep nie dzieli się ze mną zyskami itepeitede wink
      sklep należy chyba do forumki z lobby biuściastych
      • l.e.a Re: gruba baba 30.07.09, 14:55
        Witaj gruba babo, z tej strony też gruba baba po ciązy masakra 46/48
        ( rodziłam 30.03). Mam nadzieje,że oprócz tuszy posiadasz też piękny
        uśmiech i tonę optymizmu ? Ja też szukałam zawsze na allegro,
        głównie dlatego ,że mieszkam w małym misteczku i nie mam tu
        porządnych sklepów, w efekcie czego w czym przebierać, a po drugie
        fajne rzeczy są koszmarnie drogie i mnie na nie nie stać. No ale
        niestety doszłam do wniosku, że inaczej się nie da i oszczędzam
        chcociaż ciężko mi to idzie i nie za bardzo mam z czego.
        Oszczędzam bo fajne rzeczy trafiam w C&A ostatnio fajną tunikę ze
        spodniami kupiłam sobie na chrzest córci ze lnu cudo ale koszmarna
        cena aaaaaaaaaaa chyba nigdy nic tak drogiego sobie jeszcze nie
        kupiłam auć !
        No i do tego sklepu mam koszmarnie daleko, tak więc oszczędzam np. 3-
        4 msc a potem jade i coś kupię. Mam farta, że moi rodzicie mieszkają
        w Czechach, tam handlują Wietnamczycy z fajnymi ciuchami i dużą
        rozmiarówką, tak więc w to lato kupiłam 5 tuniczek i 3 pary spodni
        ufff
        Super ciuchy mają w Kaphalu ale tam to chyba bywam raz w roku
        (150km ) i strasznie żąłuję, szczególnie jak mi na komórkę
        przysyłają oferty z wyprzedażą buuuu.

No więc kombinuję dodatkami, lubię różne chusty, szale, duże bardzo
        oryginalne kolczyki i wisiory, niebanalne w torby - szczególnie
        twarz trzeba uwidocznić, wtedy ludzie nie zwracają dużej uwagi na
        ciuchy, przykuj ich uwagę swoim uśmiechem i oczami smile
        • tomelanka Re: gruba baba 30.07.09, 15:42
          nie patrz na metki, w top secret kupuje bluzki 42 w h&m 40, na bazarze 50, a w
          orsayu 46. No? i jaki ja mam rozmiar?
          • nutka07 Re: gruba baba 30.07.09, 16:34
            W Orsayu jest 46?? Najwiekszy jaki kiedykolwiek widzialam to 42.
        • lisek78 cześć lea 30.07.09, 18:47
          miło Cię poznać.Obejrzałam sobie w kappale i całkiem podobają mi się ich np.
          bluzki,choć muszę przyznać,że ceny jak dla mnie nie są najmniejsze.I co
          ważniejsze ten sklep mam jakieś 50km od siebie,więc całkiem bliskowink c&a też
          obejrzałam i też go nie ma w moim małym miasteczku,ani w tym trochę większym za
          50km.po prostu muszę się wybrać na zakupy troszkę dalej.
          co do grubości - ja przed ciążą już byłam gruba,a po to już w ogóle,oczywiście
          się odchudzam,ale to proces długotrwały,więc i na efekty trzeba poczekać.Póki co
          wracam do pracy i chciałabym wyglądać jak człowiek,a z tego co zdążyłam sie
          zorientować na lokalny rynek odzieżowy nie mam co liczyć - rozmiary
          uniwersalne,czyli na wychudzoną 16-latkę, badziewie chińskie i babcine
          fasony.koszmar.

oczywiście też kombinuję jak mogę i czym mogę - lubię duże torby, niebanalne
          buty,dużą biżuterię każego rodzaju,itd.wszystko byle tylko odwrócić uwagę od
          całej reszty.
          • lady_nina lisek 30.07.09, 19:19
            też jestem gruba baba tongue_out dół 44, góra 42/44
            z dostępnych w Polsce ciuchy kupuję w InWear/Jackpot (na allegro u tego sprzedawcy, z kt żadnych związków biznesowo/towarzyskich nie mam http://www.allegro.pl/show_shop.php?shop_id=6663838), poza tym Solar (ale tam rozmiary kończą się na 44), Mexx, Esprit, Gerry Weber ma dużą rozmiarówkę, no i polecony mi (w wywiadzie z nią wyczytałam) przez Wellman właśnie Wallis (mają sklepy w paru miastach: http://www.wallis.com.pl/). Lubię też Tommy Hilfiger (też sporo można znależć na allegro) i Marc O'Polo.
            Cenowo nie jest może najtaniej (ale też nie horrendalnie drogo), ale:
            1) ciuchy na pewno nie babciowe
            2) przyzwoita jakość, stylistyka, kolorystyka, fasony
            • tabakierka2 Re: lisek 30.07.09, 19:27
              aaa...teraz mi się przypomniało, że podobno Ulla Popken (chyba tak się pisze) ma
              ubrania w większych rozmiarówkach, stawiam jednak na 'lumpiki' - zawsze można
              znaleźć coś oryginalnego, za sensowne pieniądze.
              • l.e.a Re: lisek 30.07.09, 19:39
                o dżizys mać, weszłam w link podany przez koleżankę i jak wlazłam
                tak szybko wyszłam, ceny mnie z.a.b.i.ł.y !
              • lady_nina Re: lisek 30.07.09, 19:44
                no, ale jak zrozumiałam lisek chciałaby raczej wyglądać jak Dorota W. a nie niemiecka emerytka/gospodyni domowa tongue_out więc Ulli P. bym nie ryzykowała. Tak samo jak żadnych Quelle czy Bon Prix - dla mnie fatalna jakość i wzornictwo, a ceny odwalone w kosmos.
                Spojrzałam na stronę tej Ulli - i spodnie za 200 - 300 zł to ja zdecydowanie wolę kupić w Mexxie czy Gerry W.
                • bei 32/34 (ptzy 170 cm) 30.07.09, 20:07
                  Wspołczuję Wam dziewczyny-
                  ale z ubraniami to jest tak, ze jak chcemy cos kupić- to żadnych
                  rozmiarow nie masmile
                  Noszę własciwie 34 (franc), ale rozmiarowka w naszych sklepach jest
                  taka bardziej "niemiecka", a jak "s' to chyba amerykanskie- bo
                  wyskalowane jak 38 najmniej.
                  Nie chcę ubierac się jak nastolatka- krzykliwe kolory, napisy,
                  dzety, cyrkonie, wyfalbankowane kroje- i oczywiscie w kazdym sklepie
                  TO SAMO!
                  Dlaczego w sklepach z ubraniami wizytowymi krolują te większe
                  rozmiary?- jesli już cokolwiek dostanę to tylko czarne spodnie lub
                  spodniczki skrajne mini. Nie chcę chodzic tak ubranasad

Jestem skazana na wieczne poprawki garderoby- grrrrrrrrrrrrrrrr.
                • tabakierka2 Re: lisek 30.07.09, 20:12
                  lady_nina napisała:

> no, ale jak zrozumiałam lisek chciałaby raczej wyglądać jak Dorota W. a nie nie
                  > miecka emerytka/gospodyni domowa tongue_out więc Ulli P. bym nie ryzykowała. Tak samo j
                  > ak żadnych Quelle czy Bon Prix - dla mnie fatalna jakość i wzornictwo, a ceny o
                  > dwalone w kosmos.
                  > Spojrzałam na stronę tej Ulli - i spodnie za 200 - 300 zł to ja zdecydowanie wo
                  > lę kupić w Mexxie czy Gerry W.

Ja nigdy nie kupowałam w Ulli P.smile ale słyszałam, że mają duże rozmiary
                  • lisek78 Re: lisek 30.07.09, 21:56
                    problem w tym,że chciałabym wyglądać jak dorota wellman,ale z funduszami to u mnie kruchutko strasznie i ceny 200-300 za jedną sztukę to dla mnei stanowczo za dużo.mam na myśli taką normalną garderobę do pracy i na co dzień,a nie coś ekstra.ten wellis całkiem całkiem,ale nie koniecznie do pracy.A ulla popken w ogóle mi się nie podoba.Resztę muszę w szczegółach obejrzeć,bo zupełnie nie znam.
                    • lisek78 Re: lisek 30.07.09, 22:09
                      aha, i nie chciałabym wyglądać jak niemiecka gospodnyni domowa czy emertyka,a zdaje sie,że chyba tak własnie wyglądam,a na pewno tak sie czujęsad
                      • tabakierka2 Re: lisek 31.07.09, 07:12
                        lisek78 napisała:

