14.02.16, 11:55
Pomyślałam, że jak tak zatytułuję to więcej Was zajrzy ;))

Jestem i ciągle zaglądam na FzD, mało się ostatnio udzielam tutaj, bo mnie Olga zagoniła do narożnika
Za co zresztą Jej jestem wdzięczna i będę do grobowej deski
I Damie za pomoc również
Czegoś się nauczyłam i ciągle uczę i to od najlepszych
I to jest super
mam tylko nadzieję, że ucznia nie pogonią, bardzo cierpliwi i wyrozumiali są

spadam, bo zauważą, że zniknęłam
Obserwuj wątek
    • ave.duce Spadaj, ale wpadaj - 14.02.16, 13:22
      orędowniczko nasza :)

ps. czy jest jakaś znana reżyserka filmowa afro-amerykanka?
      • scoutek Re: Spadaj, ale wpadaj - 14.02.16, 16:23
        eee, jakoś nie kojarzę.... we wogle kobiet reżyserów mało....
      • ploniekocica Re: Spadaj, ale wpadaj - 14.02.16, 16:34
        Julie Dash - "Córki pyłu"
        • ploniekocica Re: Spadaj, ale wpadaj - 14.02.16, 16:36
          www.literatura.gildia.pl/tworcy/malgorzata_radkiewicz/rezyserki_kina_tradycja_i_wspolczesnosc/01
          • ave.duce Re: Spadaj, ale wpadaj - 14.02.16, 20:37
            Ups, niestety - ani nie widziałam filmu, ani nie czytałam książki.
    • behemot17-13 Re: orędzie 14.02.16, 20:15
      Pozwolę sobie zauważyć i bez orędzia też czytam, se czytam. Bo lubię i tak.
    • olga_w_ogrodzie Re: orędzie 16.02.16, 03:34
      zeznaję, iż Scoutek jest niesamowcie pilną współpracowniczką ever.
      medala dla niej w natentychmiaście się domagam.
      cuda wyprawia tam, gdzie trza - Scoutek, to jest perfekcjonizm /zabójczy czasem, no cóż - znam ten ból/ , ale idziemy łeb w łeb - ło matulu, jam nie wiedziała, że my ze Scoutkiem, jak siostry czy jak puzzle - się uzupełniamy w pędy te.
      Scoutku Ty jeden - wiesz Ty Ślicznotko, iż mię wydobyłaś ze sterty myśli, że
      - Nie. Nie poradzę dłużej sama. Przekręcę się za chwilę. Słowa nie dotrzymam i trupem padnę..

była sytuacja krytyczna - no trudno, by profil ogólopolski jedna osoba prowadziła - się można wykończyć, bo adrenalina działa na krótko.
      teraz we dwie jesteśmy - wciąż za mało, no bo trudno pogodzić prywatne zobowiązania z etatem, a właściwie z wolontariackim 1,5 etatu, ale nie szkodzi - się da radę z powodu, że tak.
      Scoutek ratuje sprawę.
      aż przez Scoutka tego dałam radę i ja.

• olga_w_ogrodzie Re: orędzie 16.02.16, 03:45
        Nadmienię też, iż dzięki Scoutkowi dałam radę i złapałam chwilę czasu, by obejrzeć już 5 filmów nominowanych do Oscara.
        Scoutku jeden Ty, damy radę odwalić na bok sprawy wolontariatu i se, jakby nigdy nic, obejrzeć Oscary synchronicznie?
        Mocno kibicuję Leo, ale za całokształt - IMO zasłużył wcześniej za Gilberta Grape'a, za Wilka z Wall Street i tyle innych..
        Co jest z tą Akademią?
        • scoutek Re: orędzie 16.02.16, 17:44
          olga_w_ogrodzie napisała:
          > Scoutku jeden Ty, damy radę odwalić na bok sprawy wolontariatu i se, jakby nigd
          > y nic, obejrzeć Oscary synchronicznie?

Może się udać, choć ja wtedy zwykle śpię
          szczerze, to wolę potem oglądać skrót, bo te dziury wycinają, dziury reklamowe i te rózne nieciekawe przemówienia

> Mocno kibicuję Leo, ale za całokształt - IMO zasłużył wcześniej za Gilberta Gr
          > ape'a, za Wilka z Wall Street i tyle innych..
          > Co jest z tą Akademią?

Tak tak!! Leo powinien dostać dawno Oscara za Grape'a!!!
          I wiele różnych innych
          a w "Zjawie" ponoć nie jest taki świetny

a poza tym Olgo - to cudnie, że jesteś :)
      • ave.duce Re: orędzie 16.02.16, 09:54
        Moja krew, ten Scoutek! :)))
        • ave.duce Re: orędzie 16.02.16, 09:58
          Ups. Oczywiście - TA.

Dziewczyny, 3majcie się. W końcu to takie jak my K. Jarosław jednoznacznie określił. Nie można zawieść K. Jarosława!
        • scoutek Re: orędzie 16.02.16, 17:44
          ave.duce napisała:

> Moja krew, ten Scoutek! :)))

haha, Twoja :)
      • damakier1 Re: orędzie 16.02.16, 10:55
        Medal! Medal! Medal dla Scoutka koniecznie! Nikt tak dobrze jak ja nie wie, ile to mądrości i trudu potrzeba na to, co Scoutek czyni. Wiem, bo sama próbowałam i się poddałam (za co nigdy przepraszać Olgi i Scoutka nie przestanę), takie to trudne i niemożliwe do ogarnięcia się okazało.
        Lecę do Kapituły!
        • scoutek Re: orędzie 16.02.16, 17:49
          damakier1 napisała:

> Medal! Medal! Medal dla Scoutka koniecznie! Nikt tak dobrze jak ja nie wie, ile
          > to mądrości i trudu potrzeba na to, co Scoutek czyni. Wiem, bo sama próbowałam
          > i się poddałam (za co nigdy przepraszać Olgi i Scoutka nie przestanę), takie t
          > o trudne i niemożliwe do ogarnięcia się okazało.
          > Lecę do Kapituły!

e tam, Daamo.... dałabyś radę spokojnie, ale Damy poruszają się dostojnie i z wdziękiem i nie wszystko im wypada ... poza tym trzeba się przekopywać przez takie badziewie, te wszystkie pisowskie plewy i inne ziarna, co w łapy włażą
          w rękawiczki Damy się niedajbosze zaplatają i co wtedy????
          wszystko gra i już :)

a tym medalem to mnie zawstydzasz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka