taziuta 10.05.11, 12:49 Czy po skaperowaniu Arłukowicza do rządu PO, przestaje on automatycznie być bucem, czy nie? Bo jeśli jest nim nadal, to jak nazwać tego, kto buca do piersi przytula? :/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: To jak w końcu, buc, czy nie buc? :) 10.05.11, 13:25 Mam poważny problem... nie wiem czy bardziej się śmieje z Arłukowicza, czy z PO. Odpowiedz Link
honeyr Re: To jak w końcu, buc, czy nie buc? :) 10.05.11, 21:04 > Mam poważny problem... nie wiem czy bardziej się śmieje z Arłukowicza, czy z PO Pan Premier miał pracowity dzień. Najpierw nabył z wyprzedaży Arłukowicza, potem pokazał "logo prezydencji". Dzień trudnych i odważnych decyzji. Odpowiedz Link
damakier1 Re: To jak w końcu, buc, czy nie buc? :) 10.05.11, 13:54 A to Arłukowicz wszedł do rządu? Odpowiedz Link
damakier1 Ja też mam pytanie: 10.05.11, 13:56 czy po skaperowaniu Arłukowicza do PO zaczyna on być bucem, czy nadal jest w porzo? Odpowiedz Link
honeyr Re: Ja też mam pytanie: 10.05.11, 18:03 Czy wporzo jest się raz na zawsze bez względu na wszystko, czy też to co się robi, ma na tę optykę jakiś korygujący wpływ? Odpowiedz Link
ave.duce Re: To jak w końcu, buc, czy nie buc? :) 10.05.11, 15:45 Miło byłoby, gdybyś w poście założycielskim określił > jest teraz dla Ciebie Arłukowicz bucem czy nie jest. I nazwał tego, kto Arłukowicza tulił do piersi przez ho, ho, ho! Mam przypomnieć imię i nazwisko, czy pamiętasz jeszcze, kto to był? Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: To może Ja? 10.05.11, 16:18 Ci, Wodzowo, odpowiem? Dla mnie, nie był/jest bucem. Szkoda , że dał się wmanewrować w stanowisko? Czyżby to była chęć niemożebna zostać posłem, nadal? To Mu się dziwię, lekarz pediatra, nauczyciel akademicki? Olać Napieralskiego, zostać, pomagać ludziom , a tak ? Na kogo wyszedł? Zmieniłaś zdanie? A według nazywających, przestał być? Odpowiedz Link
ave.duce Re: To może Ja? 10.05.11, 18:30 Ja? Nie zmieniłam. Przecież pisałam o tym na Fk. Odpowiedz Link
taziuta Re: To jak w końcu, buc, czy nie buc? :) 10.05.11, 17:54 ave.duce napisała: > Miło byłoby, gdybyś w poście założycielskim określił > jest teraz dla Ciebie Arłukowicz > bucem czy nie jest. Nie był dla mnie, i nadal nie jest bucem. Był nim natomiast dla wielu uczestników FzD, jeśli dobrze pamiętam, zwolenników PO. I o nich się 'martwię', jak im teraz ta 'żaba' smakuje. ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: To jak w końcu, buc, czy nie buc? :) 10.05.11, 18:16 Dla mnie był i jest. Nie udawaj, że nie wiesz, dlaczego głosuję na PO. Odpowiedz Link
taziuta Re: To jak w końcu, buc, czy nie buc? :) 10.05.11, 19:52 ave.duce napisała: > Dla mnie był i jest. > Nie udawaj, że nie wiesz, dlaczego głosuję na PO. Zgaduję, że nie dlatego, że przyciąga do siebie 'buców' typu Arłukowicz? ;) Odpowiedz Link
mala200333 Re: To jak w końcu, buc, czy nie buc? :) 10.05.11, 19:53 Jak ma pomóc PO, to już o 1% mniej buca. Odpowiedz Link
honeyr Re: To jak w końcu, buc, czy nie buc? :) 10.05.11, 18:00 Po dniu dzisiejszym postanowiłem wstąpić do FoKóPePePeTu - Forumowego Kółka Poparcia Pana Premiera Tuska :))) Odpowiedz Link
gat45 Taziuta, Honneyr 10.05.11, 18:19 Po pierwsze pytanie : przyszliście tutaj tylko na złośliwostki ? Jakie ludzkie (od tej brzydszej strony). Pokażcie się od ładniejszej, dla odmiany. A swoje kółko to se musisz dopiero założyć, Honeyr, bo wedle posiadanych przeze mnie informacji - takowego na FzD niet. Drugie pytanie : czy każda krytyka pana Arłukowicza oznacza automatycznie uwielbienie dla pana Tuska ? Po trzecie, oznajmująco : od kiedy głosuję, jestem za lewicą. I to w okolicznościach, które mnie do tego nie zmuszały, żadne tam PRL-e. Ale SLD mi się nie podoba i pan Napieralski mi się nie podoba. I bardzo żałuję, że nie ma w Polsce partii, na którą mogłabym głosować bez zbytniej abominacji. Odpowiedz Link
honeyr Re: Gatt :) 10.05.11, 18:35 Z sygnalizowanych trzech pytań realnie pytaniem jest tylko drugie :) ale nie bardzo je rozumiem :) Kto twierdzi, że krytyka Arłukowicza miałaby oznaczać uwielbienie Tuska? Albo na odwrót? To nic nie znaczy, jak się okazało, kompletnie nic. W normalnym kraju coś takiego byłoby niepodjęte, u nas jest codziennością - mieliśmy już nawet premiera, co w czasie urzędowania wystąpił z partii rządzącej i przystał do opozycyjnej, i tez było ok. Kraj Ubu-rexa. Co smutne, to tylko fakt, że wskutek całego tego chaosu wszystko-jest-coraz-bardziej-na-prawo. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Gatt :) 10.05.11, 18:45 I to jest chyba pytanie najważniejsze: dlaczego wszystko-jest-coraz-bardziej-na-prawo? Odpowiedz Link
taziuta Sorki, nie chciałem Ci sprawić przykrości, ofkoz 10.05.11, 20:02 gat45 napisała: Re: Taziuta, Honneyr > Po pierwsze pytanie : przyszliście tutaj tylko na złośliwostki ? Jakie ludzkie > (od tej brzydszej strony). Pokażcie się od ładniejszej, dla odmiany. /.../ OK., wybaczam tym wszystkim, którzy Arłukowicza bucem tu nazywali. To byli wizjonerzy! Czy teraz jest już ok? ;) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Sorki, nie chciałem Ci sprawić przykrości, of 10.05.11, 20:12 Podoba mi się to, nareszcie PO również ma swojego buca a w SLD jakby ich nie ubyło. Wiec obie storny powinny być zadowolone. Odpowiedz Link
mr.sajgon Jego kupiono jak niewolnika na targu w 10.05.11, 20:51 taziuta napisał: > Czy po skaperowaniu Arłukowicza do rządu PO, przestaje on automatycznie być buc > em, czy nie? > Bo jeśli jest nim nadal, to jak nazwać tego, kto buca do piersi przytula? :/ > Takim postawieniem sprawy splaszczasz problem. Nie wazne czy jest bucem czy nie, wazne jest to ze jako przedstawiciel lewicy przeszedl do partii liberalnej. Na dodatek dostal za to sakiewke srebrnikow z kieszeni podatnikow, wiec z czego mam sie qu.... cieszyc ? Ze Tusk kupil sobie za moje podatki marionetke ? Gdyby przeszedl do PO bez zadnych "gratisow" mozna by uznac ze tylko krowa nie zmienia pogladow, ale on dostal za to lapowke. Dlatego przerzucanie sie slowem buc na wszelkie mozliwe sposoby jest zaciemnianiem afery, bo to jest afera. Przy takiej Begierowej ktora PIS chcial kupic za stolek, pan Arlukowicz jest zerem. Odpowiedz Link
honeyr Re: Jego kupiono jak niewolnika na targu w 10.05.11, 20:59 > Przy takiej Begierowej ktora PIS chcial kupic za stolek, pan Arlukowicz jest z > erem. Dokładnie. Dlatego tak ciekawe jest pytanie: co tak zachwyca zwolenników PO w tym, że udało się kupić tanio taki nabytek? jaka jest wartość tego nabytku? Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Jego kupiono jak niewolnika na targu w 10.05.11, 21:03 honeyr napisał: > > Przy takiej Begierowej ktora PIS chcial kupic za stolek, pan Arlukowicz j > est z > > erem. > > Dokładnie. Dlatego tak ciekawe jest pytanie: co tak zachwyca zwolenników PO w > tym, że udało się kupić tanio taki nabytek? jaka jest wartość tego nabytku? Jak PIS kupowac to bee jak kupowac PO to cfaniaki ze ho ho, zwlaszcza ten co oszczednosciowego latawca udaje. Odpowiedz Link
honeyr Manchurian Candidate... 10.05.11, 21:08 Ale ten nabytek świadczy o całej polityce w PL, bo Arłukowicz uchodził za mocno ideowego. Taki pokaz braku szacunku dla samego siebie mnie zawsze zdumiewa. Szacunek dla wyborców, kolegów itd pomijam, kto by się czymś takim w PL przejmował. Co z takim razie z tymi mniej ideowymi? Odpowiedz Link
taziuta Re: Manchurian Candidate... 10.05.11, 21:24 honeyr napisał: /.../ > Co z takim razie z tymi mniej ideowymi? Żyjemy w kraju post-ideologicznym, najwyraźniej. Odpowiedz Link
honeyr Re: Manchurian Candidate... 10.05.11, 21:35 > Żyjemy w kraju post-ideologicznym, najwyraźniej. Tak by to chyba w eufemizmie brzmiało. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Manchurian Candidate... 10.05.11, 22:23 honeyr napisał: > Ale ten nabytek świadczy o całej polityce w PL, bo Arłukowicz uchodził za mocno > ideowego. Świadczy też o SLD - mocno ideowy Arłukowicz dał sie podkupić. > Co z takim razie z tymi mniej ideowymi? Mniej ideowi SLD-owcy daliby się podkupic dużo taniej, tylko nikt ich nie chce. Odpowiedz Link
honeyr Re: Manchurian Candidate... 10.05.11, 22:48 > Świadczy też o SLD - mocno ideowy Arłukowicz dał sie podkupić. Wersja się zmieniła? Dotychczas obowiązywała taka, że Arłukowicz był w SLD strasznie gnębiony i tłamszony. Hmmm najwyraźniej SLD wiedziało, co robi :) > Mniej ideowi SLD-owcy daliby się podkupic dużo taniej, tylko nikt ich nie chce. Lewituj dalej. Ku chwale premiera-stręczyciela :) Odpowiedz Link
damakier1 Re: Manchurian Candidate... 10.05.11, 23:41 > Wersja się zmieniła? Jeśli sie zmieniła, to Tobie.To przecież Ty pisałeś, że Arłukowicz uchodził za ideowego. Ja się Arłukowiczem specjalnie nie przejmuję. Tyle, że bawi mnie poruszenie jakie wywołał w różnych kręgach. Odpowiedz Link
honeyr Re: Manchurian Candidate... 10.05.11, 23:48 > Jeśli sie zmieniła, to Tobie.To przecież Ty pisałeś, że Arłukowicz uchodził za > ideowego. Mi się nie zmieniła wersja. Po prostu spotkało mnie rozczarowanie :) Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Też? 10.05.11, 23:59 damakier1 napisała: > Świadczy też o SLD - mocno ideowy Arłukowicz dał sie podkupić. To o której jeszcze? Odpowiedz Link
damakier1 Re: Też? 11.05.11, 00:17 honeyr napisał: "Ale ten nabytek świadczy o całej polityce w PL ja odpisałam: "świadczy też o SLD". Teraz jasne? Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Jasne, przepraszam, dobrej nocy 11.05.11, 00:32 damakier1 napisała: > honeyr napisał: "Ale ten nabytek świadczy o całej polityce w PL > ja odpisałam: "świadczy też o SLD". > > Teraz jasne? Swiadczy też o SLD , cała polityka , i polityka SLD, wszystko jasne:) Odpowiedz Link
taziuta Re: Jego kupiono jak niewolnika na targu w 10.05.11, 21:22 mr.sajgon napisał: > Jak PIS kupowac to bee jak kupowac PO to cfaniaki ze ho ho, zwlaszcza ten co > oszczednosciowego latawca udaje. Ano, nic tylko współczuć tym, którzy z braku laku na PO muszą głosować. ;) Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Jesli chodzi o wspolczucie, tow. Taziuta 11.05.11, 07:51 nikt nie potrzebuje go bardziej od milosnikow tow. Napieralskiego. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Tow. Taziuta, 11.05.11, 07:49 pytanie jest inne - czy bucem sie jest, czy sie bywa. Na tym,o ile chodzi o Arlukowicza, najlepiej sie zna Wiewiorzasta. Dla mnie Arlukowicz juz nie istnieje. Odpowiedz Link
taziuta Drogi Lemingu Bat :) 11.05.11, 08:05 blind_as_a_bat napisał: Re: Tow. Taziuta, Rozumiem, że ten przydomek 'Tow.' ma mnie jakoś dowartościowywać? Cóż, nie pozostaje mi nic innego jak zrewanżować Ci się 'Lemingiem'. Czuj się też 'doceniony'. ;) Odpowiedz Link
ave.duce TT :) 11.05.11, 09:38 Pewnie Gacek chciał przywołać Twoich wspomnień czar... Z tego, co mi wiadomo, on nie należał nigdy do PO ani do żadnej innej partii. Kulą TT w płot z tym "lemingiem" trafiłeś, ale nie sądzę, żeby Gacek się tym "przydomkiem" przejął. Nikt się nie przejmuje, żeby była jasność. Odpowiedz Link
ex.mila Re: TT :) 11.05.11, 09:45 ave.duce napisała: > Pewnie Gacek chciał przywołać Twoich wspomnień czar... > > Z tego, co mi wiadomo, on nie należał nigdy do PO ani do żadnej innej partii. > Kulą TT w płot z tym "lemingiem" trafiłeś, ale nie sądzę, żeby Gacek się tym "p > rzydomkiem" przejął. Nikt się nie przejmuje, żeby była jasność. Ja to nawet POkraką się nie przejmuję, tak mam:-) Odpowiedz Link
ave.duce Re: TT :) 11.05.11, 09:53 Mam tak samo. Jedyne, co mnie do niedawna ruszało, to "ruszanie" mojej rodziny i wyzywanie od ubeków, esbeków, etc. Ale też mi przeszło. Odpowiedz Link
ex.mila Re: TT :) 11.05.11, 10:03 ave.duce napisała: > Mam tak samo. Jedyne, co mnie do niedawna ruszało, to "ruszanie" mojej rodziny > i wyzywanie od ubeków, esbeków, etc. Ale też mi przeszło. Na szczęście wprowadzono w życie przepis o stalkingu (prześladowaniu). Prześladowcy grożą trzy lata więzienia. Cieszy mnie to prawo.wieszjak.pl/nowosci-prawne/272364,Stalking-w-Kodeksie-karnym.html jeszcze nie wiem czy kiedyś skorzystam, ale fajnie mieć tę furtkę otwartą to oczywiście tak a propos niczego:-) Odpowiedz Link
taziuta AD :) 11.05.11, 11:17 ave.duce napisała: Re: TT :) > Pewnie Gacek chciał przywołać Twoich wspomnień czar... > > Z tego, co mi wiadomo, on nie należał nigdy do PO ani do żadnej innej partii. > Kulą TT w płot z tym "lemingiem" trafiłeś, ale nie sądzę, żeby Gacek się tym "przydomkiem" > przejął. Nikt się nie przejmuje, żeby była jasność. Mi 'towarzysz' też specjalnie nie przeszkadza, ale podejrzewam, że Gackiem kierowały raczej mniej sympatyczne intencje, od tych, które podałaś. 'Tow.' stosuje się raczej do przypinania komuś etykietki. Podobnie jak słowo 'leming'. I o ile to norma na FK, to na forach prywatnych nie najlepiej świadczy to o tych, którzy je stosują. I tyle. Odpowiedz Link
ave.duce Re: TT :) 11.05.11, 12:01 taziuta napisał: > I o il > e to norma na FK, to na forach prywatnych nie najlepiej świadczy to o tych, któ > rzy je stosują. I tyle. O! Kolejny punkt dziwnej netykiety > możesz wyjaśnić, o co Ci chodzi konkretnie? Odpowiedz Link
taziuta To takie dziwne? :/ 11.05.11, 12:47 ave.duce napisała: Re: TT :) > > O! Kolejny punkt dziwnej netykiety > możesz wyjaśnić, o co Ci chodzi konkretnie? Nie wiem, co było niekonkretnego w moim poście powyżej, ale ok., spróbuję jeszcze raz. Na FK spotykamy się by komentować aktualne wydarzenia w kraju, głównie polityczne, i zwykle przed wyborami coraz wyraźniej zarysowują się różnice (jeśli ktoś ich wcześniej nie dostrzegł) w sympatii do różnych partii/ugrupowań. I dość często (a nawet aż za często) polemiści zamiast ograniczyć się do komentowania postępków polityków czy dziennikarzy, 'czepiają się' innych forumowiczów (z innych 'opcji' politycznych), czyniąc różne uwagi ad personam. Między innymi przypinając adwersarzom różne etykietki. Dla mnie to jest zrozumiałe i wybaczalne (sam tak czasami czynię, bom tylko człowiekiem), ale tylko na forum Kraj. Natomiast na fora prywatne chodzi się raczej dla wytchnienia od tej nie najprzyjemniejszej atmosfery FK. Ale nie na FzD, bo jak rozumiem, Ty nie widzisz żadnej różnicy, najwyraźniej, skoro pytasz... ;) Odpowiedz Link
ave.duce :) No,gdybym nie znała Twojego Fdw 11.05.11, 13:02 może bym się nabrała. Ale po kolei: 1. "towarzysz" to > w Twoim przypadku > nie argument "ad personam" ani "etykietka", ale stwierdzenie stanu przeszłego. Tak Cię uwiera? Od kiedy? O ile mi wiadomo, przynależność do PZPR nie była przymusem. 2. widocznie FzD nie jest forum z Twojej OBECNEJ bajki. Ja Twoją ewentualną nieobecność jakoś przeżyję, ale nie wiem, jak inni. ps. wyobraź sobie, że na FzD też komentowane są "aktualne wydarzenia w kraju". Odpowiedz Link
pan.sajgon Re: TT :) 11.05.11, 11:56 ave.duce napisała: Nikt się nie przejmuje, żeby była jasność. Lubie takie jasne i zdecydowane twierdzenia. OK a teraz postaraj sie to udowodnic i uprzejma prosba nie bij piany tylko wal konkretami nawet po oczach, pozwalam. Odpowiedz Link
ave.duce A ja myślałam, że w końcu wyjaśnisz, 11.05.11, 12:02 dlaczego porównałeś mnie do Kublik. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: TT :) 11.05.11, 12:04 Słowa, słowa, słowa.... Może Ty udowodnisz, że ktoś się przejmuje i w ten sposób obalisz twierdzenie Ave? Bo nawoływanie do udowadnianie, że nikt się nie przejmuje to czcza erystyka, nieprawdaż? Odpowiedz Link
gat45 Nazewnictwo 11.05.11, 12:17 A ja przyznać muszę, że nie jest mi przyjemnie, kiedy po FzD fruwają "lemingi" i "tow.". Zdecydowanie tego nie lubię. Czy jestem przewrażliwiona, czy może rzeczywiście nie ma w tym żadnej intencji wciśnięcia szpili rozmówcy ? Bo mnie się wydaje, że jest. Oświećcie mnie, o wy, którzy na codzień w polszczyźnie się nurzacie. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Nazewnictwo 11.05.11, 12:41 Nie wiem. Może i jest. Ja jestem najdalsza od metkowania kogokolwiek gdziekolwiek. I mnie ono zasadniczo oburza. Ale do lemingów jako zwierzątek mam od zawsze stosunek bardzo pozytywny i mam z nimi związane miłe wspomnienia i dlatego można mnie wyzywać od lemingów do woli. Chociaż jak wiadomo do PO mam bardzo sceptyczny stosunek. Zresztą "nie ten się powinien wstydzić, kogo biją, tylko ten, kto bije", co do wyzywania i metkowania się też odnosi:) Odpowiedz Link
ex.mila Re: Nazewnictwo 11.05.11, 12:46 a propos twojej sygnaturki ploniekocico \\ forum.gazeta.pl/forum/w,28,125090789,125090789,Sa_rzeczy_z_ktorymi_polemizowac_nie_wypada_.html Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nazewnictwo 11.05.11, 12:45 Przyznać muszę, że jestem zdziwiona Twoim niechętnym stosunkiem do zwrotu towarzysz. W dodatku, z tego, co mi wiadomo, Taziuta był w PZPR. Jeżeli się mylę > przepraszam. Odpowiedz Link
gat45 Re: Nazewnictwo 11.05.11, 12:51 Naprawdę jesteś zdziwiona ? To teraz ja się dziwię. Dziękuję za odesłanie do źródeł. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nazewnictwo 11.05.11, 13:04 Jestem. Ale widać taki mój los, że niczym Marceli Szpak, dziwię się wciąż czasem) światu. Odpowiedz Link
ploniekocica Ale Ave 11.05.11, 13:15 wydaje mi się, że testosteron troszku chłopaków poniósł i tyle! Warto z tego powodu łamać krzesła? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ale Ave 11.05.11, 13:16 Taziuta przychodzi tu w określonym celu, a potem usiłuje odgrywać ofiarę. Pozdr00Fka. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Ale Ave 11.05.11, 13:20 Nie wiem. Może. Ale IMO krzeseł i tak nie warto łamać, bo na czym będziemy siedzieć i pić herbatę z chili ?:) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ale Ave 11.05.11, 13:27 Wystarczy, że ja wiem :) ps. kopsniemy się do"Dziwisza":) Odpowiedz Link
taziuta Re: Nazewnictwo 11.05.11, 12:54 ave.duce napisała: > Przyznać muszę, że jestem zdziwiona Twoim niechętnym stosunkiem do zwrotu "towarzysz". Czyżbyś naprawdę nie rozumiała, o czym pisze Gat?! Pisze o intencji wbijania szpilek innym forumowiczom z FzD. Skup się na tym, może? :) > W dodatku, z tego, co mi wiadomo, Taziuta był w PZPR. /.../ Byłem, przecież pisałem nie raz, i wcale się tego nie wstydzę. Ale nie chcesz chyba udawać greka i twierdzić, że Gacek przypomina to by mnie w oczach czytelników tego forum jakoś wyróżnić in plus? Wg mnie zdecydowanie kieruje nim niska intencja. A Tobą, Ave? Co Tobą kieruje, gdy kolejny raz to przypominasz? ;) Odpowiedz Link
ex.mila Re: Nazewnictwo 11.05.11, 12:59 taziuta napisał: > Pisze o intencji wbijania szpilek innym forumowiczom z FzD. \\ Co za hipokryta z ciebie...szok Odpowiedz Link
taziuta Polowanie z nagonką? :) 11.05.11, 13:16 ave.duce napisała: > Alojzy (Alois) A.? Czyżbyś Ave pochwalała forumowe 'huzia na józia'? Zwłaszcza 'u siebie'? Dziwne obyczaje... Odpowiedz Link
ave.duce Po co założyłeś ten wątek tu, na FzD? 11.05.11, 13:19 To otwarte forum, prawda? Odpowiedz Link
