Dodaj do ulubionych

Prezydent Du.a - sprzedawczyk

12.10.17, 16:48
obiecuje:

... podpiszę! ...

Podłość ludzka nie zna granic.

... PiS chce zmusić kobiety do heroizmu, pozostawiając je samym sobie, bez żadnego systemowego wsparcia ...

A Dudowa A. milczy...
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 12.10.17, 20:26
      Ja bym tak nie powiedział.Oczekiwanie,nadzieja,że okaże się człowiekiem myslącym,urzędnikiem państwowym ponad podziałami jest dowodem naiwności.
      Urzędowanie zaczął od zlamania Konstytucji,zakończy mam nadzieję na ławie oskarżonych.
      • ave.duce Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 12.10.17, 20:38
        W żadnym z moich postów nt. Dudy A. nie znajdziesz ani krzty nadziei (dowodu naiwności).
        Założę się, że nie skończy na ławie oskarżonych.
        Ile zła wyrządził/wyrządza/wyrządzi - to jego.
        • 99venus Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 12.10.17, 20:48
          Chyba mało precyzyjnie się wyraziłem.Pisząc o naiwności odniosłem się do słowa sprzedawczyk.Mogę zaakceptować lokajczyka.Ława oskarżonych mu się należy ale wiem,że to wszystko dzieje się w Polsce więc pewnie się wywinie,chyba,że jednak powstaną w Polsce Sądy Ludowe.Biskupów w Warszawie w 1794 roku osądził lud a nie sądy.
          Ciemnym wieczorem pomarzyć chyba można??
          • erte2 Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 12.10.17, 23:14
            99venus napisał:
            ....chyba,że jednak powstaną w Polsce Sądy Ludowe....
            Wypluj te słowa!
            Rewolucja francuska przy pomocy sądów ludowych wyprawiła na tamten świat dziesiątki tysięcy Francuzów, sowieckie sądy ludowe skazały na śmierć setki tysięcy, a na łagry miliony Rosjan, Ukraińców, Tatarów, Polaków itd. , chińscy "ludowi sędziowie" w czasie rewolucji kulturalnej zamordowali również niemało ludzi; szczytem zaś "osiągnięć" takich "trybunałów rewolucyjnych" mógł pochwalić się reżim Pol Pota, mordujący przy pomocy motyk i łopat (oszczędzali naboje(!)).
            Wczesny PRL też miał w tej materii swoje sukcesy, aczkolwiek nie aż tak spektakularne jak w Sowietach.
            Trybunały Ludowe i inne tego typu Organy mają tyle wspólnego z prawem i sprawiedliwością co Prawo i Sprawiedliwość.
            • 99venus Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 13.10.17, 08:33
              To jest chyba marzenie PiS więc zastosowanie tego rozwiązania wobec nich byłoby wyrazem sprawiedliwości dziejowej.
          • ave.duce Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 13.10.17, 12:12
            Sprzedawczyk w sęsie - handlarz i tak okrojonymi prawami kobiet.
            • 99venus Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 13.10.17, 13:40
              ok
    • magdolot Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 13.10.17, 01:22
      Chyba nie to jest najgorsze, właśnie się napatoczyłam na ten tekst:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22506045,polska-chce-usuniecia-zapisow-w-dokumentach-onz-chodzi-o-dostep.html
      I zapytałam autoro* tekstu na GW, czy "tabloidyzacja" jest synonimem "kretynienia" lub "katechizacji", bo ono pisze językiem tzw. "obrącuff szycia". I to mnie przeraża bardziej w owym tekście, niźli w nim opisane pisie gmeranie w ONZ przy prawach człowieka. Już nie fspomnę, że aotoro się skupia na kryminalizacji i chyba kompletnie nie kuma, że nielegalna aborcja w pierwszym miesiącu i w piątym, to jednak nie jest to samo. Skąd oni biorą takich matołów zapytam jutro jak mi się gość obudzi, snu przerywać nie będę.

Chyba się nawet nie ośmielę zapytać moją młodszą córkę, czy bierze pod uwagę powrót do tego ciężko popierdolonego kraju.

