gat45 20.03.15, 09:07 Opiszecie, jak tam się u Was zaćmiewało ? U nas słabo będzie, bo gęste chmury od samego rana. Tubylec chodzi i marudzi, że powinni zwrócić pieniądze za spektakl. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdolot Re: zaćmienie 20.03.15, 09:57 Ja protestuję! Takie ładne słąko jest! I małż się poczuje ważniakiem bo ma urodziny i mu się we łbie przewróci od tego zaćmienia i jak ja po ćmoku zrobię tort?! Odpowiedz Link
scoutek Re: zaćmienie 20.03.15, 10:10 zrób murzynka, znaczy takie czarne ciastko, nie tam rasistowskie a ciemne :) Odpowiedz Link
magdolot Re: zaćmienie 21.03.15, 00:36 Nie posuchałam dobrej rady... Zrobiłam migdałowy z maso lavazzowo i biebieskimi kfiatuszkami... i jusz nigdy nie zasnę. Odpowiedz Link
gat45 Re: zaćmienie 20.03.15, 10:20 No, niby coś jakby trochę bardziej buro. Ale gdyby to nadeszły po prostu jeszcze grubsze chmury, to by było tak samo. Do dupy z takim zaćmiewaniem. Co to za władze w ty Unii, nawet porządnego zaćmienia nie umieją zrobić. Pies ma gdzieś zjawiska przyrodnicze i śpi. Odpowiedz Link
damakier1 Re: zaćmienie 20.03.15, 10:24 Ale by to musiało być gupie, jakby kogo w zaćmienie po ciemku ząb ćmił... Odpowiedz Link
trusiaa Re: zaćmienie 20.03.15, 11:02 Do bani z zaćmieniem tym - w momencie kulminacyjnym świeciło jak wściekłe i mię w oko dziabło - mimo, że zrobiłam sobie rurkę z dziurką wg instrukcji i zerknęłam tylko. W necie oglądam na żywo, bardzo przyjemnie, bardzo. Odpowiedz Link
tojajurek Re: zaćmienie 20.03.15, 11:13 Teraz widać żółtą łódź. A Koziołek Matołek dzie? Odpowiedz Link
trusiaa Re: zaćmienie 20.03.15, 11:27 A skąd mnie to wi(e)dzieć - ffszak dziabnięe oczko mam. Odpowiedz Link
magdolot Re: zaćmienie 20.03.15, 11:40 Przez kliszę rentgenowską najlepiej ogląda się i nic nie dziabie. Znalazłam w otchłani sepetów jakowyś staw biodrowy - gra i buczy. Odpowiedz Link
trusiaa Re: zaćmienie 20.03.15, 11:45 No ba! Jak się ma kliszę zez otchłani i ze stawem, to można. Klisza ze szuflady, z puckami - nie daje rady. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: zaćmienie 20.03.15, 11:47 magdolot napisała: > Przez kliszę rentgenowską najlepiej ogląda się i nic nie dziabie. Znalazłam w o > tchłani sepetów jakowyś staw biodrowy - gra i buczy. Dziecko pojechało na rowerze ze swoja czaszką w sakwie. Po drodze doszło do wniosku, że ma ją pękniętą strasznie i musiałam mu tłumaczyć, że to prześwietlenie po starciu z huśtawką w wieku roku i niespełna pół, a ta dziura w czaszce to ciemię jest. Ja nie widziałam NIC oprócz gazowników, którzy mi rury łatali. Odpowiedz Link
trusiaa Re: zaćmienie 20.03.15, 12:04 ahA! Zatem to Ty, Kocico, w ramach protestu przeciw budowie Obwodnicy Zachodniej, dziabłaś gazociąg łyżką koparki swej. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: zaćmienie 20.03.15, 12:14 Łomatko, nawet nie wiedziałam, że moje macki tfu łyżki tak daleko sięgają tfu dziabią. I znowu kocica fffffffszystkiemu winna. Szwarccharakter. Eszelon zua. Dziabiący. Odpowiedz Link
trusiaa Re: zaćmienie 20.03.15, 12:29 Nie szffarc tylko ruda :) Się nie trza było z fot koparki afiszować. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: zaćmienie 20.03.15, 12:45 Ja przepraszam - się Karolek dorodamowy podszywa pode mię. Perfidnie. I to jeszcze Baryła :( Odpowiedz Link
trusiaa Re: zaćmienie 20.03.15, 12:51 Jeśli Dama zechce, to się ustosunkuje do zażalenia Twego. Ekspertką nie jestem, ale przecież widzę: Kocica Płonąca, z wejrzeniem pałającym, miną władczą, na osobistej, podpisanej koparce spoczywa. Odpowiedz Link
damakier1 Re: zaćmienie 20.03.15, 22:26 Się nie Karolek pod Kocicę, a Kocica pod Karolka podszywa! I nie może Karolek siedzieć na ciężarówie tam, bo słucha Mozarta tu. I jeszcze jak się sprytnie usadowiła: tak napis zasłania, że dobrze nie widać, czy CAT, czy GAT tam stoi. Czyżby się Kocica i pod Gata i pod Karolka dubeltowo podszyła? Oj, oj, oj...!!! Odpowiedz Link
magdolot Re: zaćmienie 21.03.15, 00:34 Dama to miast łapać Kocicę na gorących uczynkach na rozgrzanym blaszanym dachu, niech się lepiej f kąciku ucieszy że nasz umiłowany prezydent nie jest Synem Słońca. By było! By ino skarpetki zostały, no. Odpowiedz Link
gat45 Re: zaćmienie 21.03.15, 08:00 Eeeee, Damo, ja zupełnie inaczej wyglądam.... Ani w połowie tak majestatycznie i groźnie,jak ta ciężarówa. Odpowiedz Link
smutas13 Re: zaćmienie 20.03.15, 12:44 Oglądałam szaroburość przez pootwierane na przestrzał okna, które musiałam umyć. Chociaż, nawet gdybym chciała obejrzeć, nie miałam możliwości, bo mój blok tak jest postawiony, że nijak słonka nie mogę zobaczyć o tej godzinie. Trochę ciarki mnie przechodziły. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: zaćmienie 20.03.15, 21:37 Zaćmiło że aż ściemniło się i zrobiło się wyraźnie chłodniej. Jakoś tak poczułem, że jesteśmy bardzo malutcy i najwyraźniej wygraliśmy we wszechświatowego totolotka z tym naszym Słońcem. Pies był wpadł prawie ze w histerię, trudno go było uspokoić. Odpowiedz Link