tojajurek 20.04.11, 21:27 Smoleńsk tak wszystko zdominował, że nie widzę żadnych odgłosów mijających właśnie dwóch świątecznych - w pewnych patriotycznych kręgach - dni. Wczoraj imieniny, dziś urodziny. I nic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gat45 Re: Ciekawe 20.04.11, 21:46 ja to pamiętam, bo mam taki kwietniowy ciąg 19 - powstydzić się za ludzkość (z szerokiej gamy możliwości wybrałam arbitralnie tę datę) + imieniny Dolfi'ego 20 - urodziny Dolfi'ego 21 - urodziny Wołod'ki 22 - wolne 23 - złożyć życzenia Jurkom i Wojtkom 24 - odpocząć 25 - złożyć życzenia Markom A co do imienin AH - coś tu pomajstrowali przy kalendarzu ostatnio. Bo kiedyś Adolfa było 17 czerwca. Wiem, bo jako żem się urodziła koło północy to nikt specjalnie na zegarek nie spojrzał w chwili przecięcia pępowiny, ekipa bloku operacyjnego miała inne troski na głowie. I ojciec zawsze mi powtarzał, że wybrano mi 18 czerwca na datę urodzin, żebym w dzień imienin Adolfa nie musiała ich obchodzić. Więc jak to jest ? Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Ciekawe 20.04.11, 22:46 11 lutego, 13 lutego, 14 lutego, 17 kwietnia, 17 czerwca, 8 lipca, 21 sierpnia, 27 września, 16 grudnia, Mnie mówili, że najbliższe po urodzinach., masz rację. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Ciekawe 21.04.11, 09:01 gat45 napisała: I ojciec zawsze mi powtarzał, że wybrano mi > 18 czerwca na datę urodzin, żebym w dzień imienin Adolfa nie musiała ich obcho > dzić. Więc jak to jest ? Imienin to AH nigdy nie obchodził, za to 20 kwietnia imprezował w urodziny ;) Odpowiedz Link
gat45 Re: Ciekawe 21.04.11, 10:20 Wiem, ale ... Ciekawa zawsze byłam ilu chłopcom, urodzonym w Polsce od 1940 począwszy nadano imię Adolf i kiedy ewentualnie to imię zaczęło wracać jako znowu oswojone. Tak sobie dumałam, kiedy po raz pierwszy podsłuchałam na placu zabaw babcię, usprawiedliwiającą się siedzącej obok niej babci, że wnuczkowi Adolf dali : pani moja, ten mój zięć to ma w tej Szwecji bogatego stryja, on Adolf i bezdzietny. Ale mimo wszystko mnie też tak jakoś... Adek go wołamy. Z dzieciństwa pamiętam jeszcze psy - Adolfy. A i to rzadko, głównie na wsiach spacyfikowanej Zamojszczyzny. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Ciekawe 21.04.11, 07:36 Teraz Józef nieważny. Ten pod Pałacem tylko przeszkadza. Ten drugi 'za wielki'. Wont z nimi! Odpowiedz Link