Dodaj do ulubionych

Do dzieła!

30.01.12, 15:41
...„Rzeź” a sprawa Tragedii Smoleńskiej ...

... Co nam mówi ten film?
Że wbrew propagandzie prorosyjskiej sączonej od 10 kwietnia przez polskie i rosyjskie władze i media
nie ma możliwości pojednania bez dojścia do prawdy (...)
Symbolem sporu w filmie są wybite siekacze dziecka.
W Polsce to brzoza i skrzydło, sprowadzenie wraku, fałszowane polskie i rosyjskie śledztwo, krzyż i pomnik smoleński na Krakowskim Przedmieściu....

ps. a ja widzę prasłowiańską gruszę i zająca, odszczekującego się swoim prześladowcom z pańskiego dworu...
i jeszcze w tle: Halo, tu brzoza!! Tu brzoza!! Źle cię słyszę!
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: Do dzieła! 30.01.12, 15:56
      A jak tłumaczysz obecność prof. Staniszkis w tych realiach ? "Malująca usta czerwoną szminką" - to wszak musi być ona.
      • ave.duce Re: Do dzieła! 30.01.12, 17:15
        Pewnie pojechała do "przyjaciół Amerykanów" śladami Antosia i Ann.
    • olga_w_ogrodzie Re: Do dzieła! 30.01.12, 16:12

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,132133956,132742195,Re_Alez_piekny_film_obejrzalam_wlasnie_.html
    • olga_w_ogrodzie Re: Do dzieła! 30.01.12, 16:14
      napisałam o tym 4 dni temu na FK, to mnie na FS wywalono, gdzie, jak można się było spodziewać, wątek zdechł, no to tu zalinkowałam, ale też zdechło tj. nie było zainteresowania.

a wczoraj o tym w "Szkle" gadali.
      • ave.duce Re: Do dzieła! 30.01.12, 17:14
        Przepraszam, nie zauważyłam, co mi się rzadko zdarza, ale jednak.
        • magdolot Re: Do dzieła! 30.01.12, 17:20
          -Z czym się panu kojarzy kolor biały?
          -Ze Smoleńskiem.
          -Dlaczego?
          -Bo mnie się wszystko kojarzy ze Smoleńskiem.
        • olga_w_ogrodzie Re: Do dzieła! 30.01.12, 21:52
          e tam.
          przepraszać za co nie ma.
          ja tylko linknęłam, jako i Ty linkujesz, gdyś coś już w temacie rzekła.
          no i się przy okazji poskarżyłam, że temat zapodan przeze mnie się rozmył, co nie znaczy, że nie można w tym wątku się za głowę złapać i skomentować owo w "Rzezi" widzenie Smoleńska zadziwionym : - Jej, jej, jej.
      • gat45 Re: Do dzieła! 30.01.12, 17:20
        Olgo, Ty pisałaś o FILMIE, a Szefowa (oby żyła wiecznie !) o ambitnej krytyce tego filmu z odpowiedniego portalu. Chyba nie muszę tłumaczyć, że to dwie różne rzeczy ? :)
        • damakier1 Re: Do dzieła! 30.01.12, 17:56
          O ambitnej krytyce Olga pisała tyż:

a propos "Rzezi".
          czytaliście, że Jodie Foster jak Stankiewicz Ewa ?
          totalny odlot.

forum.gazeta.pl/forum/w,1157,132734034,132742118,Re_W_Rzezi_Polanskiego_J_Foster_jak_E_Stankiew.html
          • gat45 AAAAAAAAAAA. No to przepraszam 30.01.12, 18:02
            Uniżenie. I się kajam. Wątków kinowych na ogól nie czytam, bo mało co oglądam.
            • ave.duce Re: AAAAAAAAAAA. No to przepraszam 30.01.12, 18:12
              No i teraz sama widzisz, ile tracisz! Dzięki temu mątkowi wpadłaś na trop prof. Staniszkis...
    • ave.duce Krzyżacy a sprawa tragedii smoleńskiej ... 31.01.12, 15:49
      Jagienka i orzechy. Twarde do rozgryzienia niczym smoleński zamach. Trzeba bobra na gwałt!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka