tw_wielgus 21.06.11, 17:40 Mozna nawet powiedzieć że nieco spóźniłem się z tym wąkiem. Gdzie warto, a gdzie nie? Klimaty, nastroje, dzicz czy dzicz z pola namiotowego? Słowem - gdzie na wakacje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 18:01 Od dawna jeżeli już - to poza sezonem. Las, woda ... w tej kolejności. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 18:04 Las i wodę to chyba masz na co dzień. Nie chcesz oderwać się od codzienności? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 18:16 Każde drzewo jest inne. A woda? Πάντα ῥεῖ καὶ οὐδὲν μένει. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 18:24 Mogę częściowo zaaprobować ten sposób myślenia. Odpowiedz Link
replique Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 19:05 My, właśnie, już trzeci dzień... w barakowozie (hihi)... nad samiuśkim oceanem... :) :) :) Brem sur Mer się toto nazywa Pogoda, póki co - pieska (nie chcący obrażać tych przemiłych czworonogów) No i, po raz pierwszy - ze względów zdrowotnych - mamy przy sobie laptopka... no i internet ;) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 19:13 Francja. Sprawdziłem na mapie. Skoro jedyną atrakcją jest internet to nie będziemy tego odnotowywać w katalogu potencjalnych miejsc urlopowych. Odpowiedz Link
replique Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 19:49 przecie zaznaczyłem, ze internet, to przypadek: mieć laptopka bez dostępu do sieci, to nijak jakoś, hę? ;) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 20:31 Trudno, słowo się rzekło, podtrzymuję swoją opinię. Odpowiedz Link
scoutek Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 19:53 niestety, z różnych przyczyn, chyba mi się nie uda wyjechać nigdzie dalej.... ale nie szkodzi, tu gdzie jestem jest mi znakomicie i z Wami Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 20:19 To ja zareklamuję Sudety i Kotlinę Kłodzką- miejsce dla tych, którzy lubią chodzić po górach lecz z różnych względów nie mogą uprawiać taternictwa czy alpinizmu. Góry Stołowe- wymarzone wprost miejsce do długich i ciekawych wędrówek. Unikalne na skalę europejską krajobrazy, łatwe trasy, doskonała baza turystyczna, piękne uzdrowiska to tylko niektóre atuty tego miejsca. Polecam:) Odpowiedz Link
scoutek Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 20:26 znam, dzidziu, mam rodzinę w tamtych stronach i często bywam.... taki piękny Kamieniec, Zloty Stok, Kłodzko..... Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 20:29 Gdyby ktoś chciał odwiedzić moje strony mogę ugościć- mam warunki. Zapraszam:) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 20:34 Wiem złaziłem, w jakiejs tam oczywiście części. dzidzia_bojowa napisała: > To ja zareklamuję Sudety i Kotlinę Kłodzką- miejsce dla tych, którzy lubią chod > zić po górach lecz z różnych względów nie mogą uprawiać taternictwa czy alpiniz > mu. Góry Stołowe- wymarzone wprost miejsce do długich i ciekawych wędrówek. Uni > kalne na skalę europejską krajobrazy, łatwe trasy, doskonała baza turystyczna, > piękne uzdrowiska to tylko niektóre atuty tego miejsca. Polecam:) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 20:32 Na mapie wyjazdowej zaznaczam miejsce pobytu Scoutka jak świetne miejsce do spędzenia urlopu. Przyjeżdżamy całą ferajną w sobotę. Co Ty na to? Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 20:46 Pakuj się Ave, jedziemy w Polskę poszukać Scoutka. Odpowiedz Link
scoutek Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 21:14 jak już zjedziesz z głównej, tej co wiesz, prowadzi do tego co wiesz, to trzeba jechać prosto, po 2 km w lewo, mijasz cmentarz, tory kolejowe w lesie (przejazd może być zamknięty, ale krótko), jedziesz 3 km przez las, potem kilometr przez teren zabudowany i jak miniesz po lewej knajpę (damskie imię), to za nią skręcasz w lewo, potem znowu w lewo i jak ci się wyda, że droga się skończyła to krzyknij Odpowiedz Link
gat45 Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 21:18 Ta Twoja "knajpa damskie imię" przypomniała mi wielki czerwony neon po prawej stronie, kilka kilometrów po wjeździe na Świętą Polską Ziemię od strony Świecka "Cafe-bar Vagina". W każdym razie w 2006 roku jeszcze był. Od tamtego czasu samochodem do Polski nie wjeżdżałam. Zauważył ktoś ? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 09.08.11, 19:45 scoutek napisała: > jak już zjedziesz z głównej, tej co wiesz, prowadzi do tego co wiesz, to trzeba > jechać prosto, po 2 km w lewo, mijasz cmentarz, tory kolejowe w lesie (przejaz > d może być zamknięty, ale krótko), jedziesz 3 km przez las, potem kilometr prze > z teren zabudowany i jak miniesz po lewej knajpę (damskie imię), to za nią skrę > casz w lewo, potem znowu w lewo i jak ci się wyda, że droga się skończyła to kr > zyknij > Ok, si ju :) Odpowiedz Link
scoutek Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 21:09 w którą sobotę? a właściwie to bez znaczenia tylko daj mi 10 minut na ogarnięcie się Odpowiedz Link
off_nick Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 20:55 tw_wielgus napisał: > Mozna nawet powiedzieć że nieco spóźniłem się z tym wąkiem. > Gdzie warto, a gdzie nie? > Klimaty, nastroje, dzicz czy dzicz z pola namiotowego? > > Słowem - gdzie na wakacje? Tylko kurnik... Odpowiedz Link
gat45 Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 21.06.11, 21:19 A ode mnie po prostu wyrazy. Odpowiedz Link
ave.duce GaaaaT, czy Ci nie żal?! 02.08.11, 22:54 GaaaT - na forum wpad...ajjajajajaj... I szumią jodły na górszycie, lalalalala! Odpowiedz Link
damakier1 Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 22.06.11, 00:00 Najpiękniejsze miejsce na sezon letni to się zrobiło w moim osobistym ogrodzie, bo małżon mój tymi ręcami właśnie ukończył wielką hydrobudowę, gdzie woda się przelewa z jednego w drugie z szeregu niewielkich kaskadek po drodze spadając. Wszystko to z jednej strony starymi dorodnymi paprociami otoczone, na plecach na maleńkim pagóreczku obrośnięte borówką syberyjską, Zbiorniki wodne malowniczo zbieranymi przez lata kamieniami otoczone, pomiędzy które osobiście powtykałam różnoraką roslinność przecudnej urody. Jak tylko owa roślinność się trochę rozkrzewi, a wsiana dziś wokół trawa się zazieleni, bo przy robotach trawnik ucierpiał - wkleję zdjęcie i wszyscy zrobicie wielkie ACH!!! na wspaniały ten widok. Odpowiedz Link
damakier1 Czekam na wielkie ACH!!! 25.07.11, 23:00 Jak tylko owa roślinność się trochę roz > krzewi, a wsiana dziś wokół trawa się zazieleni, bo przy robotach trawnik ucier > piał - wkleję zdjęcie i wszyscy zrobicie wielkie ACH!!! na wspaniały ten widok. "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." (aut.: ToJaJurek) Odpowiedz Link
tojajurek Re: Czekam na wielkie ACH!!! 25.07.11, 23:18 Biedny kocio musi pić wodę z sadzawki. Ładnie to tak? Odpowiedz Link
damakier1 Re: Czekam na wielkie ACH!!! 25.07.11, 23:56 Z jakiej sadzawki? z jakiej sadzawki? I żaden kocio, tylko Pan Czesio, który podziwia swą urodę w wody lustrze. No! Odpowiedz Link
tojajurek Re: Czekam na wielkie ACH!!! 26.07.11, 00:22 Ach tak! Pan Czesio. Czy to nie ten, któren próbował nawiać zabierając sie na gapę przygodnym samochodem? Chętnie bym go przesłuchał, bo chodzą słuchy o masowym zatrudnianiu kotów na czarno, o chlebie i wodzie (z sadzawki), bez wolnych sobót i kulturalnych rozrywek. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Czekam na wielkie ACH!!! 26.07.11, 00:26 Tak, to tenże sam. Przesłuchałbyś Pana Czesia? Prędzej Pan Czesio by Ciebie przesłuchał. Albo zatrudnił na czarno. Odpowiedz Link
witekjs ACH!!! OCH!!! 02.08.11, 21:31 damakier1 napisała: > Jak tylko owa roślinność się trochę roz > > krzewi, a wsiana dziś wokół trawa się zazieleni, bo przy robotach trawni > k ucier > > piał - wkleję zdjęcie i wszyscy zrobicie wielkie ACH!!! na wspaniały ten > widok. > > > > > > > > "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." > (aut.: ToJaJurek) Zachwycony jestem ! Z niemałymi elementami zazdrości. Piękny ogród. Pozdrawiam Was. Witek Odpowiedz Link
damakier1 Re: ACH!!! OCH!!! 02.08.11, 21:43 Dziękuję. Wielką przyjemność mi Twe ACH!!! OCH!!! sprawia zwłaszcza, że to wszystko tymi ręcami. Odpowiedz Link
ave.duce Re: ACH!!! OCH!!! AAAAAAAAAACh!!!! 02.08.11, 22:31 Nie inaczej. Dziwi Cię to? Odpowiedz Link
damakier1 Re: ACH!!! OCH!!! AAAAAAAAAACh!!!! 02.08.11, 22:38 Mnie nic nie dziwi. Pieśń o brzdękaniu cudna! Odpowiedz Link
ave.duce Re: ACH!!! OCH!!! AAAAAAAAAACh!!!! 02.08.11, 22:49 No to jakie te ręce, oprócz tego że TE? Odpowiedz Link
panidemonka Re: ACH!!! OCH!!! AAAAAAAAAACh!!!! 02.08.11, 22:51 No gołe ręce, gołe czyli bez rękawiczek. Odpowiedz Link
ave.duce Re: ACH!!! OCH!!! AAAAAAAAAACh!!!! 02.08.11, 22:56 Ale gdzie to Dama napisała? Odpowiedz Link
panidemonka Re: ACH!!! OCH!!! AAAAAAAAAACh!!!! 02.08.11, 22:39 damakier1 napisała: Jako te dwa miecze. > Nagie znaczy, że gołe? Odpowiedz Link
witekjs Re: ACH!!! OCH!!! 03.08.11, 11:04 damakier1 napisała: > Dziękuję. Wielką przyjemność mi Twe ACH!!! OCH!!! sprawia zwłaszcza, że to wszy > stko tymi ręcami. Wasz ogród przypomina piękne ogrody japońskie, o których być może myśleliście tworząc, we dwoje to czarujące miejsce. Pozdrawiam. Witek ogrody japońskie www.we-dwoje.pl/ogrod;w;stylu;japonskim,artykul,4193.html entuzjazm.blox.pl/2006/03/kod-html-202.htm manga.elx.pl/articles.php?id=150 www.we-dwoje.pl/odnajdz;energie;w;ogrodzie,artykul,6707.html Odpowiedz Link
damakier1 Re: ACH!!! OCH!!! 03.08.11, 21:48 Piękne te japońskie ogrody i może rzeczywiście moje zdjęcie troszkę podobne, ale to bardzo złudne podobieństwo. Przede wszystkim rośliny, które mam tam posadzone nic a nic do ogrodów japońskich nie pasują (floksy, marcinki, bergenie, szarotki, lawenda i różnorakie skalniaczki, których nazw nie znam). Poza tym na zdjęciu jest malutki fragment, a cały ogród jest wielki i jeśli co przypomina, to najbardziej maciupeńki z lekka zapuszczony park. W każdym razie o zwierzakach i ogrodzie mogę pisać do upojenia i ogromnie mnie cieszy, jeśli ktos wyrazi zainteresowanie i uznanie. Bardzo mi miło, że dzieki mnie nie tylko moim ogrodem sie nacieszyłeś, ale jeszcze poogladałeś sobie piękne ogrody japońskie. W nagrodę mego ogrodu widok ogólny: Odpowiedz Link
ave.duce Kąćki !!! Rybackie. 27.06.11, 13:37 I biesiadowanie w "Janosikówce", a normalne jedzonko "Pod Żaglami" :) ps. i las, i plaż, i ... :) Odpowiedz Link
panidemonka Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 02.08.11, 22:37 Nad jeziora li i jedynie:) Albo na Woodstock :P Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Sezon się zbliża wielkimi krokami. 03.08.11, 11:19 Jezioro to ja mam w tym roku przed domem i nigdzie nie muszę jechać. Odpowiedz Link