ave.duce 22.10.12, 17:07 oglądam. Przy 1. serii - załamałam się (już nie pamiętam, dlaczego) i przerwałam. Ale wróciłam przy 2. i ... trwam ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
99venus Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 22.10.12, 17:40 podziwiam. od chyba 20(lub więcej) lat nie obejrzałem ani jednego polskiego serialu. Odpowiedz Link
mala200333 Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 23.10.12, 20:54 Byl taki, zwal sie...hm.."Fala zbrodni" czy jakos tak...dalo sie ogladac. Odpowiedz Link
ave.duce Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 24.10.12, 20:26 Bardziej mi "leżała" Ekstradycja z Kondratem. Odpowiedz Link
scoutek Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 22.10.12, 18:30 Ave, to jest szansa, że kiedyś skomentujesz jak opiszę;)) też oglądam, mam mieszane uczucia, ale lubię i czekam na zakończenie wątków Odpowiedz Link
ave.duce Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 22.10.12, 18:34 Duża szansa ;) ps. a nie możemy teraz pokomentować, kiedy jeszcze cokolwiek pamiętam? Odpowiedz Link
scoutek Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 22.10.12, 18:45 oczywiście, że możemy:) ta seria, podobno ostatnia, choć mówią o jeszcze jednej, jest trochę za bardzo odrealniona w poprzedniej zresztą też przypominała przygody pana Michała wśród Indian na wojennej ścieżce szczególnie odbicie córki i matki od bauera;) Odpowiedz Link
tojajurek Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 22.10.12, 19:34 No! W dziedzinie war fiction wyróżnia się promocją polskiego genetycznego patriotyzmu. Odpowiedz Link
ave.duce Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 23.10.12, 10:11 Scenariusz pisany wg dyrektyw, które niegdyś wydał Wielki HistEryk Jarosław. Odpowiedz Link
mariner4 Od wielu już lat w zasadzie bojkotuję 23.10.12, 08:26 polskie produkcje filmowe. W zasadzie, bo czasem oglądam celem weryfikacji moich opinii. Polscy filmowcy robią sobie kpiny z widzów. To jedno. Drugie, to nachalna propaganda środowisk "patriotycznych", próba zawłaszczenia tradycji, spowodowała, ze odczuwam niechęć do takich filmów. Najczęściej robione są na kolanach. Nie ma "patriotycznego" filmu bez księdza. Nachalna propaganda tych filmów zaczyna mnie przyprawiać o mdłości. Sam byłem wychowany w etosie powstania warszawskiego. Czytałem wszystko na ten temat, znałem piosenki powstańcze, znałem nazwiska, fakty i akcje. Od lat nie mieszkam już w Warszawie, ale bywam tam dosyć często. Nawet mi się do muzeum powstania nie chciało iść. Cuchnie Kaczyńskim.... M. Odpowiedz Link
humbak Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 23.10.12, 09:28 A tam... nie znasz się:) Poważniej to uważam w mojej arogancji bezgranicznej że seriale obecnie suma sumarum oferują jakość wyższą niż filmy pełnometrażowe. Praktycznie pod każdym względem i to od paru już ładnych lat. Odpowiedz Link
scoutek Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 23.10.12, 09:46 humbak napisał: > A tam... nie znasz się:) > Poważniej to uważam w mojej arogancji bezgranicznej że seriale obecnie suma sum > arum oferują jakość wyższą niż filmy pełnometrażowe. Praktycznie pod każdym wzg > lędem i to od paru już ładnych lat. zależy o jakich produkcjach mówimy ale jeśli chodzi o produkcje amerykańskie to pełna zgoda Odpowiedz Link
magdolot Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 23.10.12, 15:10 Tia. Jak zrobią taki "Czas honoru" jak "Pacyfik", to pooglądam. Odpowiedz Link
mariner4 Nie zrobią, ale za to mamy 23.10.12, 19:04 Instytut Sztuki Filmowej i na przykład Pazurę! M. Odpowiedz Link
humbak Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 23.10.12, 20:44 Amerykańskie wraz kanadyjskimi i brytyjskimi. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 23.10.12, 20:53 humbak napisał: > Amerykańskie wraz kanadyjskimi i brytyjskimi. Nie zapominając o skandynawskich :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 23.10.12, 21:53 Się nie znam fcale, więc dopiszę: & rosyjskich, o! ;) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 26.10.12, 14:00 A ja obejrzałam (rzecz jasna w necie) wszystkie sezony do tej pory, ale przy pierwszym ostatniego wymiękłam. Mój młody też wymiękł twierdząc, że za dużo patosu i on czekał na PW, gdzie powinna chociaż część bohaterów zginąć. Natomiast wczoraj obejrzałam (też w necie) wszystkie dotychczasowe odcinki "Paradoksu" i dla mnie jako wielbicielki skandynawskich klimatów (oprócz Millenium, bo to peggysueizm) zapowiada się owszem owszem. Choć kryminalne historyjki takie sobie, ale klimat jest. I w końcu nie ma tego tefałenowskiego uślicznienia wszystkiego i wnętrz trzydzieści razy ładniejszych niż w serialach amerykańskich. Odpowiedz Link
ave.duce Oglądał ktoś nowy odcinek? 03.09.13, 11:55 Pytam, bo przegapiłam. Warto zobaczyć? Odpowiedz Link
scoutek Re: Oglądał ktoś nowy odcinek? 03.09.13, 12:11 ja oglądałam (oczywiście) i zdania nie zmieniam a jakie mam to proszę tutaj Odpowiedz Link
ave.duce Re: Oglądał ktoś nowy odcinek? 04.09.13, 10:43 Pamiętam, pamiętam ;) Zacznę oglądać od następnego... może. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 03.09.13, 12:02 Czy to coś takiego jak "Brzydula"? (obejrzałem dwa odcinki i jestem dumny z tego). Odpowiedz Link
ave.duce Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 03.09.13, 12:09 Nie wiem, Twojej brzyduli na oczy nie widziałam. Odpowiedz Link
alaias11 - prawie jedyny serial, który ja obejrzałam... 03.09.13, 14:52 ....to PITPULL - m.in. dla zachwycającej, wspanialej gry aktorskiej Andrzeja Grabowskiego. (-)padalcowa pozdrawia. Odpowiedz Link
magdolot Re: - prawie jedyny serial, który ja obejrzałam.. 03.09.13, 21:31 Nie. Ostatnio "Suits" z glebogryzarki. Dziś mi zarzucono nazistowską wymowę, a ja powiedziałam "schreibtisch" jak umiałam najładniej! Pooglądałabym za karę "Czas honoru" ale ZUPEŁNIE nie mam jak. Może zachęcę pisiakuf, żeby wyawanturowali od tego ZDF, czyjakmutam, puszczenie Honoru zamiast "Ich Ojcuf i matek"? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: - prawie jedyny serial, który ja obejrzałam.. 04.09.13, 10:10 A nie możesz oglądać polskich seriali na absolutnie legalnych stronach w internecie? Np. tu? www.ipla.tv/Serial/5000912-Obyczajowy/5001054-Czas-Honoru Odpowiedz Link
scoutek Re: - prawie jedyny serial, który ja obejrzałam.. 04.09.13, 10:15 magdolot napisała: > Nie. Ostatnio "Suits" z glebogryzarki. i jak? bo mnie owszem bardzo:) jestem fanką Donny i Louisa:) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: - prawie jedyny serial, który ja obejrzałam.. 04.09.13, 10:30 scoutek napisała: > magdolot napisała: > > > Nie. Ostatnio "Suits" z glebogryzarki. > > i jak? > bo mnie owszem bardzo:) > jestem fanką Donny i Louisa:) > > > Dla mnie również. Ja też i owszem. Ale pod względem prawniczych to jednak Good wife ponad wszystko. Odpowiedz Link
magdolot Re: - prawie jedyny serial, który ja obejrzałam.. 04.09.13, 13:08 F porzo te Garnitury są. Szaciek nam puszcza, a la tępej mamusi i guchego ojca zamieszcza napisy po anglijsku. My na nim wisimy i na jego gustach, bo my debile filmociągowe, a Szaćkowi łatwiej starym puścić, niż wytłomaczyć co i jak. Zresztą on to chyba robi intuicyjnie... Smartfona mi takoż przestawia, zamiast mi wytłomaczyć jak mam go sobie wymaćkać samotrzeć. Staroć nie radoć. Moja babcia bała się telefonu, a ja się boję smartfona, cusz. Tera wisimy jeszcze na dropboxie z Ojczyzny, bo Szacio hakując filmy trafił na predatory. Nasi państwo przyjechawszy na wakacje do chaty znaleźli w korespondencji przedatowane żądanie zapłaty 800 euro za zhakowanie filmu. Adresowane do siebie, bo net jest na nich. Zamiast się fściec na nas, sięgnęli po swego prawnika i uwalczyli obniżkę i zapchanie ryja upartym skurwiałkom, co się przy sądzie upierały. Przez pewien czas drżeliśmy, co będzie, jak teraz napłyną tony pozwów za fszystko, co Szaciek zhakował, po 8 stówek od sztuki... Latego tesz lubię te Garnitury, bo usiłuję nauczyć się prężyć jaja samcze, by predatory odstraszać naumieć się sprytnie. Brak fotograficznej pamięci mi w tym troszku przeszkadza, ale ogólnie mi lepiej na duszy. Trenuję prężenie mych samczych jaj na nauczycielu miemca i nie wiem, zaiste, czy mi dobrze wychodzi, ale jeden Włoch i jeden Brazylijczyk z grupy najwyraźniej te moje występy uwielbiają i paczą na mnie bardzo ciepłym wzrokiem oraz pełnym nadziei co chfila. Chyba jednak wychodzi, bo nauczyciel przerzucił się ze spinek ze mną na pocieszanie malutkiej, cichutkiej, nijakiej Brazylijki z oczkami jak talerzyki, jak ją o coś pytają. Fajna ta Ipla, dzieęks! Zapytam Szacia jak to wrzucić na plazmę za pomocą sznurka, alepókico, to nie mam czasu oglądać i bardzo się z tego cieszę, bo dorwałem stado prawdziwych echt babuf internacjonalnych i nie nadążam odrabiać zadań z niemieckiego, a rodzina lata o suchym pysku... Odpowiedz Link
ploniekocica Re: - prawie jedyny serial, który ja obejrzałam.. 04.09.13, 13:29 Moja ciotka miała na Podkarpaciu kiedyś pomoc domową do dziecka, co to teraz koń czterdziestoletni jest. I owa niania, której nakazano odbierać telefon, odbierała a jakże, wrzeszcząc w słuchawkę "pani nie ma, pana nie ma, sama jestem" i bez słuchania kto zacz i po co odrzucała ją na widełki, jak parzący garnek. Kiedyś w bardzo waznej sprawie ciotka się usiłowała z pracy do własnego domu dodzwonić i na próżno wrzeszczała w słuchawkę "pani Zosiu, to ja" w odpowiedzi słyszała tylko "pani nie ma, pana nie ma, sama jestem" i buch. Odpowiedz Link
scoutek Re: - prawie jedyny serial, który ja obejrzałam.. 04.09.13, 14:14 ploniekocica napisała: > "pani Zosiu, to ja" w odpowiedzi słys > zała tylko "pani nie ma, pana nie ma, sama jestem" i buch. to samo zrobiłam osobiście przed laty, gdy komórków nie było jeszcze, dziewczęciem będąc we Szwecji siedziałam w domu, gospodyni niejaka Ewa polazła gdzieś i po pewnym czasie telefon zadzwonił odebrałam, usłyszałam zdanie raczej niezrozumiałe dla mnie, ale w nim wybrzmiało mi Ewa powiedziałam she's out i trzasnęłam słuchawką potem się dowiedziałam, że to była ona Odpowiedz Link
mroofka.reaktywacja Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 10:04 a ja bardzo polecam Homeland i House of cards :D Naprawdę wciągają ;) Odpowiedz Link
gat45 Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 10:33 Ffffffffffffffffffstyd. Mam zaliczone dwa seriale polskie z dziecięctwa (tytuły oczywiste) oraz dwa jak tylko przyjechałam do Francji : Star Treck (ale tylko sezon 1) i jakiś jeszcze, nawet sama nie bardzo pamiętam kto, co z kim i dlaczego. Amerykańskie to było i chyba bohaterem był facet z częściami anatomii na bardzo wysoko zaawansowanych podzespołach. Typu kicanie z przykucu na trzecie piętro, w jednym przynajmniej oku nastawianie zooma i podczerwieni i takie tam inne. Jako czternastolatka twierdziłam, że czekam na odcinek, w którym sie okaże,czy TAM on też jest biotechnologiczny. Alem się nie doczekała. I szlus. Tyle w kwestii seriali. No, może jeszcze kilka takich typowo francuskich produkcji telewizyjnych (na zadany temat) w 4 odcinkach - czy to już serial ? Pytanie do Scoutka i Kocicy : jakiś czas temu pojawiały się zwiastuny polskiego serialu pani Holland pod tytułem bodajże "Ekipa" - warto to obejrzeć ? Ile odcinków ? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 10:39 Jeśli chodzi o Ekipę to wg mnie warto. Nawet bardzo warto jesli chodzi o polskie seriale. Odcinków jest chyba 13 albo 14. Odpowiedz Link
scoutek Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 10:40 co za timing, Kocico:) ale zostawiłyśmy Gatka na rozdrożu musi rzucić monetą:))))) Odpowiedz Link
gat45 Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 10:43 ... i to mam za mój wielki trud żem jest tak głupi, jak i wprzód podpisano : Gat z Faustem Odpowiedz Link
ploniekocica Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 10:49 No po prostu musisz spróbować. www.ipla.tv/Ekipa-odcinek-1/vod-26013 nie wiem czy można we Francyi, ale w Polsce na pewno. Z serialami często jest tak u mnie, że mnie pierwszy czy pierwsze odcinki nie wciągną, a potem przy jakiejś okazji albo z polecenia kogoś zaczynam od nowa i lecę przez pięc czy nawet więcej serii jak wariatka. Odpowiedz Link
scoutek Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 11:50 ploniekocica napisała: > Z serialami często jest tak u mnie, że mnie pierwszy czy pierwsze odcinki nie w > ciągną, a potem przy jakiejś okazji albo z polecenia kogoś zaczynam od nowa i l > ecę przez pięc czy nawet więcej serii jak wariatka. mam tak samo:))) Odpowiedz Link
gat45 Obejrzałam pierwszy odcinek i mam pytanie 04.09.13, 12:54 palące. Dotyczące obsady. Czy ktoś mi może pomóc ? Odpowiedz Link
gat45 Chodzi mi konkretnie o to, 04.09.13, 12:57 jakie miasto zostało obsadzone w roli Zamościa ? Odpowiedz Link
scoutek Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 10:39 "Ekipa", 14 odcinków, polityczny i .... nie wiem czy warto, bo mnie znudził pierwszy odcinek i odpuściłam Odpowiedz Link
alaias11 Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 13:11 "Ekipa", 14 odcinków, polityczny i .... nie wiem czy warto, bo mnie znudził pie > rwszy odcinek i odpuściłam przypotwierdzam: nuuudyyyyy, ziew. Odpowiedz Link
magdolot Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 13:13 Star Treck. Ostatnio Szaciek pokazał mi drugi w historii odcinek, taki z lat 60'. S panem, co mi ufok oczyma wlaz i mu się śfieciły. Aleśmy się tarzali! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 13:23 A Szaciek "Doktora Who" ogląda? Bo moje dziecko młodsze ma aktualnie (znaczy teraz w Drakulandii to nie ma) fazę i ogląda non stop. Znaczy na zmianę z Friendsami, na których ja jestem uczulona i gdy tylko usłyszę czołówkę to uciekam z domu. I jeszcze koszulki z tymi cholersami nosi i mnie straszy sinymi na piersiach wykłutymi z minami durnymi, borze szumiący i wielkolistny, fuj! Ale moje dziecko młodsze ma w ogóle fazy i jak ma taką fazę to jest w stanie mi obrzydzić ffffffffszystko. Jak miało fazę na Kazika i jego świętej pamięci ojca Stanisława to ja barankom szyję podgryzałam z rozpaczy. I motylkom też. I sobie nieszczęsnej we wianku. Odpowiedz Link
magdolot Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 19:27 Who i Friendsy i kupa innych rzeczy, ale bes koszulek i se ogląda na kompie, albo na smartfonie we szlencugu do szkoły, mjuzik tesz se pcha w uszy, a nie po połaci i motulkuf podgryzać nie muszę. Może on się naumiał, bo żem mu wyznała już dawno, dawno temu, że w czasach kiedy jeszcze oglądał Cartoona Networka i z niego nie wyrósł... odkryłam, że słuchanie w kuchni odgłosów jego cholernych kreskówek powoduje we mnie przypływ oceanu nielimitowalnego agresywnego fkurwu i po ok. 30 minutach musiałam, zwyczajnie musiałam wykonać karczemną awanturę o cokolwiek mi się napatoczyło, pierfszemu lepszemu z brzegu. Ten Szaciek to chyba nie lubi awantur za bardzo... Pogryź Ty jemu kontrolnie koszulkę, jak wróci z Drakulandii, albo choć uczyń wyznanie, to może już nie będziesz musiała uciekać na mróz? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 11:31 taki zly?:S ave.duce napisała: > oglądam. Przy 1. serii - załamałam się (już nie pamiętam, dlaczego) i przerwała > m. Ale wróciłam przy 2. i ... trwam ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: "Czas honoru" - jedyny serial, który 04.09.13, 14:17 Typowy przykład tradycyjnego od ściany do ściany - w zalezności od wiatrów, które aktualnie wieją. Przegięcia niektóre po prostu niestrawne. Odpowiedz Link