*autoro - są tylko inicjały.
      • trusiaa Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 13.10.17, 07:23
        Trzeba jeszcze wywalczyć wprowadzenie w całym oenzecie zakazu rodzenia w niedziele. No, może najwyżej w co drugą.
        by zapiekanek
        • magdolot Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 16.10.17, 12:53
          Kurrrrrwa żesz mać! Te debile z Gazeta.pl znowu mi to robią.
          www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,22518248,pis-chce-zmuszac-do-rodzenia-ofiary-gwaltow-i-kazirodztwa.html?v=1&pId=46462169&send-a=1#opinion46462169
          Oj, nie, tych debili jest więcej, znacznie więcej. Debil z Toku FM odwaliło od debila z Gazeta.pl.

"Drogie autoro teksto o wdzięcznym pseudo AWA!
          Czy mogłobyś być tak dobre, aby w przyszłości kopiować autorskie zdania Twych poprzedników używając przy tym czegoś w rodzaju mózgu, a nie tylko rąk?
          "Ich projekt zakłada wykreślenie przepisu zezwalającego na zabicie dziecka z powodu podejrzenia jego niepełnosprawności lub choroby." - to przepiękne zdanko widzę na Gazeta.pl już drugi raz i drugi już raz ono martwi mnie ono bardziej, niźli zbrodnicze plany PiS wobec kobiet. Ono z grubsza oznacza taką sytuację, że w obliczu wysypki, miast zrobić latorośli testy na alergię, walę ją dużym toporem po głowie... Poprzednio to zdanko było "autorstwa" istoty o wdzięcznych inicjałach WB, choć tak naprawdę należy do Ordo Iuris. Weźcie, puknijcie się w czerep!

Chcesz zwalczać kaczki? Zacznij od kaczki w sobie. - Tylko tyle i aż tyle.
          -----------------------

Będę to piękne zdanko tropić trop, trop i tępić ze całą zajadłością jaką f sobie mam. A mam jej strrrasznie dużo.
          • yoma Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 18.10.17, 11:16
            Czy mogę ukraść o kaczkach?
            • magdolot Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 18.10.17, 12:43
              Bi maj gest, Jo. Spłaszczonam.

I poczebuję porady. Konstruuję ja domek dla jeżuff w zacisznym suchym kąciku pod murem i sosnami i póki co zebrałam liście w najlepszym gatunku - wielokrotnie umyte deszczem i w słonku wysuszone. I zebrałam je do takiego wielkiego brezentowego walca i teraz się zastanawiam, czy by owego walca jeżom nie sprezentować. Bo można go położyć na glebie po prostu i niech sobie wlazują, będą mieli cieplutko. Tylko się martfię, że im będzie duszno i że im będzie brezentem śmierdziło... Czy jeże lubią walce?
              • yoma Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 24.11.17, 16:34
                Bardzo przepraszam, że dopiero teraz zobaczyłam.

Myślę, że spróbować nie zawadzi, tylko bym ten walec otwarła z obu stron i przyplaskaciła - jakąś dechą na górze? w ziem letko wkopawszy? - coby się nie turlał pod wpływem włażącego jeża, bo zawału dostanie, zwierz, nie walec.

Z drugiej strony u mię zawsze były jeże, a nie było walcuf, więc może i same niezgrabione liście jem wystarczą.
    • man_sapiens Re: Prezydent Du.a - sprzedawczyk 15.10.17, 19:08
      No cóż, o życiu kobiet, rodzinach, rodzicielstwie itd. decydują faceci w czarnych sukienkach, którym nie wolno kochać kobiety, założyć rodziny, mieć dzieci. Taki kraj.
    • prawdawaszaboli Ważna deklaracja 23.10.17, 09:02
      "Ich projekt zakłada wykreślenie przepisu zezwalającego na zabicie dziecka z powodu podejrzenia jego niepełnosprawności lub choroby."

Warto zauważyć , że Agora uważa zarodek za dziecko...
      • ave.duce Re: Ważna deklaracja 25.10.17, 22:59
        Nie "Agora" tylko jakiś/jakaś AWA, o czym napisała już Magdolot o 12:53.
    • ave.duce Prezydent Du.a - sprzedawczyk 24.11.17, 14:46
      odważy się wyjść do obywateli, da nogę z Warszawy, zaszyje się w apartamencie (okna na tyłach) albo przemknie do Belwederu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka