Dodaj do ulubionych

Duszę się

14.09.10, 23:33
Muszę wypierdykać z tego przedmurza, bo umrępadnęzdechnęsczeznę. Rzygam dekalogiem. Boli mnie w krzyżu. Dopadła mnie kurwica , jak się dowiedziałem o idei nauczania etyki via net. Pytanie do plenum titulo brzmi : kuda?
Podpowiedź: na Nową Zelandię mnie jeszcze nie stać... Mile widziane propozycje, również te, w wyniku których będzie mnie stać.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 07:18
      Ciepło czy zimno?

ps. mam tak samo, nic, tylko wiać stąd, gdzie pieprz rośnie.
      • trzecikot Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 08:08
        Ciepło

https://www.przekroj.pl/work/privateimages/formats/D/8610.jpg
        • scoutek Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 08:24
          IMHO wyspy Kanaryjskie
          srednia temp 26 stopni C, najzimniej 13, najcieplej rzadko wiecej niz 36, zawsze bryza....
          i jak w dowcipie o krolu, ktory mieszkal za siedmioma gorami, za siedmioma lasami, za siedmioma plaskowyzami, za siedmioma jeziorami ..... i wszedzie, kur.a, mial daleko....
        • inna57 Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 09:04
          Jak ciepło to zapraszam na Dominikanę. Ciepło, tanio i wesoło. Huragany też da się przeżyć.

https://www.szczyptaswiata.pl/data/gfx/pictures/medium/5/8/4085_1.jpg
          • scoutek Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 10:38
            i tez daleko....
        • ave.duce Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 12:18
          Ciepło i bosko? Nic tylko > buongiorno!
          • inna57 Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 12:54
            Tylko nie buongiorno !!! Nie dość że bardziej "bosko" to jeszcze syf większy niż u nas. A i z tym ciepłem różnie bywa.

Kto kiedykolwiek pływał po Canale Grande wie o czym piszę.
            • ave.duce Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 13:00
              Ale ja nie polecam Wenecji.
              • inna57 Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 13:04
                Cała Italia jest o kant d.... . Taki syf jak tam to jeszcze tylko w Helladzie można spotkać. I na oszusta można się natknąć bez żadnego wysiłku.
                • scoutek Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 13:40
                  moj kumpel trzy lata temu kupil 10 hektarow lasu nad rzeka plus piekny stary dom (ponad 200 m kw) za ok. 80 tys. euro
                  tylko, ze..... na polnocy Szwecji
                  tam cieplo jest, owszem, ale krotko
                  i kompletne zadupie...
                  • inna57 Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 13:59
                    10 ha lasu + zimne zadupie mnie nie ciągnie. Wolę za 80 tys zielonych domek z basenem na Dominikanie. Domek nieduży bo 130 m2, ale łatwiej to schłodzić a i gości na raz mniej się zwala.
                • ave.duce Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 13:58
                  Nie zgadzam się na takie uogólnienia, wybacz.
                  Co do Grecji > nie wiem, nie byłam.

ps. wszyscy Polacy to chamy i alkoholicy. Miło?
                  • inna57 Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 14:06
                    Może miałam niefarta ale jeszcze nie spotkałam włoskiej knajpy w której nie orżnęliby mnie na rachunku (a przynajmniej usiłowali), gdyby nie znajomość języka i umiejętność zachowania się jak typowa Italiana pewnie by im się za każdym razem udawało. Z tego też powodu ostatnio szerokim łukiem omijam Italię, nie ten standard. Nie uogólniam, bo nie o to chodzi, raczej ostrzegam. Grecja zraziła mnie na maksa. Takiej arogancji wobec tych którzy chcą zostawić tam swoją kasę nie ma nigdzie na świecie. Moje dzieci zachwycają się Azją ale ja jakoś nie gustuję, zbyt daleko mi kulturowo.
                    • ave.duce Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 14:29
                      Nie zachowywałam się "jak typowa Italiana", język nieco rozumiem, ale nie gadam prawie nic, sytuacje bywały różne (zwłaszcza tam, gdzie turystów mnogość) > jak wszędzie, gdzie bywałam. Wg mnie, na włoskiej prowincji jest ok.
                • olga_w_ogrodzie Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 14:37
                  a ja Italię uwielbiam.
                  razem z Wenecją i jej kanałami.
                  /w Wenecji tej warto pójść dalej od Placu Św. Marka - tam, gdzie prawdziwi Wenecjanie mieszkają. cudna egzotyka./

Włochów też uwielbiam i język ich.
                  nigdy nikt mnie tam nie oszukał, nie zachował się chamsko - przeciwnie - się zawsze z serdecznością spotykałam.

do Włoch bym chętnie uciekła - jakiś wiejski domek, winnica, drzewa oliwne, ogród ziołowy i kwietny, kozy...
                  i widok na morze.

