man_sapiens 08.06.14, 18:54 Kubica dojechał do mety. Dobrze, że udało mu się chociaż urwać koło w samochodzie. Nie kibicuję tzw. sportom motorowym (rzadko widzi się nudniejsze transmisje w tv) ale ta informacja wstrząsnęła mną. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Nie do wiary 08.06.14, 22:25 Kiepsko. Większe osiągnięcia miał w Portugalii. Odpowiedz Link
dupeteczek Re: Nie do wiary 09.06.14, 10:07 Tylko patrzeć jak ukończy któryś rajd na piechotę z kierownica w rękach. Odpowiedz Link
mariner4 A ja kocham wszystko co ma silnik 09.06.14, 18:03 spalinowy i warczy. Od kosiarki, przez odśnieżarkę, motocykle i samochody. A już najbardziej mnie kręci "dag, dag,dag,dag" Harleya. W związku z tym lubię i sporty motorowe. Mój pies też chyba lubi. Jak włączę odkurzacz, to wieje z podkulonym ogonem gdzie pieprz rośnie. Jak chodzi o wiele bardziej głośna odśnieżarka, albo kosiarka, to nie odstępuje mnie o krok. Kubica postąpił bardzo nieroztropnie jadąc w owym pamiętnym rajdzie, kiedy stracił szanse bycia mistrzem F1. Szkoda. M. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: A ja kocham wszystko co ma silnik 09.06.14, 18:55 Kubica nie umie jeździć w rajdach. Jest (był?) dobry albo i bardzo dobry na torze, gdzie każdy centymetr drogi samochodu jest przewidywalny, jest beznadziejny na szosie (i szutrowej drodze), gdzie cały czas trzeba umiejętnie zostawiać rezerwę na nieprzewidziane - na przykład nie jechać dwoma kołami po poboczu, bo tam można urwać koło. On tego kompletnie nie potrafi, do tego nie jest całkiem sprawny po wypadku. Niech znajdzie sobie inny sposób zarabiania na życie bo czekanie na to, w którym rajdzie zabije się na śmierć jest niesmaczne. Odpowiedz Link
mariner4 Re: A ja kocham wszystko co ma silnik 09.06.14, 20:28 Może tak, ale dźwięk motoru, to dla mnie melodia! Kubica przegrał swój los.... M. Odpowiedz Link
ave.duce Re: A ja kocham wszystko co ma silnik 09.06.14, 22:04 mariner4 napisał: > Kubica przegrał swój los.... > M. Widać Bóg tak chciał. Odpowiedz Link
magdolot Re: A ja kocham wszystko co ma silnik 09.06.14, 22:26 > > Kubica przegrał swój los.... Los Andes Kordilliera, Montania, Patagonia Ostępy strome, dzikie, gdzie kondor z nagłym krzykiem Wzlatuje w nieboskłon Los Andes Cordillera, Brazylia, Amazonia La Pląta, Rio Branco, Trynidad, Santa Cruz Tropiki wszerz i wzdłuż Jak nudno peruwiańskiej lamie w ugłaskanej panoramie Zoologów centrum miasta "F" Gdzie taka dzika lama-samiec, spędza życie opłakane Za parkanem z grubych szorstkich dech Tuż obok w klatce siedzi kondor z diaboliczną ptasia mordą Nostalgicznie międląc w dziobie kłębek piór Bo i ta lama, i ten kondor, z taką szyją barwy bordo Dziko tęsknią do rodzinnych, stromych gór ------------------------------------------------------------------------------------------------ Basen jest wyjściem. Odpowiedz Link
ave.duce Re: A ja kocham wszystko co ma silnik 09.06.14, 22:33 basen 1. «sztuczny zbiornik na wodę, zwykle do celów rekreacyjnych; też: teren, na którym znajduje się taki zbiornik» 2. «sztuczny zbiornik, zwykle na wodę, do celów przemysłowych, przeciwpożarowych» 3. «zlewisko» 4. geol. «zagłębienie w skorupie ziemskiej» 5. «część obszaru wodnego portu, będąca miejscem postoju lub naprawy statków» 6. «naczynie do załatwiania potrzeb fizjologicznych, używane przez chorych» sjp.pwn.pl/szukaj/basen Odpowiedz Link
mariner4 Nie wiem dlaczego Kubica tego nie miał 10.06.14, 07:36 w kontrakcie. Większość kierowców F1 ma zakaz startów w ryzykownych imprezach. M. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Nie do wiary 02.08.14, 11:12 Dziennikarze piszą, że ma 45 minut straty, ale to nieważne, bo dla niego ważne jest zbieranie doświadczeń. Ale po co aż tyle tych doświadczeń, Nobla chce dostać? Odpowiedz Link
ave.duce ... do wiary 06.10.14, 22:01 Kubica wypadł z trasy dziewiąty raz w tym sezonie - ho, ho! Czekam na następne w(y)padki. Odpowiedz Link
ave.duce doczekawszy się! 28.04.19, 13:18 "Robert Kubica nie dokończył kwalifikacji do Grand Prix Azerbejdżanu. Kierowca F1 z dużą siłą wjechał w bandę i poważnie uszkodził bolid Williamsa." Czy Dziwisz zachował jeszcze nieco krwi? Odpowiedz Link
trusiaa Re: doczekawszy się! 28.04.19, 13:59 Tytułem usprawiedliwienia (tekst ślyczny, całkiem jak z gazety.pl ;) Na Orlenie kawa podrożała. I paliwo też. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Nie do wiary 29.04.19, 08:34 Ale w narzekaniu na swój zespół i samochód jest niezagrożonym mistrzem świata. Odpowiedz Link
ave.duce W kółko Kubica 07.05.21, 13:43 Kolejny powrót Kubicy zdecydowanie nie należał do najlepszych. Po zmianie opon na miękkie kierowca Formuły 1 wpadł w poślizg na 10. zakręcie. W jego środkowej fazie Polak stracił panowanie nad bolidem, próbował jeszcze utrzymać pojazd na torze, jednak bez skutku. Finalnie nie udało mu się samodzielnie wrócić do stawki. - Utknąłem. Przepraszam - podsumował 36-latek. Czuję się usatysfakcjonowana!!! Kubica mnie nie zawodzi od lat... Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: W kółko Kubica 07.05.21, 18:29 Temat ma już ładnych parę lat, ale co mi szkodzi wpisać się. Osobiście podziwiam Kubicę. Pomijam wyniki z ostatnich lat, pomijam niepowodzenia. Nawet nie będę się rozpisywał o nachalnej reklamie i niepotrzebnemu pompowaniu balonika. Podziwiam Kubicę za to, że naprawdę niewiele ludzi po tak dramatycznym wypadku i jeszcze gorszych skutkach, byłoby tak zdeterminowanych do powrotu na tor. Dla mnie typ straceńca pozytywnego, taki himalaista próbujący osiągnąć szczyt. Kubica ze swoją ułomnością jest artystą, niestety nie mający żadnych szans na sukces, a i wiek nie sprzyja, ale walczy. I właśnie dlatego moje uznanie. Odpowiedz Link
inna57 Re: W kółko Kubica 07.05.21, 19:06 Akurat tu się nie zgodzę. Mam w domu dwóch ścigantów jednego nawet z tytułem mistrzowskim. Robert ani nie jest artystą ani nie jest ułomny. Jedyne co potrafi w życiu oprócz kręcenia kierownicą to gra w pokera i trochę jeszcze dojenie sponsorów najlepiej z własnego kręgu kulturowego. A ten krąg kulturowy to krakowski parafializm. Przypominam o podarowanej Robertowi przez Don Stanislavo kropli papieskiej krwi. Facet zwyczajnie nie umie zejść ze sceny i zająć się czymś pożytecznym. Wieczne rozkapryszone dziecko. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: W kółko Kubica 07.05.21, 19:49 I po to jest właśnie forum. Znając Kubicę z innej strony, masz odmienne zdanie o nim i tak powinno być. Po przeczytaniu tego co zamieściłaś, pozostanę przy swoim, kibicowskim, może nie do końca obiektywnym, cóż. Odpowiedz Link
ave.duce Re: W kółko Kubica 07.05.21, 21:08 Nie wiem dlaczego, ale Kubica przypomina takiego angielskiego skoczka narciarskiego - Eddiego Edwardsa, ksywa Orzeł. Nie był, co prawda, jedynym skoczkiem w Wielkiej Brytanii, ale pierwszy reprezentował ten kraj w igrzyskach olimpijskich w skokach narciarskich. ps. a co do wspinaczy - nawet ci najwybitniejsi rzadko kiedy mają bogatych sponsorów. Taki klimat ;) Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: W kółko Kubica 07.05.21, 21:40 >ps. a co do wspinaczy - nawet ci najwybitniejsi rzadko kiedy mają bogatych sponsorów. Taki klimat ;) Nie mają. Zdobywanie szczytu nie da się pokazać w telewizorni, zrobić film, relacje udokumentowaną kamerą można ale się nie sprzeda na duży rynek. Odpowiedz Link
trusiaa Re: W kółko Kubica 08.05.21, 07:58 Eddie Orzeł Edwards. Nie był, co prawda, jedynym skoczkiem w Wielkiej Brytanii, ale pierwszy reprezentował ten kraj w igrzyskach olimpijskich w skokach narciarskich. Dumni Brytowie nie mieli doświadczenia w skokach, więc wysłali sympatycznego Edzia, tak dla hecy, żeby żartami przykryć brak umiejętności. Pokazali dystans (krótki ;), ale podejrzewam, że mieli kwaśno w dziobach, nie będąc światową potęgą w tej dyscyplinie. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Nie do wiary 15.06.21, 08:43 Nie do wiary: w meczu ze Słowacją "zajęli drugie miejsce"? To dobrze, że chociaż Boniek wierzy w te orły sokoły jaściomby: Graliśmy przeciętnie, na porażkę nie zasługiwaliśmy. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie do wiary 15.06.21, 10:47 Od dawna nie kibicuję "piłkom nożnym". Szkoda czasu. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie do wiary 22.08.21, 19:00 ... dosłownie trzy minuty przed końcem wyścigu auto z numerem 41 nagle się zatrzymało na torze! W samochodzie prawdopodobnie zabrakło paliwa i Kubica wraz z partnerami po niespełna 24 godzinach w ogóle nie ukończył rywalizacji ... Odpowiedz Link
trusiaa Re: Nie do wiary 23.08.21, 08:04 Doprecyzowywowowuję: rywalizację w aucie Roberta Kubicy kończył Yifei Ye. Peszek. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie do wiary 23.08.21, 15:43 Maria Peszek - Maria Awaria (Official Audio) Odpowiedz Link
inna57 Re: Nie do wiary 23.08.21, 08:48 Dokładnie i precyzyjnie to padł czujniczek bez którego autko dalej nie chciało jechać bo czujniczek był od przepustniczki. Ze względu na ciemne alianse od dawna nie kibicuję Robertowi chociaż kiedyś był naszym kolegą klubowym. Odpowiedz Link
inna57 Re: Nie do wiary 23.08.21, 19:35 Oj ciekawość, nie lubię. Niech Ci wystarczy że od 44 lat jestem żoną i matką ścigantów. Obaj na sportowej emeryturze. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie do wiary 23.08.21, 23:08 F1? Swego czasu ścigałam się w rajdach. A teraz interesuje mnie Rallycross. ps. mogę odpowiedzieć tym samym: "Oj ciekawość, nie lubię." Odpowiedz Link
inna57 Re: Nie do wiary 24.08.21, 00:54 Hm, w rajdach powiadasz. Fizyczny czy umysłowy? Jak rallycross się u nas rodził to moi panowie kończyli karierę zabawowicza na rzecz innych priorytetów. A F1 wtedy to była taka baśń o żelaznym wilku. Stare dzieje. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie do wiary 24.08.21, 07:37 Hm, da się tylko fizycznie? Kubicę miałam okazję spotkać (kiedy jeszcze był chłopcem-gokartowcem) u znajomego samochodziarza/rajdowca w Krakowie. Stąd moje pytanie o klub (?). Odpowiedz Link
inna57 Re: Nie do wiary 24.08.21, 11:40 Niech zgadnę. U Kościuszki? Kiedyś był jasny podział. Fizyczny miał kierownicę a umysłowy itinerer. Coś, gdzieś kiedyś nasze ścieżki musiały się przeciąć ale niech pozostanie jak jest w sferze domysłów. Odpowiedz Link
inna57 Re: Nie do wiary 24.08.21, 14:13 Dlaczego nie sądzisz? W życiu zwykle nie ma przypadków. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie do wiary 24.08.21, 15:36 Zacytuję powtórnie (zgadnij, kogo) > Oj ciekawość, nie lubię. Ponoć świat jest mały, ale chyba nie aż tak. Odpowiedz Link
inna57 Re: Nie do wiary 24.08.21, 21:36 Jest mniejszy niż mogło nam się wydawać. Doświadczyłam tego na własnej skórze. Ale jako asparagusowi dobrze mi tak jak jest choć nadal nie wiem skąd Trusiaa wie kiedy mam urodziny. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie do wiary 25.08.21, 08:03 Pewnie stąd: inna57 Re: Urodziny we wogle 11.04.11, 08:34 20 marca - zwiastunka wiosny, godzina 7:07 Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie do wiary 04.09.21, 20:03 znowu sukces! Kubica w kwalifikacjach przed GP Holandii wyprzedził dwóch rywali ... był 18. na 20 ... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie do wiary 12.04.22, 12:45 ... a jednak: Grzegorz Kita, specjalista marketingu i konsultingu sportowego: - Ważne jest też to, że nasza tenisistka osiągnęła wszystkie sukcesy bardzo wcześnie - jeszcze w wieku 20 lat. To wciąż początek jej kariery, przez dobre kilka lat może być na topie. Można to porównywać z potencjałem Roberta Kubicy, jaki mógłby osiągnąć, gdyby był „jedynką" w Formule 1. Ale kita... Odpowiedz Link
kanciasta Re: Nie do wiary 12.04.22, 13:35 Eh…jak sobie pomyślę, jaki potencjał ja mogłabym osiągnąć, gdybym była „jedynką” tam, gdzie nawet „pińćsetką” mi się nie udało… Masz, Ave, talent do wyszukiwania perełek 🙂 (I zakręcania łezek czytelnikom ;-) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie do wiary 12.04.22, 16:50 Ojtam, ojtam - musiałabym mieć 1500 takich a nie mam ani jednej ;) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Nie do wiary 13.04.22, 08:23 Akurat! Taka ja - to dopiero beztalencie, nawet na pieluchy nie byłoby mnie stać. Odpowiedz Link
kanciasta O... 13.04.22, 12:16 ...świeciło mnie! (ale oślepiwszy przedtem :-( Próbuję od wczoraj znaleźć jakieś "gify" z rodzaju "wspierających". Ze względu na przyczynę potrzeby wsparcia powinny być bezpolityczne i bezreligijne. Pamiętam, że kiedyś takie widziałam: jakiś dzieciak boksujący worek treningowy, jakieś zwierzaczki malutkie wygrywające ze strasznymi bestiami...Wydawało mi się, że to mogło być na tym Forum, ale jakoś nie idzie mi szukanie. A może to było na fb, gdzie rok temu skasowałam konto, a teraz by się przydało. Eh. Ale jakby Ave i/albo Trusia pomogły? I żeby można było whatsup em przesłać... Nie wiem, czy(m) się odwdzięczę... Odpowiedz Link
trusiaa Re: O... 13.04.22, 14:48 Na FzD chyba nie było takich gifów. Takie obrazki znalazłam, Wassupa nie mam, ale może ktoś - coś? (nie było mniejszych) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie do wiary 13.04.22, 22:50 Weź przykład z Kanciastej: pomyśl, co by było, gdyby! Odpowiedz Link
kanciasta Re: Nie do wiary 14.04.22, 08:27 ave.duce napisała: > Ojtam, ojtam - musiałabym mieć 1500 takich > > > > a nie mam ani jednej ;) > Prawdziwy talent nie rozmienia się na drobne. ( czy jakoś tak ;-) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie do wiary 14.04.22, 16:47 Zbyt łaskawaś ;) Cytat: "Chodzi mi o to, aby język giętki, powiedział wszystko, co pomyśli głowa…" - pozornie bez zarzutu :( Odpowiedz Link