taziuta To nie tutaj Arłukowicza od buców wyzywano? 11.05.11, 13:32 ave.duce napisała: Re: Po co założyłeś ten wątek tu, na FzD? > To otwarte forum, prawda? Jasne, a Ty lubisz polowania z nagonką. Oczywiście nie gdy Ty ich ofiarą padasz. A może się mylę? ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: To nie tutaj Arłukowicza od buców wyzywano? 11.05.11, 13:41 taziuta napisał: > ave.duce napisała: > Re: Po co założyłeś ten wątek tu, na FzD? > > > To otwarte forum, prawda? > > Jasne, a Ty lubisz polowania z nagonką. Nie, w ogóle nie lubię ani polowań, ani kogoś, kto przychodzi w określonym zamiarze,a potem udaje niewiniątko. > Oczywiście nie gdy Ty ich ofiarą padasz > . > A może się mylę? ;) > Dziękuję za tę wielce rozwijającą i ubogacającą wymianę postUFF. Odpowiedz Link
ex.mila Re: Polowanie z nagonką? :) 11.05.11, 13:20 taziuta napisał: > ave.duce napisała: > > > Alojzy (Alois) A.? > > Czyżbyś Ave pochwalała forumowe 'huzia na józia'? Zwłaszcza 'u siebie'? Dziwne > obyczaje... > Chcesz przykłady "huzia na józia"? dobrze sie zastanów hipokryto -- Odpowiedz Link
taziuta Re: Polowanie z nagonką? :) 11.05.11, 13:29 ex.mila napisała: > Chcesz przykłady "huzia na józia"? dobrze sie zastanów hipokryto A sio! Odpowiedz Link
ex.mila Re: Polowanie z nagonką? :) 11.05.11, 13:32 taziuta napisał: > ex.mila napisała: > > > Chcesz przykłady "huzia na józia"? dobrze sie zastanów hipokryto > > A sio! Masz rację. Szkoda na ciebie pikseli hipokryto. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nazewnictwo 11.05.11, 13:15 taziuta napisał: > ave.duce napisała: > > > Przyznać muszę, że jestem zdziwiona Twoim niechętnym stosunkiem do zwrotu > "towarzysz". > > Czyżbyś naprawdę nie rozumiała, o czym pisze Gat?! > Pisze o intencji wbijania szpilek innym forumowiczom z FzD. Skup się na tym, mo > że? :) I co z tego, że Gat o tym pisze? > > > W dodatku, z tego, co mi wiadomo, Taziuta był w PZPR. > /.../ > > Byłem, przecież pisałem nie raz, i wcale się tego nie wstydzę. Ale nie chcesz c > hyba udawać greka i twierdzić, że Gacek przypomina to by mnie w oczach czytelni > ków tego forum jakoś wyróżnić in plus? "Czytelników" nie znam, znam wyłącznie uczestników. A oni znają Ciebie. > Wg mnie zdecydowanie kieruje nim niska i > ntencja. Możliwe.I co z tego? Tobie wolno, jemu - nie? Bo co? > A Tobą, Ave? > Co Tobą kieruje, gdy kolejny raz to przypominasz? ;) > Co przypominam? Pogubiłam się. Jeżeli wyżej napisałeś, że się przynależności do PZPR nie wstydzisz, to nie rozumiem, o co Ci chodzi. Odpowiedz Link
taziuta Czyli jednak udajesz greka :( 11.05.11, 13:27 ave.duce napisała: > taziuta napisał: > > > Czyżbyś naprawdę nie rozumiała, o czym pisze Gat?! > I co z tego, że Gat o tym pisze? Jasne, można i tak. Gat pisze o jednym, Ty o drugim, tak trochę obok. OK., jeśli to Cię bawi. Sorki za wcinkę. :) > > Wg mnie zdecydowanie kieruje nim niska intencja. > Możliwe.I co z tego? Tobie wolno, jemu - nie? Bo co? Zacząłem mu przypinać jakieś etykietki, czy może to jednak on? Ave, opanuj się! :> > > A Tobą, Ave? > > Co Tobą kieruje, gdy kolejny raz to przypominasz? ;) > Co przypominam? Pogubiłam się. Jeżeli wyżej napisałeś, że się przynależności do > PZPR nie wstydzisz, to nie rozumiem, o co Ci chodzi. Nie rozumiesz mnie, nie rozumiesz Gat. Co się z Tobą dzisiaj dzieje, Ave?! :/ Jeszcze raz - tego typu 'przypominajki' to ewidentne 'szpile' wbite w konkretną osobę. Chcesz forum, na którym sobie takie personalne szpile wbijamy, ok., Niech się dzieje wola Twoja. :) Zauważ, że założyłem wątek o Arłukowiczu i o tym, jak to parę osób go od buców onegdaj wyzywało, i jak im dzisiaj ta żaba smakuje. Pewnie była to ciut prześmiewcza intencja, i już Gat za nią przeprosiłem, na swój sposób. Rozumiem, że etykietowanie konkretnych ludzi, w rewanżu, jest wg Ciebie ok? No to ok. Twoje forum, Twoje zasady. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czyli jednak udajesz greka :( 11.05.11, 13:38 taziuta napisał: > ave.duce napisała: > > > taziuta napisał: > > > > > Czyżbyś naprawdę nie rozumiała, o czym pisze Gat?! > > > I co z tego, że Gat o tym pisze? > > Jasne, można i tak. Gat pisze o jednym, Ty o drugim, tak trochę obok. > OK., jeśli to Cię bawi. Sorki za wcinkę. :) Nie sądzę, żebym potrzebowała pośrednika do rozmowy z Gat, a gdyby nawet > to swojego sama sobie wybiorę. > > > Wg mnie zdecydowanie kieruje nim niska intencja. > > > Możliwe.I co z tego? Tobie wolno, jemu - nie? Bo co? > > Zacząłem mu przypinać jakieś etykietki, czy może to jednak on? Czyli w dalszym ciągu upierasz się, że "towarzysz" to etykietka? Ty, b. członek nieistniejącej PZPR? Ten, który się tego nie wstydzi? > Ave, opanuj się! > :> Coś Ci się całkiem pomyliło. Nie tym tonem i nie tymi słowami, ok? > > > > A Tobą, Ave? > > > Co Tobą kieruje, gdy kolejny raz to przypominasz? ;) > > > Co przypominam? Pogubiłam się. Jeżeli wyżej napisałeś, że się przynależno > ści do > > PZPR nie wstydzisz, to nie rozumiem, o co Ci chodzi. > > Nie rozumiesz mnie, nie rozumiesz Gat. Gat rozumiem doskonale i ona o tym wie. Co się z Tobą dzisiaj dzieje, Ave?! :/ Jeszcze raz to samo: nie tym tonem, ok? > Jeszcze raz - tego typu 'przypominajki' to ewidentne 'szpile' wbite w konkretną > osobę. > Chcesz forum, na którym sobie takie personalne szpile wbijamy, ok., Niech się d > zieje wola Twoja. :) Nie interesuje mnie Twoja opinia na temat FzD. > Zauważ, że założyłem wątek o Arłukowiczu i o tym, jak to parę osób go od buców > onegdaj wyzywało, i jak im dzisiaj ta żaba smakuje. Pewnie była to ciut prześmi > ewcza intencja, i już Gat za nią przeprosiłem, na swój sposób. :) > Rozumiem, że ety > kietowanie konkretnych ludzi, > w rewanżu, jest wg Ciebie ok? No to ok. Twoje forum, Twoje zasady. Nie rozumiesz (choćby określenia"etykietka"), ale mnie się już znudziło walenie głową w beton. Odpowiedz Link
taziuta Takie tu panują obyczaje? :/ 11.05.11, 17:57 ave.duce napisała: > Nie interesuje mnie Twoja opinia na temat FzD. O, gospodyni wzięła się za obrażanie osób, które tu sama zaprosiła. Ot, przykrość, gdy się Ciebie bliżej poznaje... :/ Odpowiedz Link
ave.duce O! Kolejny forumowy święty. 11.05.11, 18:16 Zaprosiłam Cię na URODZINY FzD. Już gdzieś to chyba było tłumaczone. Nie zrozumiałeś? To otwarte forum, więc jaki sens miałoby "zwyczajne" zapraszanie nań kogoś, kto doskonale wie o jego istnieniu? A co do "polowania z nagonką", to ja się nie skarżę... Odpowiedz Link
blind_as_a_bat :-) 16.05.11, 00:14 Szkoda Twoich słów. Strasznie się przejąłem, spać po nocach nie mogę :-) Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Towarzyszu Taziuta 16.05.11, 00:12 Jesteście tak wspaniali pod każdym względem, że żadne 'dowartościowanie' nie wchodzi w grę. 150% normy albo i 200%! Gdzie mnie, lemingowi, równać się z towarzyszem Taziutą? Bez szans. Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj Moze i jest pyszałkowany i zarozumiały, ale 11.05.11, 08:13 na pewno nie jest głupi, czy tępy. Jak prawdziwy buc, który się na dodatek obrażał newzar.files.wordpress.com/2008/10/kaczynski_lech450.jpeg Odpowiedz Link
witekjs Re: To jak w końcu, buc, czy nie buc? :) 11.05.11, 09:29 Sądząc z tego, jakie oburzenie wywołała Jego decyzja, w pewnych środowiskach, jest to doskonała decyzja Premiera. Można jeszcze przypomnieć, że nie był on członkiem SLD... Odpowiedz Link
ploniekocica Re: To jak w końcu, buc, czy nie buc? :) 11.05.11, 10:12 Jako osoba beztelewizorna nie słyszałam nigdy rzeczonego BA w akcji toteż na temat jego ewentualnej bucowatości nie wypowiadam. Intryguje mnie natomiast bardzo poważnie inny problem: jakie to ideały i wartości reprezentuje współczesna polska lewica skoro można je brutalnie zdradzić przez kontakty z PO, a nijak nie kompromituje ich wspólne działanie z PiS? Odpowiedz Link
damakier1 A ja mam schadenfreude 11.05.11, 10:32 na słodką myśl, jak szczecińska PO dostała tym Arłukowiczem po nosie. A należało się, oj należało.... Odpowiedz Link
ex.mila Re: A ja mam schadenfreude 11.05.11, 10:42 damakier1 napisała: > na słodką myśl, jak szczecińska PO dostała tym Arłukowiczem po nosie. A należał > o się, oj należało.... Za co? powiesz coś więcej? Słyszałam wczoraj przewodniczącego PO w Szczecinie i wcale nie był zachwycony... Odpowiedz Link
damakier1 Re: A ja mam schadenfreude 11.05.11, 18:40 Nie, nie - żadnych sekretnych spraw nie znam. Po prostu, bardzo marnie sie sprawuje PO w rządzeniu Szczecinem i w ogole nie ma w szczecinskiej PO zadnej postaci naprawde wartej glosu. Ja uwazam PO za calkiem przyzwoita partie i i moglabym glosowac y pelnym przekonaiem, ale marnosc PO w Szczecinie sprawia, ze tez musye glosowac na zasadzie mniejszego zla. Wlasnie padla mi klawiatura dlatego ta niebanalna pisownia. Odpowiedz Link
panidemonka Re: To jak w końcu, buc, czy nie buc? :) 11.05.11, 17:12 Arłukowicz nie przestaje by bucem-kiedyś poparłam tę opinię o nim i dalej tak uważam. Co do PO-wtedy mówiliśmy o Arłukowiczu. Jeśli chcesz pogadac o PO albo o jakiejkolwiek innej partii przygarniającej buców i nie buców, no cóż, to są partie czyli twory z zasady paskudne choc czasem przydatne. Nie jestem fanką PO. Głosowałam na nich, żeby wyeliminowac PiS i jeśli będzie trzeba znów zagłosuję. Odpowiedz Link
ave.duce Ale się facet chwilami wije... 11.05.11, 19:40 ... Weźmie pan udział w Paradzie Równości? - pytał Chlasta. - Na pewno zaproszę środowiska mniejszości seksualnych na spotkanie. Jest bardzo wiele różnych problemów do rozwiązania. Praca pełną parą ruszy od przyszłego tygodnia ... Odpowiedz Link
witekjs Re: Ale się facet chwilami wije... 11.05.11, 21:39 ave.duce napisała: > ... Weźmie pan udział w Paradzie Równości? - pytał C > hlasta. - Na pewno zaproszę środowiska mniejszości seksualnych na spotkanie. Je > st bardzo wiele różnych problemów do rozwiązania. Praca pełną parą ruszy od prz > yszłego tygodnia ... Mnie odpowiada to co mówi. Myślę, że jest on nieporównywalnie ciekawszą postacią, niż obecny prezes SLD. Ciekawe będą wybory w Szczecinie... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ale się facet chwilami wije... 12.05.11, 09:40 Nie znoszę, kiedy ktoś wprost nie odpowiada na pytanie... Odpowiedz Link
wiewiorzasta Forumowiczu! 12.05.11, 20:54 Czytanie ze zrozumieniem uchroni Cię przed zrobieniem z siebie IDIOTY !1!1!one!!! Odpowiedz Link
taziuta Re: Forumowiczu! 12.05.11, 21:03 wiewiorzasta napisała: > Czytanie ze zrozumieniem uchroni Cię przed zrobieniem z siebie IDIOTY !1!1!one!!! O, jeszcze jedna kulturna inaczej... Odpowiedz Link
wiewiorzasta Re: Forumowiczu! 12.05.11, 21:30 taziuta napisał: > wiewiorzasta napisała: > > > Czytanie ze zrozumieniem uchroni Cię przed zrobieniem z siebie IDIOTY !1! > 1!one!!! > > O, jeszcze jedna kulturna inaczej... > Aż zaszlochałam nad tą ciętą ripostą... Myślałeś kiedyś o zrobieniu kariery w Psychiatryku24? Odpowiedz Link
witekjs Re: Forumowiczu! 12.05.11, 21:58 Może Autor wątku, nieśmiało próbuje zachęcić nas do rewizyt, w swoim Forum... Odpowiedz Link
taziuta Re: Forumowiczu! 12.05.11, 22:26 witekjs napisał: > Może Autor wątku, nieśmiało próbuje zachęcić nas do rewizyt, w swoim Forum... Masz z tym jakiś problem, bo któryś raz już z tym wyskakujesz? ;) Odpowiedz Link
taziuta Re: Forumowiczu! 12.05.11, 22:29 wiewiorzasta napisała: > Aż zaszlochałam nad tą ciętą ripostą... Sorki, nie chciałem Ci sprawić przykrości, niebogo. :/ > Myślałeś kiedyś o zrobieniu kariery w Psychiatryku24? Pierwsze słyszę, opowiedz mi coś o tym (forum?), bo rozumiem żeś tam bywała? :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Forumowiczu! 13.05.11, 07:20 taziuta napisał: > Pierwsze słyszę, opowiedz mi coś o tym (forum?), bo rozumiem żeś tam bywała? :) Ładnie to tak ściemniać (eufemizm)? Odpowiedz Link