> aha, i nie chciałabym wyglądać jak niemiecka gospodnyni domowa czy
                        emertyka,a z
                        > daje sie,że chyba tak własnie wyglądam,a na pewno tak sie czujęsad

już Ci pisałam - pobiegaj po lumpikach (ale tych lepszych) i
                        popatrz, poszukaj, napewno znajdziesz coś fajnego, a jeśli masz
                        jeszcze możliwości/umiejętności krawieckie to już w ogólewinkczasem
                        można znaleźć coś zupełnie nowego za grosze.
                    • lady_nina Re: lisek 31.07.09, 09:02
                      wierz mi wallis spokojnie nadaje sie do pracy smile musialabys zobaczyc
                      w sklepie, bo rzeczywiscie to co w galerii na stronie moze wygladac
                      troche ekstrawagancko, ale w sklepie duzo spokojniej.
                      Co do cen - warto polowac na wyprzedazach, w tych sklepach zjezdzaja
                      50% czy nawet 70%. Tyle, ze teraz pod koniec lipca to jednak moze
                      byc juz dosc przebrane.

A nie masz jakies fajnej krawcowej (albo krawca) w poblizu? ktora
                      moglaby Ci cos uszyc na miare? mozna np. uszyc dobrze dopasowane do
                      wlasnej figury ze 2 spodnice i 2 pary spodni + jakis zakiet, i do
                      tego dobrac juz w sklepie kilka bluzek, koszul, sweterkow i w ten
                      sposob mozesz miec kilkanascie gotowych zestawow.
                      • marysienka44 Re: A TUTAJ 31.07.09, 10:58
                        są fajne ciuchy, co prawda to taki wirtualny lumpek ale wszystko super wygladą
                        i ceny też fajowe. (ja też nie mam nic wspólnego z tym sklepem )
                        STUDI
                        2 DEKO
                        • marysienka44 Re:A TU 31.07.09, 11:06
                          masz fajną tunikę
                          Tunika
                          czerwona

koszula do jeansów
                          Zółtek
                          ta sukienka super, ale niestety rezerwacja, może ktoś zrezygnuje?
                          Kiecka
                          ta mi się szalenie podoba
                          ładna
                          ta od brzyduli uli big_grin
                          Od
                          ulki

ta mi się tez podoba a skracają gratis
                          róż
                          a ta fajna na wakacje
                          wakacyjna

to tylko kilka z propozycji, musisz popatrzeć.
                          • lisek78 Re:A TU 31.07.09, 11:34
                            Dzieki marysia!Większość niestety za mała.no biust mam duuuuuży i już.zastanowie sie nad różnową sukienką,czy jej nie skrócić i zrobić tuniki do czarnych szerokich spodni.No i jeszcze żółta koszula na mnie pasuje.a tak w ogóle to pdoba mi się wszystko,co pokazałaś,takie w moim stylu.no może oprócz tej czerwonej bezy z kokardąsmile
                            • tabakierka2 Re:A TU 31.07.09, 11:37
                              lisek78 napisała:

> Dzieki marysia!Większość niestety za mała.no biust mam duuuuuży i
                              już.zastanowi
                              > e sie nad różnową sukienką,czy jej nie skrócić i zrobić tuniki do
                              czarnych szer
                              > okich spodni.No i jeszcze żółta koszula na mnie pasuje.a tak w
                              ogóle to pdoba m
                              > i się wszystko,co pokazałaś,takie w moim stylu.no może oprócz tej
                              czerwonej bez
                              > y z kokardąsmile

obawiam się, że w tych ciuszkach Ci nie będzie dobrzesad lisku.
                              Nie obraź się, ale te ciuszki Cie jeszcze pogrubią.
                              Tuniczka czerwona - odpada - za długa, będzie skupiać uwagę na udach
                              albo opinać się za bardzo.
                              Żółta bluzka zwróci uwagę na wałeczki na brzuchu - i absolutnie nie
                              ten kolorsad
                              A sukienka w poprzeczne paski to bardzo zły pomysł jest niestetysad
                            • l.e.a Re:A TU 31.07.09, 11:45
                              Ciuchy podane przez Marysieńkę nie są dla koiet z taką figurą jaka
                              posiadamy, pozatym zauważyłam,że to za mała rozmiarówka ! Wszystkie
                              mankamenty zostały by podkreslone i wyeksponowane. Niestety zgadzam
                              się z Tabakierką.
                        • lisek78 Re: A TUTAJ 31.07.09, 11:15
                          Dzięki,dzięki za wszystkie podpowiedzi.Zainspirowana przez Was poszukała troszkę głębiej niż tylko na allegro i oto co znalazłam:
                          www.mojeciuchy.pl/
                          co o tym sądzicie?
                          • tabakierka2 Re: A TUTAJ 31.07.09, 11:39
                            lisek78 napisała:

>
                            > co o tym sądzicie?

Nie znalazłam niczego, co byłoby choćby OKsmile
                            a Ty co znalazłaś?
                            • l.e.a Re: A TUTAJ 31.07.09, 12:14
                              www.mojeciuchy.pl/dane/331790/Swietna_tunika_srebrno_czarna_wiazana_pod_biustem_nowa_z_guziczkami.html

www.mojeciuchy.pl/dane/317475/Czarno_biala_bluzeczka_w_kwiaty.html

www.mojeciuchy.pl/dane/292845/tunika_44_46_48.html
                              www.mojeciuchy.pl/dane/260096/Zolta_bluzeczka_r_46_NOWA.html
                              www.mojeciuchy.pl/dane/158680/Zakiet_r_4648_NOWY.html
                              • tabakierka2 lea 31.07.09, 12:16
                                poza żółtą bluzeczką - rewelacyjnie, moim zdaniem, wybrałaśsmile
                            • lisek78 nie zrozumiałyśmy się 31.07.09, 12:16
                              Wiem,że to,co pokazała marysieńka w większości przypadków nie jest na mnie,bo paski,podkreślona talia,długa tunka,co nie znaczy,że mi się nie podoba.Gdybym tylko była ....szczuplejsza,hmmm to tak. A w tej sytuacji zastanawiałam się,tak jak napisałam,nad różową sukienką co by je nie przerobić na tunikę,ale doszłam do wniosku,że to nie jest najlepszy materiał i fakt,że ona całą na podszewce odstraszył mnie ostatecznie.

tabaka,przejrzałam ciut tej strony z ciuchami i dochodzę do wniosku,że nic godnego uwagi tam nie ma.w większości same szmatki za 10 zł,a to nie jest to,o co mi chodzi.
                              • lisek78 nie umiem szukac 31.07.09, 12:23
                                lea,teraz obejrzałam co znalazłaś i doszłam do wniosku,ze ja po prostu szukać nie umiem ni cholerysad najbardziej podoba mi sie ten żakiet i ta tunika z długim rekawem.super
                                • tabakierka2 naumiesz się:) 31.07.09, 12:38
                                  daj sobie troszkę czasusmile
                                • lady_nina Re: nie umiem szukac 31.07.09, 14:21
                                  zakiet tez mi sie podoba, ale w kwestii tunik, to osobiscie mam co
                                  do nich obiekcje. Sama mam moze ze 2-3 bluzki tuniko-podobne, tak
                                  samo jak 1 sukienke odcinana pod biustem (zreszta z wallis).
                                  Nie wiem jak u Ciebie, ale moim glownym problemem jest, ze tak
                                  powiem opuchlizna brzuszna tongue_out i mam wrazenie, ze w tunikach ten
                                  problem jest jeszcze bardziej eksponowany i w ogole wygladam na
                                  wieksza niz w rzeczywistosci. Problemu z rozmiarem 44 az tak
                                  wielkiego nie mam, jednakowoz nie pragne sobie dokladac chocby
                                  optycznie kilogramow. Tyle, ze ja mam przyzwoity biust, ale nie
                                  jakis bardzo obfity. Wiec moze przy Twoim sporym biuscie takie
                                  tuniki beda sie ladniej ukladac i odcinac.

Co do innych fasonow - to wlasnie powinnas podkreslac talie (w
                                  naszym przypadku talia to byc moze eufemizm, ale co tam - stylisci
                                  tak mowia). I nosic ubrania w odpowiednim rozmiarze, ale wlasnie
                                  dopasowane, niezbyt luzne. Ogladasz Trinny&Susanah albo Goka? oni
                                  wlasnie kaza sie spinac paskami, zeby wyrobic to zludzenie optyczne
                                  talii i wymodelowac ladnie sylwetke. Bluzki, koszule, zakiety
                                  powinny byc wciete w talii, dopasowane w biuscie. Zakiety (czy
                                  swetry, kardigany) lepiej nosic rozpiete niz opinac na brzuchu.

nie mam zdjec, ale ja najczesciej teraz wybieram spodnice olowkowe
                                  (dlugosc tuz za kolano), albo takie dopasowane w biodrach i lekko
                                  poszerzone dolem (dl jak wczesniej), spodnie koniecznie z wysokim
                                  stanem, dopasowane w biodrach, proste nogawki niezbyt szerokie lub
                                  tez lekko zwezajace sie (nie osmiele sie nazwac tego rurkami, ale
                                  cos w tym stylu). Jesli chodzi o gore, to bluzki koszulowe,
                                  elegantsze wersje T-shirt'ow (dopasowane, elastyczna bawelna, raczej
                                  gladkie, 1-kolorowe), polgolfy z krotkim rekawem
                                  • evvik Re: nie umiem szukac 31.07.09, 15:30
                                    spróbuj w Charles Vögele- w Gdańsku jest na Matarni.Ale nie wiem czy jeszcze gdzieś jest smile.Mają dużo ciekawych ubrań dla , hm, normalnych rozmiarów.
                                  • evvik Re: nie umiem szukac 31.07.09, 15:32
                                    www.stylistka.pl/charles-voegele/ zobacz tu
              • slimakpokazrogi Re: lisek 01.08.09, 00:29
                ulla popken jest bardzo droga wg mnie. tak ze trzy razy bardziej niż
                h&m, c&a i kappal - ja kupuje właśnie w tych trzech głównie (noszę w
                zasadzie rozmiar 42, choć w biuście mam nieco więcejsmile)
                • cafe_tee Tylko nie Ulla! 01.08.09, 00:53
                  Dziewczyny, jestem posiadaczką kilku bluzek i stosu spodni z Ulli Popken.
                  Spodnie przecierpię - bo wchodzą mi na tyłek.
                  Ale jakość bluzkowego materiału -tragedia! po 2 praniach powyciągane,
                  porozciągane - nawet "koło domu" wstyd założyć. A ceny.....
                  Przyszarżowałam na wyprzedaży w zimie..i mam. Stos gównianego materiału, za cenę
                  z kosmosu. Jedynie co chwalę to bieliznę. Gacie są okej, "wciskają" brzuch, nie
                  prują się po praniu, trzymają tyłek.
                  Po drugie:
                  Jakiego oni mają w tej Ulli stylistę?? czy tam projektanta?
                  bluzki w paski - poprzeczne, na cyckach plisy, na brzuchu plisy, krój jak dla
                  baby 60-letniej i dwurzędowe marynarki albo kurtki.
                  Kobiety z obwitym biustem - nie powinny nosić dwurzędowych marynarek, żakietów,
                  bluzek.
                  Dlatego mimo iż ten żakiet z linku jest ładny - ODRADZAM.
                  Nałożysz na siebie i cycki od razu zrobią się 2 X większe. Do tego te ogromne
                  guziki....

Ostatnio kupuję w C&A. Mają fajne i ŁADNE kolekcje - można coś wybrać. Poza tym
                  - po praniu nie wyglądają jak ścierka.
    • slimakpokazrogi Re: gruba baba 01.08.09, 00:41
      acha i jeszcze jedno... nie tylko rozmiar jest ważny, ale typ
      sylwetki przede wszystkim... Ja np w tunikach i sukienkach
      odcinanych pod biustem wyglądam super - no ale moje biodra mieszczą
      się w zasadzie w rozmiar 40 (brzuch to juz 42 niestety) - nie mam
      szans na pasek i wcięty żakiet z kolei... musisz popatrzeć na
      zasady wg właśnie tych wszystkich jak sie nie ubierać i jak dobrze
      wyglądać nago.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka