trzecikot 31.01.12, 16:27 Postanowiłem posmakować kiszoną kapuchę, czy aby dość kwaśna. No i zeżarłem całą. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga_w_ogrodzie Re: Miałem zrobić surówkę 01.02.12, 00:13 a nawet tak bardzo :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))!!!!!! Odpowiedz Link
damakier1 Re: Miałem zrobić surówkę 31.01.12, 19:27 To mi przypomniało taki obrazek: stoi baba w kuchni i mówi: gdybym miała boczek, zrobiłabym jajecznicę na boczku, ale skąd wezmę swieże jajka....? (z bardzo fajnej książeczki Zbigniewa Jujki, którą gdzieś mam w domu, ale nie mogę znaleźć, więc może cytat nie jest absolutnie dokładny). Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Miałem zrobić surówkę 01.02.12, 15:31 miałam wyleźć na mróz i jechać daleko, daleko. ale się mi nie chciało, więc nie pojechałam i siedzę. Odpowiedz Link
ave.duce Далеко-дале 01.02.12, 16:12 ... Где кочуют туманы, Где от легкого ветра Колышется рожь ... Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Далеко- 01.02.12, 16:18 no niemożliwa jesteś w tym maniu wciąż czegoś w zanadrzu na każdą okazję. nie słyszałam nigdy przedtem pieśni tej rzewnej. Odpowiedz Link