Dodaj do ulubionych

Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radość po

02.08.09, 08:24
porodzie?
Wczoraj obcinając paznokcie u nóg, myślałam o Asi w szpitalu. I naszła mnie takla refleksja, ze ja po porodzie bardzo się ucieszyłam mogąc sobie obciąć paznokcie u nóg tongue_out W ciąży pod koniec nie mogłam, bo brzuch przeszkadzał. Później musiałam leżeć, więc pedikiurzystka też odpadała. I cierpiałam, bo mi się wrastał.
Ludzie, jaka ja byłam szczęśliwa, wykonując tak prosta czynność big_grinbig_grin

A co Wam sprawiło taką radość? Miałyście coś takiego? A może do końca byłyście sprawne i nic nie stanowiło problemu?
Taki luźny wątek na niedzielę wink
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 08:33
      Z tego co pamiętam, to chyba zawiązanie butów i wzięcie prysznica bez konieczności przeciskania się przez światło kabiny wink. I oczywiście widok tego i owego bez lustra tongue_out
      • hellious Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 08:35
        hehe, radosnie golilam grazynkebig_grin Z racji tego, ze jakos mezolowi nie ufalam, bo
        jeszcze by mi dzyndzla ciachnal, odkad przestalam ja widziec, nie golilam. A ze
        ja nie przyzwyczajona do klakow, to cierpialam niesamowicietongue_out
        • mama_janka007 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 08:44
          boze, jak ja wam zazdroszcze takich radosci....
          • ez-aw Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 08:53
            mama_janka007 napisała:

> boze, jak ja wam zazdroszcze takich radosci....

A Ty nie miałaś takich radości? Pytam, bo piszesz że zazdrościsz smile
            • mama_janka007 ez-aw 02.08.09, 22:43
              jako mama wczesniaka nijak sie takimi sprawami cieszyc nie
              potrafilam wtedy.
              • ez-aw Re: ez-aw 03.08.09, 21:22
                Ja też mama wcześniaka smile
                Widać ból z wrastającego paznokcia był duży, bo ucieszyłam się gdy mogłam go
                obciąć smile
                • ez-aw Re: ez-aw 03.08.09, 21:23
                  To było do Mamy-Janka big_grin
                  • mama_janka007 nadal do ez-aw 03.08.09, 21:43
                    bol paznokcia rozumiemsmile
                    i bylo multum rzeczy ktore mi w ciazy przeszkadzalo.. bo ja w ogole
                    bylam bardzo narzekajaca ciezarowka. tylko kiedy maly sie urodzil,
                    nijak o nich juz nie myslalam. nie pamietam kiedy wolno mi bylo
                    samej isc pod prysznic i ogolic grazynke- a tak bardzo o tym
                    marzylam jeszcze z mlodymw brzuchu. w ogole 1.miesiace nie mialy nic
                    wspolnego z radoscia macierzynstwa, stad ta "zazdrosc"...
                    z ktorego tyg. twoj krasnal?
                    • ez-aw Re: nadal do ez-aw 04.08.09, 00:01
                      Do mamy Janka smile
                      Mój z 34 tygodnia. Zabrali go na neonatologię, a ja miałam parę godzin dla
                      siebie. Wtedy jeszcze nie było wiadomo o bezdechach, więc myślałam że mam zdrowe
                      dziecko. I wtedy też robiłam te paznokcie big_grin Które bardzo się przydały, by nie
                      kuleć z dzieckiem na ręku tongue_out

A Twoje dziecko z którego tygodnia?
                      • mama_janka007 Re: nadal do ez-aw 04.08.09, 00:32
                        32. ale ja sobie moglam pomarzyc o robieniu paznokci po smile
                        najpierw mnie wywiezio zeby rodzina sie ze mna pozegnala a potem,
                        jak juz moj stan sie ustabilizowal, przez 10 dni czekalismy az maly
                        zacznie w ogole oddychac. tak wiec wszystkie radosci na ktore tak
                        czekalam w czasie bycia ciezarowka, wielim lukiem mnie ominely....
                        • ez-aw Re: nadal do ez-aw 04.08.09, 06:19
                          \No tak. W tej sytuacji rozumiem, że robienie paznokci to byłą ostatnia rzecz o
                          której myślałaś.
                          Mam nadzieję ze wyszliście z tych problemów i już jest dobrze. Zdrówka życzę. I
                          kolejnej ciąży bez takich problemów wink
        • niesiah Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 09:04
          O tak golenie ah jaka to była radość, wiązanie butów i możliwość spania na
          brzuchu - całe życie tak sypiałam i "nagle" ups nie da rady.
          • hellious Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 09:08
            A ja sie wlasnie oduczylam spania na brzuchu w ciazy i bardzo sie ciesze, bo nie
            plaszcze cyckow co noc przynajmniej tongue_out Inaczej pewno by mi smetnie zwisaly dwa
            nalesniki tongue_out
            • niesiah Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 09:30
              e no to ja bym musiała jeszcze jakieś cycki mieć big_grin
              • hellious Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 09:34
                Jakies to wszystkie baby majatongue_out Pytanie tylko jakiebig_grin Ale splaszczyc to sie
                kazde da akurattongue_out
                • niesiah Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 09:46
                  oj pryszczy się nie da big_grin hehehehe
              • jowita771 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 21:28
                Nie masz cycków, bo na brzuchu śpisz.
                • niesiah Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 22:45
                  za to kręgosłup nie boli
    • milva_barring Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 09:44
      stanowczo pedicure i spuszczanie wody z wanny (mam odpływ automatyczny)
      • kama_msz Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 10:33
        wypicie piwa z czystym sumieniemtongue_out
        i baletybig_grin
        • hellious Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 12:39
          Oj, pierwsze piwo po porodzie to chyba dopiero po roku wypilam tongue_out Karmienie...
          tongue_out Ale jak mnie sieklo za to big_grin
    • 18_lipcowa1 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 10:34
      ja z checia pojde sie poopalac, zapale papierosa i wypije drinka
    • kkokoszkaa Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 10:39

spanie na brzuchu zdecydowanie , no i tańce hulanki swawola- mogłam
      normalnie pójsc do knajpy zapalic potanczyc - pamietam po 2 tyg jak
      przestałm karmic jak sie wypusciłam to do rana tancowałm - winowałam
      sie i szalałm- i chyba nie pamietam kiedy sprawialo mi to taka dzika
      radosc jak wtedy
    • eyes69 Oddychanie n/t 02.08.09, 11:23
    • kajos5 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 12:35
      jak ja marzyłam żeby po ciąży się na brzuchu połozyć!!! I dupa. Moje piersi były
      takie gigantyczne że nie było mowy o leżeniu na brzuchu - udało mi się do
      dopiero ponad miesiąc po porodzie.
    • nutka07 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 13:06
      Zjedzenie sushi i wypicie piwka wink
    • slimakpokazrogi Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 13:12
      golić grażynkę to goliłam i taksmile do tej pory potrafie zrobic to po
      ciemkubig_grin. najlepsze było spanie na plecach -bo w ciąży się dusiłam w
      tej pozycji... na brzuchu i tak nie lubię, z resztą przy moich
      cyckach to niewygodne. No i chodzenie bez zadyszkibig_grin
    • figrut Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 13:31
      Możliwość chodzenia bez koszmarnego bólu biodra.
      • bryanowa-1 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 14:55
        [b]a dla mnie wielkim szczęsciem było zrobienie QPY 4 dni po cesarskim
        cieciu,szczeże to wtedy myślałam,ze juz do końca zycia nie zrobie he he.a jednaktongue_out[

i pierwsze wyjscie na zakupy do marketu,po 3 tygodniach od porodu,mój mówił
        potem ,ze byłam w takim amoku ,ze wygladałam jak pijana i nie ałwiedziałam w
        która alejke wejsc/b]
    • lady.godivia Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 15:01
      bzykanie, w każdej pozycji
    • deela Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 15:03
      paznokcie robilam sobie do konca ale cieszylam sie ze juz nie musze tak
      kombinowac
      • your.uthopia Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 15:07
        Nałożenie gaci, bez siadania.
        Kucanie.
        wiązanie butów.
        Oddychanie.
        Obcinanie pazurów u nóg.
        Wyglądanie przez balkon, okno, barierkę.

Ale najpiękniejsze uczucie - to brak zgagi.
    • prigi Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 15:26
      dokładnie kilka minut po porodzie zauważyłam z zachwytem, że widzę
      swoje stopy!
      dlugo nie spałam na brzuchu, bo mi mleko wylewało się ciurkiem.
      spałam obwinięta pieluchami, bo inaczej obok mnie była wielka
      kałuża. tego akurat nie wspominam najlepiej ;/
    • gacusia1 Wchodzenie pod prysznic bez stresu n/t 02.08.09, 16:15

• semida Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 16:23
      Piwosmile
      Karmilam przez 2 lata ale piwsko chlalam.I palilam papierosy(w ciąży nie).Lekarka powiedziala ze mogetongue_out
      Ehhh,w zyciu nie zapomne tego piwasmile
      • ez-aw Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 17:26
        Macie rację. Pierwsze piwo, to było to smile Ale szybko mi w głowie szumiało big_grinbig_grinbig_grin
      • joanna266 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 17:28
        spanie na brzuchu(choc cycki potem bolały),swobodne oddychanie no i
        bzykanko na brzuchu od tyłuwinkpazury i depilacje robiłam u
        kosmetyczki.
    • jowita771 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 21:27
      Z radością położyłam się na brzuchu. I uprawiałam seks w pozycji klasycznej.
    • frida-marzec08 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 21:33
      Samodzielne założenie butów, a potem... dopięcie kozaków (po tyg. zeszła
      opuchlizna); po powrocie ze szpitala: sen we własnym "niskim" łóżku (na
      szpitalne wchodziłam po krześle)
      Sex "po bożemu" wink
      • adkam77 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 22:01
        Chyba najbardziej ubranie zwykłych przedciążowych dzinsów.
    • dragica Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 22:16
      -Lezenie na brzuchu
      -Pomalowanie i obciecie paznokci na stopach
      -Podskakiwaniesmile
      -seks-cala ciaye mielismy zakaz.
      • bryanowa-1 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 22:30
        wielka radosc z kupy zrobionej 4 dni po cc,jezusie myślała,ze do końca życia
        nie zrobietongue_out
    • karra-mia Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 02.08.09, 23:02
      papierossmile delektowałam się tym

nigdy wcześniej i nigdy później nie smakował mi tak bardzosmile
    • inia33 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 03.08.09, 10:55
      wreszcie czysty nos!!!
      całą ciążę miałam zapchany, zwykłe krople były zabronione (chociaż
      i tak od czasu do czasu sobie aplikowałam, jak już nie mogłam
      wytrzymać), mogłam tylko jakieś z wody morskiej używać, albo
      inhalować sie olejkiem olbas, a to wszystko g... dawałocrying
      • antyka Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 03.08.09, 11:58
        Goraca kapiel. A jak mala zaczela przesypiac cale noce - kieliszek polwytrawnego
        bialego wina...
    • mathiola Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 03.08.09, 12:50
      Kiedy po 5 tygodniach pobytu w szpitalu i koncentrowaniu się wyłącznie na
      sprawach ciążowo-porodowo-mleczno-pielęgnacyjnych wyszłam do sklepu i poczułam
      wiatr we włosach - umarłam z zachwytu. Z zachwytem kupiłam płyn do płukania i
      szczotkę do kibla big_grin
      A potem poszłam do fryzjera i już w ogóle padłam z nadmiaru szczęścia smile
    • andziulec Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 03.08.09, 12:54
      Spanie na brzuchu-dzika radochabig_grin
      Depilacja
      Pedicure
      brak zgagi
      Pierwsze piwo-ululało mnie konkretniebig_grin
    • arachnela Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 03.08.09, 21:35
      Normalne golenie się bez stękania i wyginania
      Odzyskanie normalnych stóp (były tak spuchnięte, że nie było widać kostek)
      Wiązanie butów
      Chodzenie, siedzenie i spanie bez tego koszmarnego bólu w miednicy i krzyżu.
      Spanie na brzuchu
      No i cieszę się, że nie muszę sikać co chwilę.
    • nanuk24 Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 04.08.09, 08:36
      Piciesmile

Na porodowce bylam 30 h. 30 godzin bez picia, moglam jedynie lizac kostki lodu.
      Jak przysnelam(bylam na znieczuleniu, wiec sie wyspalambig_grin), snilo mi sie, ze
      sie kapie w soku pomaranczowym.Matko! Jaka ja bylam wsciekla po przebudzeniu,
      kiedy podano mi kolejna kostke lodu do polizania, zamiast soku pomaranczowegobig_grin
    • mama_aliena Re: Wykonanie jakich czynności sprawiło Wam radoś 04.08.09, 09:25
      - brak zgagi
      - samotna godzinna wyprawa do Rossmanna po pieluchy i do apteki po Azalię i 10
      min rozmowy z koleżanką w rzeczonej aptece

bezcenne było to poczucie wolności, wypoczęłam lepiej, niż na Hawajach wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka