tabakierka2 26.08.09, 09:49 korzystacie z jej porad? z jakich? ja składam ręczniki tak, jak ona i mam w kuchni wszystkie słoiki w wiklinowych koszach Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elan-o100 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 09:54 za każdym razem jak oglądałam jej program miałam oczy jak 5 złotych a jak zobaczyłam jak składa koszulki - doznałam szoku Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 09:55 elan-o100 napisała: > a jak zobaczyłam jak składa koszulki - doznałam szoku jeszcze nie ogarnęłam tej umiejętności Odpowiedz Link
serei Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 09:58 tabakierka ja teraz odczuwam dziką przyjemnośc składając ręczniki i układając je w idealne kosteczki na półce ( wcześniej upychałam nogą coby wlazły ). A wiklina to się u mnie na dobre zagościła nawet wczoraj kupiłam dwa wyściełane koszyczki do łazienki . Żałuję tylko że ten ostatni sezon PPD to już taki kiepski, pierwszy był najlepszy najbardziej pomocny i taki naturalny Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:00 a widziałyście jak składa prześcieradła frotte z gumką??? czarna magia dla mnie Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:01 aha, mam jej książke. zaczelam czytać nawet Odpowiedz Link
serei Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:03 też mam ale jak mi kazała szafki odsuwa co ileś tam dni to olałam , ale niektóre ciekawostki i triki z książki wprowadziłam na stałe w życie i sobie chwalę Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:04 serei napisała: > też mam ale jak mi kazała szafki odsuwa co ileś tam dni to olałam , ale > niektóre ciekawostki i triki z książki wprowadziłam na stałe w życie i sobie > chwalę no to dawaj te triki, bo ja nie mam książki opiszesz??? Odpowiedz Link
serei Tabakierka polecam :) 26.08.09, 10:14 www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=anthea+turner Odpowiedz Link
patrice7 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 23:43 nic o tym nie słyszałam.jakiś program? Odpowiedz Link
aurinko Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:04 Sposób na perfekcyjne składanie prześcieradeł z gumką podawałam gdzieś na forum wieki temu nawet z fotkami To naprawdę proste. Co do A.T. - łatwo jest utrzymywać wszystko jak spod igły jak się na co dzień ma sztab sprzątaczek, pokojówek itd Mi osobiście nie wszystkie jej rady przypadły do gustu, ale kilka od dawna stosuję choć bez jej udziału - po prostu są to powszechne rady w stylu zmywanie kamienia kwaskiem cytrynowym (ocet mi za bardzo śmierdzi) lub colą. Ale czasem fajnie jest pooglądać jaki niektórzy mają syf w domu Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 17:45 Przescieradła z gumką opanowałam na cztery plus. Nie leżą zwinięte tylko złozona al mniej perfekcyjnie niz Anthei. Odpowiedz Link
beata985 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 22:26 asiaiwona_1 napisała: > a widziałyście jak składa prześcieradła frotte z gumką??? czarna magia > dla mnie nie taki diabeł straszny. spóbuj a zobaczysz Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:00 serei napisała: > tabakierka ja teraz odczuwam dziką przyjemnośc składając ręczniki i układając j > e > w idealne kosteczki na półce ja tak samo, identycznie a mąż na mnie patrzy jak na szaloną szczególnie kiedy widzi z jaką satysfakcją układam te kosteczki i jeszcze umiera ze śmiechu jak majtki składam w kostkę Odpowiedz Link
liwilla1 ze kto za przeproszeniem? 26.08.09, 10:02 nie, nie slucham nikogo takiego. sugeruje sie radami mojej mamy, babci i tesciow. Odpowiedz Link
bernimy Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:03 Chyba czasem kiedyś na Nią gdzieś wpadłam, ale obejrzałam jako ciekawostkę Dla mnie takie życie jest zbyt nerwowe! Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:06 bernimy napisała: > > Dla mnie takie życie jest zbyt nerwowe! no co Ty wiesz jaka przyjemność w pięknie złożonych ręcznikach??? tu masz linka doskonala-i-perfekcyjna-pani-domu.blog.onet.pl/1,AR3_2008-08_2008-08-01_2008-08-31,index.html perfekcyjna-pani-domu.blog.onet.pl/79-porad-Ani,2,ID260309130,n bardzo fajne ma porady - ułatwiają zycie, naprawdę! Odpowiedz Link
hellious Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:08 E tam, czasem ogladam, ale nie napinam sie tak nad wszystkim jak ona. A, i nie mam ani jednego kosza i przescieradla z gumka Odpowiedz Link
bernimy Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:14 Właśnie przeczytałam o płynie do płukania. A żelazko się nie psuje??? Przecież muszę używać destylowanej wody bo od zwykłej się syfi to co zrobi z żelazkiem płyn? No chyba nie zastosuję. Wiecie, kiedyśmoże z czegoś skorzystam, ale nie tam tym etapie życiowym, na którym teraz jestem. Ledwo ogarniam normalne domowe czynności Odpowiedz Link
iwoniaw Link 2 - padłam :-D 26.08.09, 12:06 porada 53: "jeśli jest dużo pracy, można wstać godzinę wcześniej" - no zaiste, można w ogóle nie kłaść się spać Jak w czyjejś sygnaturce normalnie: "dlaczego kobieta ma tyle do roboty w domu? Śpi w nocy, to się jej i zbiera". Oglądanie AT o tyle mi dobrze robi, że nie znam nikogo, kto miałby taki bajzel, w dodatku na takich dużych metrażach. Przecież te kobiety w blokowym mieszkaniu nie dałyby rady chyba wejść do domu . Od razu czuję się guru czystości i porządku Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Link 2 - padłam :-D 26.08.09, 13:50 iwoniaw napisała: > > Oglądanie AT o tyle mi dobrze robi, że nie znam nikogo, kto miałby taki bajzel, > w dodatku na takich dużych metrażach. Przecież te kobiety w blokowym mieszkaniu > nie dałyby rady chyba wejść do domu . Od razu czuję się guru czystości i > porządku Zapraszam do mnie, 59m2, 3 pokoje: ciężko wejść aktualnie... Od razu się poczujesz guru Na usprawiedliwienie mam to, że żyjemy w Karton Network po przeprowadzce jeszcze... wystawiłam sobie cel: do listopada to ogarnąć Odpowiedz Link
iwoniaw Kochana, na 59 metrach to żadna sztuka 26.08.09, 16:40 sobie zagracić, ci ludzie z programu AT mają piętrowe domy ze strychami, piwnicami i ogródkami, których stan jest taki, iż twoje kartony, jak podejrzewam, to szczyty segregacji i porządku Odpowiedz Link
ajike Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:16 Czasem oglądam (zwłaszcza jak kręcę hula-hop ) Nie wszystkie jej rady są dobre ale do kilku staram się stosować. Tak bardzo mi się spodobały, że nie wiem nawet co jest jej pomysłem a co moim. Weszły mi w krew W ubiegłym roku kupłam jej książkę znajomej, która wyszła za mąż i na stałe mieszka w Anglii. I mimo, że jest tam już od 8 lat, to nie widziała tej książki i teraz nie chowa jej nigdy. Mówi, że to jej "biblia". Odpowiedz Link
mearuless Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:22 po prasowaniu skadalam koszuli meza w jej sposob, a pozniej misie znudzilo i znowu je tylko upycham w garderobie. z recznikami bylo podobnie..najpierw szal zetak jest pieknie a teraz znowu skladam na pol i znowu na pol a kosze...ekhm tez przerabialam, mialam w nich pieknie poukladane a teraz jest w nich taki pierdolnik ze jak czegos nie moge znalezc to na 99% lezy to w wiklinowym koszyku:0 a do dupy ze mna Odpowiedz Link
margerytka69 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 10:40 ja jej nigdy nie ogladałam, ale tu na forum PPD czytałam o niej książke mam, mnie akurat niewiele pomogła, bo te zasady z koszyczkami, octem, sodą etc znałam od dawna w książce lanie wody jest i nie polecam prześcieradeł z gumką mam zero ale co do tego składania bluzek, ręczników, to chciałabym zobaczyć, jak to się robi, bo mam hopla na punkcie równego układania co prawda, układam pościel/ręczniki na pół, potem jeszcze raz na pół itd macie jakiegoś linka do tego składania/? Odpowiedz Link
tabakierka2 marga:) 26.08.09, 10:42 perfekcyjnapaniwdomu.blogspot.com/2009/04/test.html tu masz Odpowiedz Link
elske Re: marga:) 26.08.09, 10:46 Ja wole Kim i Agi, mam nawet ksiazkę.Stosuje sporo ich patentów. A przescieradła z gumka składam w ładna kosteczkę. Odpowiedz Link
romashka Re: marga:) 26.08.09, 11:02 --Nie oglądam tej pani, choć o niej słyszałam i czytałam, a co za tym idzie – nie stosuję jej rad. Ew. triki – od mamy albo z książki „porady babuni”, ale się jakoś tym nie zadręczam. Po pierwsze – chodzi o to, żeby w domu wszystko działało, a nie żeby było perfekcyjnie i od linijki. Po drugie – u mnie Luby odwala połowe roboty i on ma na to swoje „tajemne” sposoby, co mu mam w paradę wchodzić. Po trzecie: zamiast oglądać program o sprzątaniu… kurde, zawsze znajdę cos ciekawszego do roboty A czy Ty już zagłosowałeś? Odpowiedz Link
alesio23 Re: marga:) 26.08.09, 11:05 Oglądałam owszem, ale nic nie stosowałam bo jestem bardzo leniwa, a poza tym nic nie mogłam zapamiętać z tych programów. A szkoda. Odpowiedz Link
madameblanka Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 11:09 to jest wszytsko piękne w TV. Co sie niby stanie z ręcznikami jak nie bedą złożone tak a nie inaczej? Nie sądzę żeby chodziło o zaoszczędzenie na miejscu skoro pakuje rzeczy w kosze które same w sobie zabieraja więcej miejsca i te durne ręczniki. Co do porządku u niej w domu....TVN było z wizytą u niej i .... nie zostawili na niej suchej nitki. Jest po prostu nie normalna. Odpowiedz Link
margerytka69 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 11:13 ja jej nie oglądam, ale wyobrażam sobie, że w tv co innego, a w życiu tez co innego obejrzałam to składanie reczników w linku, który podała Tabakierka, ale jakoś się nie przekonałam, bo w sumie czym on się różni od normalnego składania? ja składam normALNIE I TEŻ MAM RÓWNO spróbuję sobie złożyć dzisiaj kilka reczników wg jej pomysłu, akurat kilka się suszy i zobaczę, jak będą wyglądać Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 11:15 margerytka69 napisała: > > > ja składam normALNIE I TEŻ MAM RÓWNO > > spróbuję sobie złożyć dzisiaj kilka reczników wg jej pomysłu, akurat > kilka się suszy i zobaczę, jak będą wyglądać ja osobiście zaoszczędziłam sporo miejsca (nie wiem, jak składanie może mieć na to wpływ, ale tak jest) i jakoś tak ładniej wyglądają te ręczniki - jeśli mogę ładnie złożyć, a zajmuje to tyle samo czasu, co 'normalnie' to dlaczego nie? Mnie się jej większość pomysłów bardzo podoba. Odpowiedz Link
margerytka69 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 11:19 Tabakierka, a pózniej te reczniki układasz poziomo, czy pionowo? i jak wyciągasz jeden, to reszta nie wypada przy okazji? a jak składacie pościel? bo ja mam osobno poszewki na poduszki, osobno prześcieradła, osobno na kołdry Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 11:25 margerytka69 napisała: > Tabakierka, a pózniej te reczniki układasz poziomo, czy pionowo? i > jak wyciągasz jeden, to reszta nie wypada przy okazji? > > hmm...kładę jeden na drugi w sensie kompletami - zaczynam od ręcznika kąpielowego, później drugi, później ręcznik do łapek - później kolejny do łapek (są akurat wielkości ręcznika kąpielowego jak są oba obok siebie), później kolejny kąpielowy i kolejny. Jak wyciagam to cały komplet (2 kąpielowe + do łapek), więc nic mi nie wypada (nie wiem czy jasno wytłumaczyłam) > a jak składacie pościel? bo ja mam osobno poszewki na poduszki, > osobno prześcieradła, osobno na kołdry też kompletami, żeby nie wypadały te spod spodu Odpowiedz Link
margerytka69 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 11:29 chyba spróbuję z tymi ręcznikami a w ogóle to podobno te domy, które ona odwiedza są zasyfione i normalnie burdel w nich jest, że aż dziwne, że ludzie mogą w takich warunkach mieszkać ja nigdy tego nie oglądałam, ale tak słyszałąm od tych, którzy oglądali Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 11:32 margerytka69 napisała: > chyba spróbuję z tymi ręcznikami > > a w ogóle to podobno te domy, które ona odwiedza są zasyfione i > normalnie burdel w nich jest, że aż dziwne, że ludzie mogą w takich > warunkach mieszkać > > ja nigdy tego nie oglądałam, ale tak słyszałąm od tych, którzy > oglądali ja w sumie nie wierzę, że można w takich warunkach mieszkać. Te mieszkania wyglądają jakby wieki nie były sprzątane mój tata na budowie (nowego domu) ma większy porządek Z drugiej strony, pracując z Brytyjczykami widziałam jaki mieli syf w hotelach, w których mieszkali... więc może ale to naprawdę skrajny bałagan Odpowiedz Link
madameblanka Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 11:26 tabaka, mi też sie podoba jak to oglądam. Ale jak sobie pomyśle ile ja mam metrów kwadratowych a ile osoby u których ona jest z wizytą to mi sie słabo robi. W takich housach jakie one mają zmieściłabym wszystko, bez specjalnego składania. A one ją zapraszają bo zaniedbały swoj dom, a nie dlatego że nie maja miejsca na ten ich syf. Odpowiedz Link
margerytka69 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 11:16 a pomysł z czyszczeniem kranu octem i owijaniu kranu papierem toaletowym, czy chusteczką higieniczną znam od bardzo dawna i od zawsze tak robię i muszę przyznać, że jest skuteczny Odpowiedz Link
adkam77 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 11:17 Nie oglądam. Jak przypadkiem trafię to szybko wyłączam gdyż od razu ma wyrzuty sumienia jak patrzę na sswój bałagan i zmuszam się do sprzątania Odpowiedz Link
karra-mia Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 12:50 kilka razy oglądałam, ale nie wadły mi w ucho jej rady, narazie radzę sobie z czystością sama, moja mama pedantka zdążyła zaszczepić we mnie to i owo Odpowiedz Link
jk3377 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 12:59 takkk,umiem koszuli skladac jak ona hhah,octem zaczelam czyscic pewien osad hahha Odpowiedz Link
bei Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 17:15 Mam takei dni, ze ta pani mogłaby sie dużo nauczyć ode mnie - tym barzdiej, ze w jej domu pracuje sztab sprzątajacych...mam i takie dni, ze chętnie bym ja zaprosiła, by mnie zmobilizowała do pracy w domu Jestem niesystematyczna, ale nie mam dużo dni lenistwa- przerwa tak do 4 i znowu sie zbieram... Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 18:09 programu ne ogladalam, bo nawet nie wiem na jakim kanale i kiedy to leci przeczytalam porady zalinkowane i dla mnie nie sa one zadna nowoscia skladanie recznikow w taki sposob uwazam za dziwne, ja skladam kapielowe 2 razy na pol i idealnie mi sie mieszcza do szafy, akurat taka szerokosc Odpowiedz Link
semida Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 18:11 Ja prowadzę dom po swojemu. Mój mąż składa koszulki tak jak ta babka z programu Więc nawet się nie wysilam ze skladaniem jego koszulek tylko mu wyprane na fotel rozkladam. Odpowiedz Link
semida Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 18:12 Aaa,przescieradla frotte z gumką ON też potrafi złożyc:/Ja nie Ale i tak jest po mojemu bo jemu się nie chce Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 19:28 Jesli ktos tak strasznie chce sprzatać naokoło, to musi miec niezły syf w swoich emocjach. Nie korzystam z jej porad, bo to jest chora kobieta... Odpowiedz Link
osa551 Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 21:28 ta Pani to pic na wodę fotomontaż, a nie perfekcyjna pani domu Odpowiedz Link
aintha Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 26.08.09, 23:56 Składam ręczniki, prześcieradła z gumką oraz koszulki tak jak ona. Te ostatnie jednak wcześniej widziałam w Szkle Kontaktowym niż w jej programie... Książkę mam i czasem się przydaje, ale trzeba by mieć niezłego hopla, żeby układać dzień wg jej planów. Albo dzieci nie mieć Dziwne, że u tych pań dzieci się akurat NIGDY nie bawią w momencie jak ona te domy odwiedza... Jakbym dzieci w domu nie miała, to może i bym miała czas, by dom błyszczał A tak wolę ze Starszą porysować, niż podłogę zamiatać... --------------------------- | Dzieciaczkowo|Filmowo|Piosenki i wierszyki dlaDziecióf Odpowiedz Link
moofka Re: Perfekcyjna Pani Domu (A.T.) 27.08.09, 07:25 ja ja uwielbiam i szalenie mnie inspiruje i ksiazke mam i chyba te druga o przyjeciach tez kupie ktos ja ma juz? Odpowiedz Link