tabakierka2 25.08.09, 12:36 pilnie! zrobiłam ciasto na pierogi, ale zostało mi jeszcze sporo. Włożyłam to niewykorzystane ciasto do zamarażarki. Czy mozna je rozmrozić i zrobić z nich pierogi??? ja już nie wiem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkokoszkaa Re: kulinrana porada mi potrzebna 25.08.09, 12:48 Mozesz ale wiesz najlepiej takie ciasto kroisz w cienutkie paseczki gotujesz - osobno podsmarzasz np rózyczki brokóła w pasterki badz kalafit do teho cienitko paieczarka marchewka prawie w przezroczyste półtalatki piers z kurczaka w paseczki por w cieniutkie paseczki do tego zalewasz to śmietanka słodką tak by przykryło warzywa 3 min dusisz jeszcze razem dodajesz do ugotowanego makaronu pierogowego i masz danie na dzien nastepny. Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: kulinrana porada mi potrzebna 25.08.09, 12:54 nowe warzywo kalafit to stary poczciwy kalafior Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: kulinrana porada mi potrzebna 25.08.09, 12:57 ale ja chcę knedle zrobić mam śliwy Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: kulinrana porada mi potrzebna 25.08.09, 12:59 a to róbta knedliska- cisto bedzie co prawda długo sie rozmrazało musisz poczekac az bedzie miało temp pokojową i dodasz mąki jeszcze bo bedzie s pewnoscia rzadnie bo mrozenie zmienia strukturę, ale za to po ugotowaniu moze byc lekutko za twarde Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: kokosza 25.08.09, 13:04 no to rękawy zakasaj i do roboty...a za jakąs godzinę poczestuj nas wszystkie Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: kulinrana porada mi potrzebna 25.08.09, 13:01 Możesz takie zamrożone ciasto zetrzeć na grubej tarce prosto do gotującej wody i masz makaron do pomidorowej, rosołu lub gulaszu. Odpowiedz Link
tabakierka2 ale JA ROBIĘ KNEDLE!:) 25.08.09, 13:04 panna.migotka777 napisała: > Możesz takie zamrożone ciasto zetrzeć na grubej tarce prosto do gotującej wody > i > masz makaron do pomidorowej, rosołu lub gulaszu. Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: ale JA ROBIĘ KNEDLE!:) 25.08.09, 13:25 IMO to knedle robi się z innego ciasta takiego jak na kopytka a nie na pierogi, ale skoro nie widzisz różnicy to rób te knedle Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: ale JA ROBIĘ KNEDLE!:) 25.08.09, 13:27 zuzanka79 napisała: > IMO to knedle robi się z innego ciasta takiego jak na kopytka a > nie na pierogi, ale skoro nie widzisz różnicy to rób te knedle no co Ty ja zawsze robię z pierogowego ciasta Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: ale JA ROBIĘ KNEDLE!:) 25.08.09, 13:34 tabakierka2 napisała: > no co Ty > ja zawsze robię z pierogowego ciasta To to, co robisz to nie są knedle tylko pierogi Knedle robi się tak: www.w-spodnicy.pl/Tekst/Przepisy/527157,1,Knedle-ze-sliwkami---przepis-na-knedle-babuni.html mistrzkuchni.pl/przepis-knedle-ze-sliwkami-179.html www.kulinarne-przepisy.com/knedle-ze-sliwkami/ I w książkach kuchrskich też tak jest. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: ale JA ROBIĘ KNEDLE!:) 25.08.09, 13:38 to ja robię pierogi ze śliwkami w takim razie ale są przepyszne takie same robię z wiśniami, jagodami i truskawkami o! Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: ale JA ROBIĘ KNEDLE!:) 25.08.09, 13:27 mówię oczywiście o knedlach ze śliwkami i śmietanką polanych Odpowiedz Link