pina_colada88 20.08.09, 15:25 polecam albo nie polecam. Czy przeszkadzałoby Wam, gdybym w tym wątku zapisywała przeczytane książki? Bo już sama nie wiem co czytałam, a czego nie Również Wy mogłybyście wpisywać tu swoje propozycje. Może pomogłoby to komuś wybrać lekturę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funkcjonariusz_angua Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 15:27 Ksiązki to mój fetysz, napisz jakie lubisz to Ci cos polecę Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 15:30 Migotka dobrze prawi Angua, książki to nie tylko Twój fetysz. Mój też. Ba, nawet związałam z nimi przyszłość0 studiuję informację naukową i bibliotekoznawstwo Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 15:39 Pina a co się robi na bibliotekoznastwie? To taka polonistyka,tyle że bez przerabiania gramatyki, ortografii i takich tam? Zawsze mnie to zastanawiało. Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 15:49 Szczerze to się nic nie robi. Przedmioty dotyczą historii książki, bibliografii, mieliśmy też zarządzanie i organizowanie działalności informacyjnej w bibliotece. Będzie filozofia, pedagogika, psychologia, była ochrona środowiska. Odpowiedz Link
aniuta75 Cień wiartu 20.08.09, 15:31 Jestem w trakcie i podoba mi się . Jest to historia młodzieńca, który jako 10(chyba)letni chłopiec zostaje zaprowadzony przez swego ojca w miejsce zwane Cmentarzem Zapomnianych Książek. Wybiera sobie jedną książkę "do adopcji". Od tej chwili jego życie się zmienia. Chce jak najwięcej dowiedzieć się o autorze. Niestety okazuje się, że komuś bardzo zależy na tym aby cały świat zapomniał o jego twórczości. Trochę zadumy, trochę dreszczyku, trochę humoru. Polecam . Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: Cień wiartu 20.08.09, 15:37 A mi z kolei Cień Wiatru się w ogóle nie podobał. Skończyłam gdzieś koło 100 strony bo mnie znudziło śmiertelnie. Postaci płaskie i irytujące.Akcja się ślimaczy. A szkoda, bo sam pomysł na książkę świetny. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Cień wiartu 20.08.09, 15:59 Fakt akcja się ślimaczy. Nie jest to książka, którą łyka się jak np Zmierzch w trzech podejściach . Ale ma swój klimat na pewno. Odpowiedz Link
mathiola czytałam 20.08.09, 19:48 Zachwyciłam się. Jest druga część, zapomniałam tytuł. Właśnie, miałam zamówić. To lecę Odpowiedz Link
0galia Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 15:39 Przeczytane ostatnio: merlin.pl/Biala-goraczka_Jacek-Hugo-Bader/browse/product/1,673165.html merlin.pl/Friszta-Opowiesc-kabulska_Petra-Prochazkova/browse/product/1,603717.html Jeśli ktoś lubi reportaże (w przypadku Badera) i powieści pisane z perspektywy kobiet muzułmańskich (Prochazkova) to gorąco polecam! Odpowiedz Link
romashka Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 15:59 O, super wątek Ja właśnie czytam sagę Zmierzchową… tylko nie mówcie o tym mojemu promotorowi, bo niedługo się bronić będę (nota bene praca z literatury amerykańskiej), a jakby się dowiedział, że delektuję się takim słodkim szmatławcem… ojojoj Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 16:05 No ja teraz licencjata "broni" Tzn w czerwcu jak się uda. Odpowiedz Link
romashka Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 16:16 Ja tyz licencjata A magistra powinnam, gdybym tylko studiowała jak pan bóg przykazał... ale zycie okazło się ciekawsze niz studia Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 16:20 No to teraz Cię wezmę w obroty i zapytam ile masz lat, co studiujesz i w jakim mieście mieszkasz. Nie odpowiadaj, jeśli nie chcesz Odpowiedz Link
romashka Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 17:37 24, zaczynałam lingwistykę na UW, wylądowałam na zaocznej filologi angielskiej w Łodzi , sem z warszawy. end ju? Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 20:26 A ja międzyrzec podlaski, a studiuję w lublinie Odpowiedz Link
doral2 Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 20:35 m.skała - psychologia zmiany-rzecz dla wściekniętych zajebista książka Odpowiedz Link
aniuta75 Trylogia Czarnego Maga 20.08.09, 16:11 Już polecałam tutaj nie raz . Autorstwa Trudi Canavan Gildia Magów Nowicjuszka Wielki Mistrz pl.wikipedia.org/wiki/Trylogia_Czarnego_Maga Odpowiedz Link
inia33 Re: Trylogia Czarnego Maga 20.08.09, 16:20 o, ja też to polecam!cuudne i jeszcze prequel Uczennica Maga Odpowiedz Link
wespuczi Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 16:56 Terakowskiej sie ostatnio doczepilam, mniam szczegolnie corka czarwonic mi sie podobala Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 17:06 Terakowskiej czytałam córk,ę czarownic, tam gdzie spadają anioły i poczwarkę. Poczwarka jest genialna,genialna,genialna,genialna,genialna,genialna,genialna,genialna, Odpowiedz Link
romashka Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 17:41 Polecam mało znaną książkę Anthonego Burgeesa, autora "Mechanicznej pomarańczy" ---> "The Doctor is sick", na polski przetłumaczone jako "Doktorze, lecz się sam". Polecam bo (tak jak pisałam) mało znane, a super lektura, "z jajem", az by się chciało powiedziec "witty" Przepraszam za angielskie słówko, podpasowało mi Odpowiedz Link
olimpia_b81 Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 17:55 polecam Wam "Napisz na priv" Agnieszki Krawczyk do nabycia w empikach ksiazka o matkach,ktore spedzaja czas na forum gazeta.pl brzmi znajomo co? Odpowiedz Link
figrut Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 18:24 Komuś, kogo interesuje choć trochę kultura żydowska z czystym sumieniem mogę polecić książki Gordon Noah, w szczególności serię Rabin, Medicus, Szaman i inne których tytułów nie pamiętam. Książki mają bardzo ciekawą fabułę, jak się zacznie czytać, to trudno przestać. Nie są to romanse. Odpowiedz Link
karra-mia Re: Przeczytałam i... 20.08.09, 21:35 skończyłam Rozlewisko - wpadłam po uszy zaczynam Miłość nad rozlewiskiem Odpowiedz Link