trusiaa 23.02.16, 14:39 Spokojnie, jeszcze trochę i znów będzie dobrze, jak dawniej - tak rzekła Dama, a Dama ma zawsze rację. Jak to więc było (yyyy: jest i będzie). Stanisława Celińska - Uśmiechnij się Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trusiaa Kryzysowa kuchnia polska 23.02.16, 14:41 Jak dobrze, że nie pozbyłam się książek kucharskich z poradami jak z makulatury zrobić pyszną domową pasztetową. Kuchnia pełna niespodzianek - Kiełbasa z dymem na wodzie Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Kryzysowa kuchnia polska 23.02.16, 16:47 Nie odszczekuję dziś nikomu dzień dobry mi nie mówi nikt sałatkę muszę przynieść z domu i sama zadbać o swój wikt. I każdy przykrym jest natrętem kto potok słów chce przerwać mi każdemu powiem: zamknij gębę bo ja najlepiej wszystko wiem. Nie obszczekuję dziś nikogo dzień dobry nikt nie powie znów, ale powstrzymać się nie mogę od powiedzenia kilku słów... Uśmiecham się może będzie lepiej... :) aga Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kryzysowa kuchnia polska 23.02.16, 17:45 Dodam przepis na gulasz z dudek! Znienacka łapiemy na polu dużą dudę, upewniając się wcześniej, że nadmiernie nie pali i nic jej nie toczy (wystarczy rtg). Trzeba ją porządnie umyć i obgotować, najlepiej w szybkowarze, żeby nie zwiała. Ewentualne zapędy dudy studzimy okładając ją zimną sztachetą, a następnie ciachamy adekwatnym - czyli tępym - tasakiem na mniejsze dudki. Przekładamy do gara, zalewamy wodą święconą, dodajemy dla ścisłości coś czerwonego od bratanków i gotujemy pod przykrywką czekając aż zmiękną. I szlus. Do dudek najlepiej pasuje kartofel (tłuczony kłonicą też się nada) z mizerią przesłodzoną plus zielenina (szczypiorek, koperek, natka) dla równowagi. Smacznego jajka z majonezą! (NW 86, 21 marca 2015 ... jak ten czas leci!) Będzie jak znalazł na Wielkanoc'16 Odpowiedz Link
damakier1 Re: Kryzysowa kuchnia polska 23.02.16, 18:37 Skoro się zaczęły przepisy kulinarne, to nie mogę się oprzeć: Zestawienie potraw jednogarnkowych Odpowiedz Link
trusiaa Niezbędnik 23.02.16, 18:24 Jarmilki odświeżamy kredą szkolną, białe tenisówki smarujemy pastą do zębów. Kobietom pracującym polecamy higieniczne i praktyczne buty ortopedyczne. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Z pamiętnika agitatora 23.02.16, 22:04 Polocockta była pyszna. Czeska Kofola ma podobny smak (i jak to Czesi - jeszcze lepsza). Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Dobrze już było? 28.02.16, 18:40 Dodatkowa zwrotka: Codziennie ktoś mówi to samo, że wszystko za darmo ( i leki) ci da Uwierz politycy nie kłamią posłuchaj co powiem ci ja: Uśmiechnij się... aga ;) Odpowiedz Link
trusiaa "Ja wam mówię: jest dobrze 28.02.16, 19:07 jest dobrze! Jest dobrze. Ale nie najgorzej jest." Odpowiedz Link
trusiaa "Wszystko będzie dobrze" 29.02.16, 09:35 "Spokój grabarza" - Kuba Sienkiewicz & Elektryczne Gitary Odpowiedz Link
trusiaa C'mon everybody 01.03.16, 07:43 Monty Python - Always look on the bright side of life (Żywot Briana) PL Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dobrze już było? 01.03.16, 10:48 Do kłamstw, gdzie prawdy trza choć kęs, bełkotu, gdy potrzebny sens, i do bezradnych łez spod rzęs - ja się nie przyzwyczaję... Do smogu, gdzie potrzebny tlen, plastiku, gdzie potrzebny len, pajaca, gdzie potrzebny men - ja się nie przyzwyczaję... Odpowiedz Link