i nigdy więcej nie oglądać w TV prezesa pana i jego histerycznych fanatyków razem z ich pschopatycznymi cechami.
                  • ave.duce Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 14:43
                    Powtórzę i dla Ciebie, Olgo >

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,116496960,116509969,Re_Dusze_sie_62_N_czy_S_E_czy_W_.html
                    • inna57 Re: Duszę się > N czy S? E czy W? 15.09.10, 15:01
                      Miłe Panie patrzycie na Italię romantycznymi oczami, ja patrzę oczami człowieka interesu. Wieś sielska anielska znajdzie się i u nas. I tu i tam trzeba jednak z czegoś żyć i jakoś ecie-pecie na papu zarabiać. Italia nie jest na to najlepszym miejscem. Wejście do pierwszej lepszej włoskiej fabryki może wielu przyprawić o mdłości nie mówiąc o takich spółdzielczych tłoczarniach wina, tu mdłości mieszają się z obrzydzeniem.

Bardzo cenię włoską sztukę renesansu i włoskie buty (meksykanie robią lepsze) ale i na tym moja miłość do Italii się kończy, reszta to niestety ... ups miałam nie uogólniać.
    • yoma Re: Duszę się 15.09.10, 10:55
      Kanary, stanowczo

taniej niż w PL.
      • tojajurek Re: Duszę się 15.09.10, 11:40
        Ewentualnie można próbować przeczekać, ale to ryzykowne.
        Jakiś tydzień temu widziałem w TV kawałek filmu (długo nie wytrzymałem) z bardzo pesymistycznym i nieco przerotnym przesłaniem. Otóż bohatera zamrożono - w ramach eksperymentu wojskowego - i zapomniano o tym. Zamrażarka wyłączyła się po 500 latach i facet stwierdził z osłupieniem, że społeczeństwo składa się w całości z kretynów gadających uproszczonym slangiem i żyjących na gigantycznym śmietnisku.
        To może lepiej korzystać z tego co mamy?
        • yoma Re: Duszę się 15.09.10, 12:00
          Ale ja i czykot nie chcemy się mrozić, tylko spier...ać, mrożę to ja się w tej chwili i mam stanowczo dosyć :)
          • trzecikot Re: Duszę się 15.09.10, 12:37
            Ju tu?
            • wos9 Re: Duszę się 15.09.10, 13:04
              trzecikot napisał:

> Ju tu?

Jarek by powiedział U-2.
              • ave.duce Re: Duszę się 15.09.10, 14:51
                U-dwa ;)
                • yoma Re: Duszę się 15.09.10, 15:59
                  U-96, czyli Das Boot.
                • wos9 Re: Duszę się 15.09.10, 23:54
                  ave.duce napisała:

> U-dwa ;)

Upierasz się, że nie mogło być z cyferką?
            • yoma Re: Duszę się 15.09.10, 13:44
              No. Tylko u mnie mniej politycznie.
    • sclavus Sympatycznie jest 15.09.10, 11:48
      być, gdzie nie ma religii w szkołach (nawet katolickich!), gdzie księża zarabiają minimum płacowe i płacą podatki, gdzie na tacę lecą grosiki, gdzie można mieć albo ciepło, albo chłodniej, albo zimno, gdzie można się poddać bryzie już to oceanicznej, już to śródziemnomorskiej...
      Sympatycznie - naprawdę... :))
    • foerever Re: Duszę się 15.09.10, 11:59
      za kilka miesięcy sezon truskawkowy za zachodnią miedzą
      • yoma Re: Duszę się 15.09.10, 13:45
        Za kilka miesiecy to i u nas, pytanie, Droga Redakcjo, jak przeżyć te kilka miesiecy.
    • shir-ker Re: Duszę się 15.09.10, 15:01
      "Wszędzie" dobrze gdzie nas nie ma. :-(
      • ave.duce Re: Duszę się 15.09.10, 15:40
        Opowiadasz! ;)
        • yoma Re: Duszę się 15.09.10, 16:00
          Ja w każdym razie załatwiam, co mam do załatwienia, co potrwa parę tygodni, i sp...
          • wos9 Re: Duszę się 15.09.10, 23:56
            yoma napisała:

> Ja w każdym razie załatwiam, co mam do załatwienia, co potrwa parę tygodni, i s
            > p...

No, chyba nie na zawsze?
            • yoma Re: Duszę się 16.09.10, 10:07
              Na zawsze nie... załatwienie tych paru rzeczy będzie mnie trzymało. Ale na jakiś czas.
    • jola.iza1 Re: Duszę się 16.09.10, 00:21
      Białoruś- zimnawo?? Zachodnia Ukraina- cudnie: )
      • inna57 Re: Duszę się 16.09.10, 21:06
        Białoruś ? Ukraina ? Nie nigdy.

Zdecydowanie tylko tu www.youtube.com/watch?v=Qhqz3bRwykI&feature=related

Słowianie to smutasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka